T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen

Velen van u weten dankzij een grootschalige informatie- en reclamecampagne in de media dat in Oekraïne sinds 2011 de uitrol van een digitaal terrestrisch televisienetwerk in de DVB-T2-uitzendstandaard is begonnen en actief wordt voortgezet. Het analoge signaal is nog beschikbaar voor ontvangst, maar behoort langzaamaan tot het verleden en zal tot 2015 officieel volledig worden uitgeschakeld. In werkelijkheid wordt de "digitalisering" van de ether veel sneller uitgevoerd - de meeste nationale binnenlandse tv-zenders zenden hun programma's al "digitaal" uit, en sommige zijn ook beschikbaar in HD-formaat. Het grootste probleem van de snelle overgang van ons land naar digitale televisie-uitzendingen is het gebrek aan tuners voor het ontvangen van een digitaal signaal bij de meeste abonnees.
De tv behoort tot duurzame huishoudelijke apparaten, daarom is het bij het plannen van de aankoop van een moderne tv vandaag heel logisch om aandacht te besteden aan de apparatuur, communicatiemogelijkheden en de mogelijkheid om een tv-signaal in verschillende formaten te ontvangen (ingebouwde tuner) met een reserve "voor de toekomst".
Gelukkig voor ons volgen tv-fabrikanten de marktveranderingen en bieden ze al een breed scala aan modellen met ingebouwde DVB-T2-tuners. Dit geldt in de eerste plaats voor onze populaire tv's Samsung, LG en andere merken. Bij het kiezen van een tv kunt u op veel nieuwe modellen van de modellenreeks van 2012 de overeenkomstige markering zien, die de mogelijkheid aangeeft om een DVB-T2-signaal te ontvangen of de kenmerken van uw favoriete tv-model controleren met een ingebouwde DVB-T2-tuner van onze beheerders.
Een van de meest gestelde vragen van onze klanten zijn klachten over de onmogelijkheid om het digitale tv-signaal rechtstreeks via de ingebouwde tuner te ontvangen.
Het antwoord is eenvoudig: de monopolie-exploitant van terrestrische digitale televisie-uitzendingen, het bedrijf Zeonbud, codeert het televisiesignaal, dus om tv-programma's te bekijken heeft u extra apparatuur nodig - ofwel een DVB-T2 set-top box-decoder of een DVB-T2 CAM-module, en geen enkele, maar speciaal ontworpen voor ontvangst van het Zeonbud-netwerksignaal.
Deze mogelijkheid verschijnt in tuners die officieel in Oekraïne zijn geïmporteerd en gecertificeerd met behulp van een speciaal microprogramma, dat in de fabriek in tuners en modules is "geflitst". Zo'n monopolie heeft ook voordelen: de afwezigheid van vervalsing en gemakkelijke verbinding.
De eerste manier om een signaal te ontvangen - via een tuner-settopbox - is traditioneler, maar tegelijkertijd duurder, onhandiger en omslachtiger. De tuner neemt een aparte plaats in, heeft een apart stopcontact nodig, wordt met kabels op de tv aangesloten, is in ons geval "gebonden" aan een specifieke operator en tot slot kun je hem bedienen met een aparte afstandsbediening naast die van de tv .
CAM (Conditional Access Module, Conditional Access Module) is een elektronische toegangskaart die in de CI-sleuf (Common Interface) van de tv wordt geïnstalleerd en waarmee u ook een gecodeerd operatorsignaal kunt ontvangen.
Hij neemt echter geen aparte plek in, heeft geen snoeren en stopcontacten nodig en je bedient alle functies met één afstandsbediening. Bovendien kan, indien gewenst, een module van een andere satelliet- of terrestrische digitale televisie-operator eenvoudig in de sleuf worden gestoken.
De meeste moderne lcd- en led-tv's en plasmapanelen zijn uitgerust met CI-slots.
Opgemerkt moet worden dat er tegenwoordig in Oekraïne een tekort is aan CAM-modules van Zeonbud, maar vanwege de beschikbaarheid van een analoog signaal raden we u aan even te wachten en niet te haasten om een settopbox te kopen, gezien de voordelen van de module. Tegenwoordig beslaat het dekkingsgebied van het digitale terrestrische televisienetwerk ongeveer 95% van het grondgebied van ons land en biedt het kijkers 28 gratis tv-kanalen, waarvan de operator belooft de lijst binnenkort uit te breiden tot 32.

T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen
T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen
T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen
T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezen T2 digitale terrestrische televisie in Oekraïne. Een tv kiezenHome | Articles

July 23, 2024 23:07:48 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting