Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze

We weten allemaal hoe belangrijk een kwaliteitsstofzuiger is: naast het feit dat het ons in staat stelt ons huis schoner te maken, kunnen we door een kwaliteitsvolle reiniging van de planken met dit meest bruikbare stuk huishoudelijke apparaten veel gezondheidsproblemen voorkomen. Maar het probleem is dat niet alle soorten stofzuigers zulke uitstekende resultaten kunnen leveren. In ons artikel hebben we geprobeerd de meest praktische tips te verzamelen om ze te kiezen, waarmee u een echt hoogwaardig en functioneel model kunt kopen dat niet alleen aan al uw eisen voldoet, maar ook geen gat in uw gezinsbudget kan slaan.
Criteria naar keuze
Alle stofzuigers zijn onderverdeeld in twee groepen - voor droog of nat reinigen. Stomerijapparatuur onderscheidt zich door een betaalbare prijs, een verscheidenheid aan modellen, kleine afmetingen en gewicht. Een wasstofzuiger is onmisbaar voor het wassen van vloeren, combineert zowel droog als nat reinigen, kan worden gebruikt voor het reinigen van tapijten en gestoffeerde meubels, maar door zijn indrukwekkende omvang, onderhoudscomplexiteit en hoog stroomverbruik kan hij niet te vaak worden gebruikt.
Macht is geen ondeugd. Fabrikanten geven meestal zuigkracht en stroomverbruik aan. Het stroomverbruik kenmerkt de energieverbruiksklasse van de stofzuiger (hoe hoger deze is, hoe meer extra opties dit type apparaat heeft), maar heeft geen invloed op de kwaliteit van het schoonmaken, die afhangt van de zuigkracht. Het komt voor dat bij dezelfde energieklasse de mate van zuigkracht voor verschillende modellen verschillend is. Stofzuigers met een vermogensregelaar zijn erg handig. Over het algemeen moet u een vermogen kiezen in het bereik van 300 tot 450 watt.
Filter systeem. Allereerst komt de aangezogen lucht in de stofafscheider. Het kan van het type "zak" zijn - in de vorm van een stoffen of papieren zak - of van het cycloontype, waarin het vuil wordt opgevangen in een speciale container. Beide hebben nadelen: papieren en stoffen zakken moeten vervangen worden door nieuwe te kopen, en cycloonfilters maken de stofzuiger onhandig en verhogen het geluidsniveau. Naast de stofafscheider zijn moderne stofzuigers uitgerust met extra filters die de lucht die naar buiten gaat reinigen en desinfecteren.
Soorten sproeiers. De meest noodzakelijke zuigmonden zijn borstels voor gladde vloeren en borstels voor tapijt, evenals een spleetzuigmond. De turboborstel is erg handig, met aan de binnenkant een roterende rol - het maakt het gemakkelijk om haren en dierenharen van de vloer te verzamelen. Naast deze parameters is het de moeite waard om het geluidsniveau dat tijdens het gebruik wordt geproduceerd, de lengte van de slang en het snoer en de aanwezigheid van een indicator voor het vullen van de stofcontainer te evalueren. Elke extra optie kost geld, maar ze werpen hun vruchten af tijdens de werking van een echt handige en betrouwbare eenheid.

Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze
Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze
Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze
Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuze Stofzuigers en hun typen: alles over de fijne kneepjes van de keuzeHome | Articles

April 16, 2024 07:46:36 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting