Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet

Olipa kerran esi-isämme viettivät paljon aikaa jään leikkaamiseen talvella. Heidän täytyi harjoittaa tätä vaikeaa ja äärimmäisen vaarallista ammattia vain varmistaakseen lihatuotteiden turvallisuuden keväällä ja kesällä, koska he tekivät jäätiköitä talveksi varastoidusta jäästä - analogeja nykyaikaisille jääkaapeille ja kylmäkammioille. Muuten, miten jääkaappi toimii yleensä ja millä periaatteella se toimii? Oletko koskaan ajatellut sitä? Jos ei, niin turhaan - loppujen lopuksi, tietämättä edes nykyaikaisten pakastimien perusperiaatteita, on melkein mahdotonta tehdä oikeaa ja tietoista valintaa jääkaapin ostamisen yhteydessä, ja on paljon vaikeampaa selvittää sen käytön aikana mahdollisesti ilmenevien toimintahäiriöiden oireita. Joten, lue ja ole valistunut!
Katsotaanpa ensin, mistä pääosista se koostuu. Sen tärkein osa on moottorikompressori, eräänlainen pumppu, joka kierrättää erityistä kylmäainetta (useimmiten freonia). Lauhdutin on piilotettu takaseinään - paikkaan, jossa kylmäaine jäähtyy, tiivistyy ja muuttuu nesteeksi. Seuraava tärkeä elementti on höyrystin, jossa neste haihtuu lauhduttimesta ja näin syntyy kylmää.
Joten miten nämä osat ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa? Kompressori pumppaa kylmäainehöyryä höyrystimestä ja pumppaa ne sitten lauhduttimeen, jossa kylmäaine siirtyy nestemäiseen tilaan. Lisäksi tämä neste suodattimen ja kapillaariputken läpi menee höyrystimeen. Siinä kylmäaine kiehuu ottamalla lämpöä höyrystimen pinnalta ja jäähdyttäen jääkaapin sisäosia ja kaikkea siinä olevaa. Höyrystimessä nestemäinen kylmäaine muuttuu takaisin höyryksi ja käy koko prosessin uudelleen läpi. Tämä tapahtuu, kunnes lämpötila laskee halutulle tasolle, minkä jälkeen moottori sammutetaan.
Väärä käyttö voi häiritä tätä yksinkertaista jääkaapin toimintaprosessia ja johtaa sen rikkoutumiseen. Tämän välttämiseksi harkitse jääkaapin ongelmallisimpia asioita.
Kuinka pestä jääkaappi?
Jääkaappi on paikka, jossa ruokamme säilytetään, ja meidän on tietysti pidettävä se täysin puhtaana. Jääkaappi on suositeltavaa pestä vähintään kerran kaudella noudattaen seuraavaa järjestystä:
1. Valmista pesua varten liuos lämpimästä soodavedestä (2 ruokalusikallista soodaa litraa vettä kohti).
2. Irrota laite virtalähteestä. Poista kaikki ruoka ja säilytä viileässä paikassa.
3. Sulata jääkaappi kokonaan.
4. Huuhtele se valmistetulla soodaliuoksella, huuhtele sitten puhtaalla lämpimällä vedellä ja kuivaa kuivalla puhtaalla liinalla.
5. Huuhtele säiliöt ja hyllyt erikseen samalla tavalla kuin sisätilat.

Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet
Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet
Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet
Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteet Voi pakkanen: nykyaikaisten jääkaappien toimintaperiaatteetHome | Articles

April 16, 2024 08:23:27 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting