Kuinka valita huppu?

Huppu on modernin asunnon täysivaltainen "asukka". Jos kokkaat usein perheessä, et tule toimeen ilman tätä laitetta. Ethän halua, että juuri kunnostettu keittiösi menettää loistoaan vuodessa, ethän? Vastaus on ilmeinen, ja jos on, sinun on huolehdittava taistelusta rasvaa ja nokea vastaan. Voit tietysti järjestää yleispuhdistuksen jokaisen ruoanlaiton jälkeen, mutta on parempi ostaa liesituuletin. Kuinka olla tekemättä virhettä tämän laitteen valinnassa - opit materiaalistamme.
Ennen kuin ostat jotain kodinkoneista, on suositeltavaa ainakin yleisesti ymmärtää, miten tämä jokin toimii. Poisto ei ole poikkeus. Onneksi tämä laite on yksinkertainen, joten sen tutkiminen ei vie paljon aikaa.
Liesituulettimen päätehtävä on suojata keittiön kattoa, huonekaluja ja laitteita noen ja rasvan kerääntymiseltä niihin. Ilman puhdistaminen epämiellyttäviltä hajuilta, joita usein syntyy kulinaarisen noituuden yhteydessä, on myös hänen elämäntyönsä. Lisäksi liesituuletin valaisee keittiön työtasoa. Tietenkin modernit liesituulettimet näyttävät melko houkuttelevilta, joten ne voivat hyvin koristella keittiötä. Yleensä laite on yksi, mutta siinä on monia etuja.
Keittiön liesituulettimen rakenne on seuraava: metallista tai muovista valmistettu runko, joskus puisilla tai lasisisäkkeillä, moottori (joskus kaksi) ja suodattimet sisääntulevan ilman puhdistamiseen.
Rakennustyyppi
Asennuspaikasta riippuen itse liesituuletin valmistetaan sopivassa kotelossa ja siinä on joitain muita teknisiä ominaisuuksia. Suunnittelutyypin mukaan huppu voidaan jakaa:
Saari Tällaiset liesituulettimet kiinnitetään kattoon työalueen yläpuolelle. Saaren liesikuvun tarve syntyy, jos liesi on keittiön keskellä tai ei ole minkään seinän vieressä (sijainnin mukaan liesi on eräänlainen "saari" - tästä liesituulettien nimi).
Seinäasennus (kupoli tai takka) Tämä on yleisin liesituuletin, joka on suunniteltu seinäasennukseen. Ne on valmistettu kupolimaisina, pyramideina, suorakaiteen muotoisina ja muissa muodoissa.
Kulmahuuvat Tämä tyyppi viittaa seinään asennettaviin liesituulettimiin, joiden runko on optimoitu asennettavaksi huoneen nurkkaan.
Sisäänrakennetut liesituulettimet Liesituulettimet on suunniteltu asennettavaksi takan yläpuolelle ripustettavan kaapin alaosaan. Usein tällaisissa hupuissa on sisäänvedettävä paneeli, joka on suunniteltu lisäämään ilmanottoaluetta. Useimmissa keittiöissä on pieni pinta-ala, joten tällaiset sisäänrakennetut liesituulettimet säästävät työtilaa mahdollisimman paljon.
Kierrä ja virtaus
Ilmanpuhdistustyypin mukaan liesituulettimet voidaan jakaa kiertoon ja virtaukseen. Monet nykyaikaiset liesituuletinmallit voivat toimia sekä virtaustilassa että kierrätystilassa.
Kiertohuuvat puhdistavat imemäänsä ilman suodatinjärjestelmän avulla ja palauttavat sen takaisin huoneeseen pitäen siten lämmön asunnossa, mikä on erityisen tärkeää kylmänä vuodenaikana. Ensin ilma kulkee rasvasuodattimen läpi, joka vangitsee riittävän suuret hiukkaset, kuten rasvapisarat, palamistuotteet jne. Tällaiset suodattimet voivat olla sekä kertakäyttöisiä että uudelleenkäytettäviä. Kertakäyttöiset suodattimet on yleensä valmistettu synteettisestä talvehtimisaineesta, välivuoresta tai paperista. Kun nämä suodattimet tukkeutuvat, ne on hävitettävä. Siksi on paljon taloudellisempaa käyttää uudelleenkäytettäviä akryyli- tai metallisuodattimia. Voitelun jälkeen ilma kulkee loppupuhdistuksen läpi hiilisuodattimessa. Tällaiset suodattimet ovat kertakäyttöisiä, ja ne on ostettava uudelleen, koska ne likaantuvat.
Plussat:
Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmää ei tarvita.
Yhteyden helppous.
Lämpimänä pitäminen kylmällä säällä.
Miinukset:
Hiilisuodattimien vaihto (kun ne likaantuvat).
Alhainen puhdistusteho. Huolimatta siitä, kuinka korkealaatuisia suodattimet ovat, ne eivät puhdista ilmaa 100%, useimmiten tämä luku on lähempänä 70%.
Suosittelemme kiertohuuvaa vain, jos liesituulettimen yhdistämisessä tuuletuskuiluun on merkittäviä vaikeuksia.
Virtauspuhdistusmenetelmä perustuu saastuneen ilman poistamiseen tilojen ulkopuolelta. Tämä tyyppi on vaikeampi asentaa, koska se vaatii teknisten reikien poraamisen seinään ilmanvaihtojärjestelmään liittämistä varten. Mutta samalla virtauspuhdistusmenetelmää käyttävät huuvat ovat paljon tehokkaampia, koska saastunut ilma poistuu kokonaan ja puhdas ilma korvaa sen.
Virtauskuvuissa on asennettu vain rasvasuodatin. Sitä tarvitaan, jotta liesituulettimen ja tuulettimen siipien seinille ei kerry rasvakerros, mikä voi johtaa sähköosien rikkoutumiseen.
Suodattimien tyypit, niiden puhdistus ja vaihto
Rasva- tai karkeasuodattimia on kolmenlaisia:
synteettiset talvehtimisaineet, kuitukangas- tai paperisuodattimet ovat kertakäyttöisiä. Niiden pinnalle on kiinnitetty kylttejä, jotka näkyvät konepellin kotelon suojaritilän läpi. Vaihto suoritetaan, kun jälkiä ei enää näy suodattimen pinnalla;
Akryylisuodattimet luokitellaan uudelleenkäytettäviksi suodattimiksi. Ajoittain, noin kerran kuukaudessa, ne tulee pestä lämpimässä saippuavedessä. Tässä tapauksessa suodatinta ei tarvitse puristaa voimakkaasti, koska se voi vaurioitua helposti;
alumiinisuodattimet ovat myös uudelleenkäytettäviä. Koska se likaantuu, noin kerran kuukaudessa tällainen suodatin on puhdistettava rasvanpoistoaineella tai asetettava astianpesukoneeseen. Koska alumiinisuodatin koostuu yleensä useista ohuista kerroksista rei'itettyä alumiinia, sitä on käsiteltävä varoen, jotta pinta ei vaurioidu.
Hiilisuodattimet koostuvat aktiivihiilestä. Ne ovat kertakäyttöisiä ja vaihdetaan noin 4-6 kuukauden välein. Tarkemmat suodattimen vaihtoajat tulee määrittää liesituulettimen valmistajalta. Korostamme, että kaikkia suodattimia on valvottava jatkuvasti, koska konepellin aktiivisen käytön aikana tukkeutunut suodatinpinta heikentää huomattavasti käyttötehoa ja lisää moottorin kuormitusta, mikä voi lyhentää merkittävästi konepellin käyttöikää.
Poistoteho
Kun valitset liesituulettimen, sinun on kiinnitettävä huomiota sellaiseen parametriin kuin konepellin suorituskyky tai suorituskyky. Tämä parametri näyttää ilmamäärän, jonka liesituuletin voi kulkea itsensä läpi aikayksikössä. Se mitataan kuutiometreinä ilmaa tunnissa. Tämän parametrin laskemiseksi on seuraava kaava:
Tuottavuus = (huoneen tilavuus) x (ilmanvaihdon taajuus).
Sinun ei ole vaikea laskea huoneen tilavuutta kertomalla keittiön pinta-ala katon korkeudella. Suuremman tarkkuuden vuoksi keittiökalusteiden viemä tilavuus voidaan vähentää tuloksena olevasta tilavuudesta.
Ilmanvaihtokurssi on arvo, joka määrittää, kuinka monta ilmanvaihtoa huoneessa tunnissa tapahtuu. Optimaalista ilmanvaihtoa varten tämän parametrin tulee olla 12.
Joka tapauksessa on kuitenkin parempi valita liesituuletin, jolla on suorituskykymarginaali, koska jatkuva käyttö suurimmalla teholla vaikuttaa suuresti käyttöikään. Lisäksi konepelti suurimmalla nopeudella pitää melko kovaa ääntä. Lisäksi, jos liesituulettimelle rakennetussa kanavassa on mutkia, tämä kuormittaa liesituuletinta lisää. Kuten jo mainittiin, suodattimien likaantuessa myös liesituulettimen suorituskyky laskee, mikä on myös otettava huomioon.
Tämä kaava on vain suositus. Joten esimerkiksi pienen alueen keittiössä haitallisten aineiden pitoisuus aktiivisen ruoanlaiton aikana voi hyvin nopeasti lähestyä kriittisiä arvoja. Tämän välttämiseksi sinun on ehkä katsottava liesituuletteja, joiden suorituskyky on 1,5-2 kertaa suositeltu.
Mitat ja melutaso
Kokoja valittaessa on välttämätöntä rakentaa uunin kokoa. Joten liesituulettimen leveyden tulisi olla suurempi tai yhtä suuri kuin levyn leveys, jolloin se kaappaa koko ilmavirran sen sisältämillä haihtuvilla aineilla. Hupun vakioleveydet ovat 50, 60 ja 90 cm.
Melutaso mitataan desibeleinä. Joten esimerkiksi 40 dB:n melu on verrattavissa hiljaiseen ihmisen puheeseen useiden metrien etäisyydellä ja 60 dB on verrattavissa ihmisen puheen tasoon noin 1 m:n etäisyydellä. Keskimääräinen pakokaasutaso maksimiteholla on noin 60-70 dB. Koska ihmiset voivat usein olla keittiössä pitkään, melu voi vaikuttaa erittäin kielteisesti ihmisen mielialaan. Jos haluat välttää tämän, sinun on kiinnitettävä huomiota kupuihin, joissa on kaksi tuuletinta ja laadukkaat sähkömoottorit.
Ohjaus
Liesituulettimen pääsäätimet ovat moottorikytkin, nopeudensäädin ja valaistus. Nopeussäädin on hyödyllinen siltä kannalta, että kuvun käyttäminen täydellä teholla ei läheskään aina ole välttämätöntä. Ja tapauksissa, joissa se on todella tarpeen, turbotila on hyödyllinen (ei ole kaikissa malleissa).
Itse kytkentä voi olla painonappi-, kosketus- tai elektroninen.
Yksinkertaisin tyyppi on painonappiohjaus, joka koostuu joukosta kytkintä, jotka sijaitsevat liesituulettimen etupaneelissa. Tietystä tehtävästä riippuen haluttu kytkin on kytkettävä päälle tai pois päältä.
Kosketus pois päältä, suurten kytkimien sijaan on pieniä painikkeita, jotka käynnistyvät kevyellä näppäinpainalluksella. Samanaikaisesti painike sijaitsee paneelin tasolla eikä uppoa siihen, mikä vaikuttaa suotuisasti liesituulettimen puhdistamisen helppouteen. Tällaisen ohjauksen edut voidaan katsoa myös kauniin ulkonäön ansioksi.
Kallein ohjaus on elektroninen. Joten elektronisen yksikön avulla voit asettaa liesituulettimen erilaisia toimintatapoja tietyin aikavälein. Lisäksi tällaisissa hupuissa on suuri määrä lisätoimintoja. Esimerkiksi liesituulettimen suorituskyvyn automaattinen lisäys vakavan ilmansaasteen yhteydessä. Automaattinen käynnistys kypsennyksen aikana. Valaistuksen kytkeminen päälle, kun henkilö lähestyy liesi, suodattimen tukkeutumisen ilmaisin ja paljon muuta. Tietysti voit helposti tehdä ilman kaikkea tätä, mutta kaikki lisäominaisuudet lisäävät paljon etuja sellaiselle kriteerille kuin helppokäyttöisyys.
Jäännösiskutoiminto on hyödyllinen: se jättää tuulettimet päälle vielä 10 minuutiksi, kun liesituuletin on jo sammutettu. Tämä tarjoaa lopullisen puhtaan ilman kypsennyksen päätyttyä. Yhtä hyödyllinen on toinen vaihtoehto - intervallitila. Liesituuletin kytkeytyy automaattisesti päälle alhaisella teholla tunnin välein, mikä lisää huoneen ilmanvaihtoa.
Kuten näet, ei ole niin vaikeaa selvittää, mikä liesituuletin on parempi keittiöösi. Tärkeintä on ottaa huomioon useita perusparametreja. Näin toimimalla saat erinomaisen laitteen, jonka eduista on outoa puhua, jos ei halua savuista kattoa ja rasvaisia keittiökalusteita ja -laitteita. Poistokustannukset vaihtelevat. On taloudellisia malleja, ja on laitteita, joissa on sisäänrakennetut radiot, televisiot, joilla on mahdollisuus yhdistää tietokoneeseen käyttämällä kalliita materiaaleja viimeistelyssä. Päätös on sinun.

Kuinka valita huppu?
Kuinka valita huppu?
Kuinka valita huppu?
Kuinka valita huppu? Kuinka valita huppu? Kuinka valita huppu?Home | Articles

April 17, 2024 05:44:34 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting