Kuinka valita hyvä pesukone?

Viime aikoihin asti pyykinpesu oli painajainen suurimmalle osalle maamme naisväestöstä. Tietysti pesukoneita oli jo silloin, mutta niiden kanssa työskentely oli painajaista! Mikä oli vain vapautuslaitteen arvoinen kahden rullan muodossa "naarasvetovoimalla"! Ja siksi heti täysimittaisten automaattisten pesukoneiden ilmestymisen jälkeen markkinoillemme he saivat heti uskomattoman suosion. Parin vuoden kuluttua erilaisia ”aluslevyjä” oli niin paljon malleja, että niistä tuli erittäin vaikea valita tarvitsemasi. Kaikki on erilaista: ladatun pyykin määrä, lämmityselementin tyyppi ... Sanalla sanoen, oikean valinnan saamiseksi tarvitset ainakin vähän teoriaa.
Ohjelmien määrä
Mitä enemmän ohjelmia, sitä enemmän erilaisia pyykkiä voidaan pestä koneessa. Esimerkiksi useimmissa koneissa villa- ja synteettiset esineet voidaan pestä erikoisohjelmien ansiosta.
Suurin linkousnopeus
Mitä enemmän kierroksia, sitä kuivempi linko. Normaaliksi katsotaan kierrosluku, joka on suunnilleen 850 rpm.
Energialuokka
Energialuokka asetetaan pesukoneen kuluttaman energian määrän mukaan. Paras suorituskyky luokkien A, B malleille; keskiaine - C, D, E; alin - F, G.
Pesuluokka
Tämä parametri määrittää, kuinka hyvin pyykki pestään. Paras suorituskyky luokkien A, B malleille; keskiaine - C, D, E; alin - F, G.
Kuntopyöräily luokka
Riippuu suurimmasta linkousnopeudesta ja kuvaa jo linkotetun pyykin jäännöskosteusastetta. Paras suorituskyky luokkien A, B malleille; keskiaine - C, D, E; alin - E, G.
Rummun lataus
Maksimikuormitus vaihtelee 3-7,2 kg. 5-henkiselle perheelle 5 kg:n kuorma on optimaalinen. Mitä suurempi rummun kapasiteetti, sitä harvemmin joudut pesemään ja sitä vähemmän energiaa kuluu.
Pesukonevalikoima
Kaikki markkinoilla olevat automaattiset koneet on jaettu kahteen suureen luokkaan - etupesukoneet ja pystypesukoneet. Etupesukoneet ovat paljon laajempia ja suositumpia Venäjällä. Aloitetaan hänestä.
Täysikokoiset mallit
Täysikokoisia koneita on saatavilla lähes kaikilta valmistajilta. Poikkeuksena on Eurosoba. Tämän tuotemerkin alla valmistetaan yksinomaan kompakteja koneita.
Lisäksi et löydä joidenkin valmistajien pienempiä koneita, kuten Miele, AEG, Asko. Ja tätä ei voida selittää näiden yritysten puutteilla, koska heidän tuotteet on suunniteltu korkeatuloisille ja ilman asumisongelmia. Täysikokoisina malleina pidetään malleja, joiden mitat - "Korkeus X Leveys X Syvyys" (KxLxS) - ovat vakiokokoja 85x60x60 cm. "Leveydellä" tarkoitetaan koneen osaa, jossa ohjauspaneeli ja lastausluukku sijaitsevat, "syvyyden" mukaan - etäisyys etupaneeleista seinään.
Huomaa, että täysikokoisten koneiden syvyys on 53-62 cm.
Kapeat pesukoneet
Kapeita koneita kutsutaan koneiksi, joiden syvyys on 39-45 cm. Kapeat pesukoneet ovat useimpien valmistajien valikoimassa: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool, Zanussi.
Täyttö kapeisiin pesukoneisiin vaihtelee 4-5,5 kg merkistä riippuen.
Superkapeat pesukoneet
Autoja, joiden syvyys on 32-35 cm, pidetään erittäin kapeina. Tällaiset mallit ovat paras ratkaisu vapaan tilan ongelmaan. Superkapeita autoja valmistavien valmistajien määrä kasvaa joka päivä. Nykyään ne ovat: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Zanussi (32 cm). Pienin syvyys on annettu suluissa.
Kuten näemme, "hoikimpia" autoja edustavat Zanussi-merkki (mallit FLV 504/704/904 NN) ja Electrolux EWS 1105.
Superkapeilla malleilla on pienempi lataustilavuus, mikä on aivan luonnollista, kun koneen tilavuutta ja siten rumpua pienennetään. Kuormaus superkapeisiin autoihin - 3,5 kg (melkein kaikki mallit) ja 4 kg (Beko ja Whirlpool). Pyykinpesukoneen mittojen pienentyessä rummun tilavuus pienenee, mikä puolestaan vaikuttaa pesun laatuun. Yleensä pienemmillä malleilla on alhaisemmat ominaisuudet (pienempi pesuluokka, suurempi energiankulutus jne.) Tämä koskee kaikkia, myös korkean tason valmistajia. Poikkeuksiakin on: esimerkiksi LG väittää, että sen kolme eri syvyydeltään (34/44/54 cm) olevaa pesukonesarjaa eroavat toisistaan vain täyttömäärässä (3,5/5/6 kg), kun taas muut ominaisuudet ovat samat, erityisesti luokat pesu ja energiankulutus, sarja ohjelmia.
Kompaktit pesukoneet
Pyykinpesukoneita kutsutaan kompakteiksi, joissa kaikki mitat ovat pienentyneet. Mutta tärkein indikaattori on korkeus, joka ei ylitä 70 cm (tavallista 85 cm vastaan), koska. useimmissa tapauksissa nämä koneet asennetaan pesualtaan alle. Yllä luetelluista valmistajista kompakteja edestä lastattavia koneita valmistavat Candy (Aquamatic-sarja, mitat (70x50x43 cm), Electrolux (korkeus 67 cm) ja Zanussi (korkeus 67 cm).
Päältä lastattavien kompaktikoneiden ainoa valmistaja on Asko (Compact-sarja), joiden korkeus on 68 cm.
Päältä täytettävät pesukoneet
Venäjän tilastojen mukaan ylhäältä ladattavia koneita on 25 % vs. 75 % etulastauskoneista. Pystypesukoneen vakiomitat ovat 90x40x60 cm Päältä täytettävässä koneessa voi olla joko vaaka- tai pystyrumpu. Ylälatauskoneita on saatavilla AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Mainitsemme erikseen Brandt-yrityksen, joka on erikoistunut pesukoneiden valmistukseen vain ylälatauksella.

Kuinka valita hyvä pesukone?
Kuinka valita hyvä pesukone?
Kuinka valita hyvä pesukone?
Kuinka valita hyvä pesukone? Kuinka valita hyvä pesukone? Kuinka valita hyvä pesukone?Home | Articles

April 12, 2024 18:14:38 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting