Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit

Tegenwoordig worden flatscreen-tv's steeds populairder en CRT-tv's behoren tot het verleden. Dergelijke tv's hebben platte beeldschermen van kleine dikte, daarom worden ze platte tv's genoemd. Ze werden ontwikkeld dankzij technologieën - dit zijn LCD en plasma.
Platte tv's zijn niet alleen handig qua ontwerp, maar ook niet gevaarlijk in gebruik, ze ontploffen niet omdat ze geen hoogspanning gebruiken, en alleen op zo'n scherm kun je een onvervormd en stabiel beeld krijgen.
Platte tv's verschillen niet alleen qua schermgrootte, ze zijn plasma en lcd.
Lcd-tv's (modellen met een schermdiagonaal van 7 inch tot 37 inch), als de schermdiagonaal meer dan 37 inch is, kunnen beide technologieën worden gebruikt, hoewel plasma zeldzaam is, maar tv's met een schermdiagonaal van 42 inch gebruiken ook beide technologieën , en bijna 50 tot 50. hoe groter de diagonaal, hoe meer plasma-tv's de boventoon voeren, hoewel er ook lcd-tv's zijn, maar die zijn veel kleiner.
Hoe hoger de schermresolutie, hoe beter de beeldkwaliteit.
Wat zijn LCD-schermen? Dit is een methode van lichtmodulatie met behulp van vloeibare kristalcellen, dat wil zeggen dat het beeld op zo'n scherm wordt gevormd door de overlapping of transmissie van licht van lampen met tegenlicht door vele pixelcellen, ze worden gedeeltelijk of volledig gesloten of transparant, zodat je kan het licht van de lamp regelen, terwijl het een solide beeld creëert en heeft een breed scala aan kleurschakeringen die op het scherm worden weergegeven. LCD-technologie is veilig voor de ogen en heeft geen inherente flikkering.
Maar het plasmascherm is twee glasplaten, waartussen pixelcellen zitten, ze stralen licht uit, omdat ze gevuld zijn met een inert gas, er ontstaat een plasma-ontlading, het geeft ultraviolette straling door de gloed van de fosfor, omdat de cellen zijn ermee bedekt. Op basis van een ander type fosfor worden 3 basiskleuren gevormd, die het hele scala aan kleurschakeringen van het beeld bepalen. Omdat glas geen ultraviolette straling doorlaat, zijn plasma-tv's veilig voor de menselijke gezondheid.
De keuze voor een flatpanel-tv is erg belangrijk, omdat de kwaliteit van het beeld afhangt van de juistheid van deze keuze, ongeacht hoe het ons lijkt dat beide technologieën hetzelfde zijn, maar het resultaat in de kwaliteit van de weergave kan verschillen.

Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit
Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit
Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit
Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteit Op zoek naar flatpanel-tv's van hoge kwaliteitHome | Articles

May 22, 2024 23:15:24 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting