Een projector kiezen

De vrij hoge prijs van de projector impliceert een zorgvuldige keuze. 30-60 duizend roebel is precies het bedrag waarop u zich moet concentreren. Dit materiaal helpt u de vraag te beantwoorden: hoe u een projector kiest en de nuances en belangrijke punten van deze keuze begrijpt.
Zoals hierboven vermeld, is de vrij hoge prijs voor een projector voornamelijk te danken aan het ontwerp. Allereerst moet u bij het kiezen van een digitaal apparaat beslissen waarvoor u het nodig heeft? Hetzelfde zou moeten gebeuren voor een projector, want een projector voor presentaties en een projector om thuis films te kijken zijn totaal verschillende dingen.
Neem bijvoorbeeld een projector voor presentaties. Omdat hij vaak met je mee reist naar verschillende evenementen, vallen in de eerste plaats zijn compactheid, gewicht en helderheid op. De situatie en vereisten zijn anders voor thuisprojectoren, omdat ze een stille werking en een hoge beeldkwaliteit vereisen.
Overweeg de basisprincipes van de projector
CTR-projectoren
Drie kinescopen vormen met behulp van een lens gecombineerd op het scherm een gemeenschappelijk beeld. Dergelijke projectoren zijn karakteristiek omvangrijk, zwaar (het gewicht kan enkele tientallen kilo's bedragen) en zijn niet mobiel, daarom zijn ze niet geschikt voor presentaties. Bovendien is het instellen van dergelijke apparaten complex en vereist de hulp van een specialist. De positieve kant van CTR-projectoren is de beeldkwaliteit. Nauwkeurige kleurweergave en rijke tonen, geen ruis of pixelvorming. Al deze pluspunten maken het tot een geweldige projector om thuis films te kijken.
Het is onmogelijk om de hoge prijs die voor zo'n projector moet worden betaald niet op te merken, dus de overgrote meerderheid van de kopers wordt onmiddellijk geëlimineerd.
LCD-projectoren
Het principe van het construeren van een beeld is als volgt: het licht dat door de liquid crystal matrix gaat, raakt het scherm. Deze fysica van het werk stelt je in staat om vrij compacte modellen met een goede helderheid te produceren. Van de ernstige nadelen is het vermeldenswaard het geluid van de ventilator die de matrix koelt, omdat deze bestaat uit kristallen die gevoelig zijn voor hoge temperaturen. Als je goed kijkt, zie je op het scherm ook een raster van matrixpixels.
Om de beeldkwaliteit te verbeteren, gebruiken fabrikanten soms meerdere liquid crystal matrices. LCD-projectoren zijn een van de meest populaire segmenten op de projectormarkt, de kosten van dergelijke modellen kunnen variëren van 30.000 duizend roebel en meer.
LP-projectoren
Een relatief nieuwe ontwikkeling die al klanten heeft. De technologie is gebaseerd op een reflecterende matrix, die uit vele microspiegels bestaat. Het licht van deze lamp wordt via een speciaal lichtfilter door de matrix gereflecteerd en valt op het scherm. Een belangrijk voordeel ten opzichte van LCD-projectoren is het ontbreken van pixelseconden op het scherm, dit wordt bereikt door een kleinere rand tussen de spiegels in vergelijking met een liquid crystal matrix. Een ander positief punt is de hoge helderheid. Dit gebeurt omdat de lichtstroom zonder verlies op het scherm valt, in tegenstelling tot LCD-projectoren. En het laatste pluspunt is het gebrek aan traagheid.
Onder de minnen kan discrete beeldvorming worden onderscheiden, het punt is verlicht of niet.
De technologie is onvolmaakt, maar fabrikanten vinden een uitweg uit de situatie. Door het aantal matrices te vergroten en de filters te vergroten.
Koop geen goedkope DLP-projectoren om video's te bekijken. het gegenereerde beeld is vrij specifiek en er is een flikkerend effect op het scherm, wat de ogen vermoeit bij langdurig kijken.
D-ILA-projectoren
De krachtigste technologie die de positieve eigenschappen van LCD- en DLP-projectoren bevat. Werkt op een reflecterende complexe matrix van vloeibare kristallen. Kan werken bij hoge temperaturen. Experts beschouwen deze technologie als de beste en fabrikanten ontwikkelen deze.
Maar het is vermeldenswaard dat deze projectoren niet gebruikelijk zijn in het leven. De reden hiervoor is een te hoge prijs, dus uw keuze zal hoogstwaarschijnlijk beperkt zijn tot LCD- en DLP-projectoren.
Projectorresolutie
Vroeger was de resolutie van de projector op het niveau van standaard pc-videokaarten, maar met de ontwikkeling van digitale technologie, high-definition televisie en de komst van dvd en fullhd is de resolutie van projectoren veel hoger geworden.
Overweeg de algemene machtigingsopties:
SVGA (800x600)
XGA (1024x780)
SXGA (1280x1024)
UXGA (1600x1200)
QXGA(2048x1536)
Full-HD (1920x1080)
WUXGA(1920x1200)
HD 4K (4096x2400)
Naast de genoemde zijn er ook minder gangbare formaten. Zoals eerder vermeld, zijn breedbeeldmodellen meer geschikt om films te kijken. Het is ook vermeldenswaard dat de trends van moderne digitale technologieën en televisie grotendeels de overgang van de productie van projectoren naar grootformaatmatrices onder fabrikanten hebben bepaald.
Moderne projectoren ondersteunen gangbare kleurformaten PAL, SECAM, NTSC4, inclusief high-definition televisie HDTV.
Houd er rekening mee dat hoe hoger de resolutie, hoe beter het beeld op het scherm zal zijn en hoe hoger de kosten van de projector.
Lichtstroom, helderheid
Lichtstroomeenheden ANSI lm. We gaan niet in op technische zaken, maar geven alleen de waarden waardoor je kunt navigeren. Voor projectoren die zijn ontworpen om films in een verduisterde ruimte te bekijken, is een lichtstroom van 700 tot 1500 ANSI lumen voldoende. Als uw projector wordt gebruikt voor presentaties in goed verlichte ruimtes, is het raadzaam om een high-brightness projector aan te schaffen.
Bij aankoop is het de moeite waard om te overwegen dat de lichtstroom die wordt aangegeven in de technische kenmerken van de projector ongeveer 10% lager is dan de werkelijke waarden, en in sommige gevallen zelfs meer.
Zorg er ook voor dat u het scherm niet blootstelt aan zonlicht. Nee, zelfs de krachtigste projector geeft in dit geval een goed beeld van hoge kwaliteit, dus zorg ervoor dat u jaloezieën of gordijnen van dikke stof gebruikt wanneer u films kijkt.
Netwerk interfaces
Draadloze datatransmissie is tegenwoordig een trend. De afwezigheid van kabels, Wi-Fi- en Bluetooth-technologieën zijn stevig verankerd in het leven van elke actieve pc-gebruiker. De projectoren van vandaag kunnen gegevens ontvangen via een netwerk, ook draadloos. Door een speciale adapter te kopen, krijgt elke projector de mogelijkheid om streaming video te ontvangen.
Contrast
De verhouding van de maximale verlichting van het scherm tot het minimum wordt de contrastverhouding genoemd. Contrast is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een projector voor uw thuisbioscoop. Tot op heden proberen fabrikanten, die met elkaar concurreren, deze parameter enigszins te verhogen in de kenmerken van het product. Met dit alles veranderen de productietechnologieën niet tegelijkertijd en is het bijna onmogelijk te begrijpen op basis van wat de fabrikant dit of dat cijfer geeft. Helaas speelt dit alles een wrede grap met de koper en het kiezen van een projector daarentegen is vrij moeilijk. In 2004 was deze waarde bijvoorbeeld ongeveer 3.000:1 en in 2010 is het getal in de paspoortgegevens 10.000:1. Je moet je richten op het merk en je eigen perceptie.
projectorlens
Moderne projectoren zijn uitgerust met zoomlenzen. Dit vereenvoudigt het werk aanzienlijk, het wordt mogelijk om de beeldgrootte te wijzigen zonder de projector van plaats naar plaats te verplaatsen.
De mogelijkheid om het beeld te besturen, focusaanpassing bestaat tegenwoordig vanaf de afstandsbediening.
In de meest geavanceerde modellen zijn de lenzen uitgerust met elektrische aandrijvingen, waarmee niet alleen handmatig, maar ook vanaf de afstandsbediening de beeldschaal kan worden gewijzigd en de focus kan worden aangepast. Deze kwaliteit is natuurlijk handig, vooral wanneer de projector aan het plafond is bevestigd, maar het verhoogt de kosten van het apparaat. Het belangrijkste kenmerk van de lens is de zgn. Throw Ratio Pro is een waarde die gelijk is aan de verhouding van de projectieafstand tot de breedte van het beeld. Standaardlenzen hebben Pro in het bereik van 1,8-2,2, lange focus - tot 4-8, korte focus - 0,8 -1,2. Onlangs zijn er projectoren verschenen met extreem kleine waarden van de projectieverhouding. Deze projectoren kunnen beelden produceren van 80 tot 100 inch diagonaal (ongeveer 180 tot 200 cm breed) op een projectieafstand van slechts 8 tot 30 cm en zijn voornamelijk bedoeld voor gebruik met interactieve whiteboards en andere speciale toepassingen.

Een projector kiezen
Een projector kiezen
Een projector kiezen
Een projector kiezen Een projector kiezen Een projector kiezenHome | Articles

May 28, 2024 20:27:10 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting