Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet

Pölynimuri-nimellä sitä pidetään sellaisena laitteena, joka imee ilmakompressorilla harvennetun ilman avulla pölynimurin suodattimeen kerääntyvää likaa ja pölyä. Sitä käytetään yleensä sisälattioiden ja mattojen puhdistamiseen.
Pölynimurin pääkomponentit sisältävät puhallin ja sähkömoottorin, jotka on rakennettu runkoon. Mukavuuden vuoksi pölynimuri on varustettu erityisellä joustavalla letkulla ja suuttimilla erilaisiin tarpeisiin.
Tällaisia pölynimureita on laajuudesta riippuen: lattia-, selkäreppu-, manuaali-, harja-imurit, auto jne. Lattia-imureita pidetään yleisimpinä. Pölynimurit jaetaan myös hävitystavan mukaan: pussilla, jossa on säiliö ja vesisuodattimella.
Pölynimuri vaihdettavalla pölynkerääjällä
Nämä ovat malleja, joiden suunnittelussa käytetään pölypussia, johon kerääntyy pölyä ja pieniä roskahiukkasia puhdistuksen aikana. Pääsääntöisesti pölynkerääjä asennetaan pölynimurin sisään, se voi olla kankaasta, joka on jatkuvasti pölynimurin sisällä ja vapautuu roskista täytettäessä, ja myös irrotettava - valmistettu paperista tai kuitukangasmateriaalista . Koska pysyvät pölynkerääjät on valmistettu kankaasta, ne ovat tehottomia, koska ne pystyvät vangitsemaan vain suuria pölyhiukkasia, kun taas pienet hiukkaset ruiskutetaan ilmaan. Vaihdettavat pölynkerääjät ovat tehokkaampia puhdistuksessa, koska. ne voivat vangita jopa 0,3 mikronin pölyä (bakteerit, allergeenit ja jopa hajut).
Cyclone pölynimuri
Tällaisia pölynimureita ovat mallit, joissa on sisäänrakennettu erityinen syklonisuodatin, johon puhdistuksen aikana kerätään pölyä ja likaa sekä muita roskahiukkasia keskipakovoiman avulla. Vuonna 1986 julkaistiin ensimmäinen Dyson-syklonipölynimuri. Tehokkuuden suhteen sykloni-imurit eivät ole erityisen parempia kuin klassiset pölynimurit, mitä ei voi sanoa hinnasta, joka on usein suuruusluokkaa korkeampi.
Pölynimuri vesisuodattimella
Nämä ovat pölynimureita, joissa suodatus tapahtuu suihkuttamalla ilmavirta erityissäiliössä vedellä, joten suuri pöly säilyy sekoittumalla säiliössä veteen ja erittäin dispergoitunut hieno pöly jää erityiseen erottimeen. Erottimeen syntyy käänteinen veto, jonka vuoksi vain ilmamolekyylit kulkevat sen läpi, mutta pöly ja vesi pysyvät.

Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet
Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet
Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet
Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudet Pölynimurityypit ja yksityiskohtaiset ominaisuudetHome | Articles

June 13, 2024 17:05:35 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting