Hoe een stofzuiger kiezen?

Toen stofzuigers net in ons land verschenen, behandelden velen ze alleen als "speelgoed" voor de bourgeoisie, waarbij ze de voorkeur gaven aan de oude proletarische manier om met stof om te gaan in de vorm van een stoffer en blik. Gelukkig zijn die dagen voorbij en is zelfs de oudste generatie er al in geslaagd ervoor te zorgen dat stofzuigers nuttig zijn. Bovendien is een moderne stofzuiger al lang niet meer dat huilende monster, waarvan de zak als het ware niet de helft van al het door dit mechanisme verzamelde stof doorlaat. Integendeel, moderne stofzuigers gebruiken niet alleen een bak met water als stofafscheider, maar kunnen ook worden gemaakt in de vormfactor van robots die je huis zelfstandig opruimen.
Hoe een stofzuiger kiezen?
De eerste vraag die een potentiƫle koper moet beantwoorden, is ongeveer deze: welke functies moet een stofzuiger vervullen? Het antwoord "stofzuigen" telt niet - alle stofzuigers doen het anders, en hier is het belangrijk om te beslissen over het takenpakket van uw toekomstige stofzuiger.
Als het hoofdwerk van het apparaat het verwijderen van stof van linoleum, meubels en tapijtpaden is, dan is de meest geschikte aankoop voor u een eenvoudige stofzuiger die alleen werkt in de stomerijmodus en een vermogen heeft van ongeveer 300 watt. Als het huis dieren met lang haar bevat of de tapijten zelf een aanzienlijk oppervlak hebben, is het beter om een krachtiger apparaat aan te schaffen - tot 500 W, aangezien krachtigere apparatuur in de regel een langere bron heeft en omgaat met vervuiling beter.
Stomerij is zeker niet de enige functie van een stofzuiger. Ongeveer dertig jaar geleden verschenen "was" -modellen - d.w.z. stofzuigers, waarmee u gebouwen nat kunt reinigen. Dergelijke stofzuigers zijn aanzienlijk duurder dan conventionele stofzuigers, maar ze bieden veel meer voordelen, omdat ze niet alleen tapijten en linoleum kunnen reinigen, maar ook vele andere oppervlakken. Het is misschien gemakkelijker om te verduidelijken dat wasstofzuigers niet kunnen reinigen - dit zijn parket, op schuim gebaseerde tapijten en dure meubels die instorten wanneer druppelend vloeibaar vocht binnendringt.
De modernste stofzuigers zijn robotachtig. Dergelijke stofzuigers zijn volgens fabrikanten zelf in staat om de vervuiling van de vloer te bepalen, deze schoon te maken en terug te keren om op te laden. In de praktijk blijkt het een beetje verkeerd: robotstofzuigers zijn "dom", en daarom laat de kwaliteit van hun werk te wensen over - geen van hen kan bijvoorbeeld nog de hoeken van een kamer schoonmaken.
Nadat u de functionaliteit en kracht van de stofzuiger hebt bepaald, moet u zo'n belangrijk punt behandelen als het type tank waarin stof zich ophoopt.
Tot op heden zijn er drie van dergelijke typen: waterfilter, container en zak.
Stofzuigers met een waterfilter zijn het handigst. De essentie van hun werk is dat de aangezogen lucht door een waterlaag wordt geleid en al het stof in de tank blijft. Dit is een bijna ideaal type filter, maar dergelijke stofzuigers zijn in de regel iets duurder: bovendien is het schoonmaken van het filter bij sommige modellen vrij moeilijk.
Containerstofzuigers verzamelen stof in een plastic of metalen container. Onder luchtdruk wordt het stof samengeperst tot een dichte klomp, die vervolgens gewoon wordt weggegooid. Er zijn twee nadelen van containerstofzuigers: grote afmetingen en een behoorlijke hoeveelheid geluid in verband met de trilling van plastic.
Stofzuigers die zijn uitgerust met wegwerp- of herbruikbare zakken zijn de meest voorkomende. Dergelijke apparaten kunnen erg compact zijn: daarnaast zijn de kosten van een stofzuiger met zakken ook relatief laag. Het enige mogelijke probleem in dit geval is dat wegwerpzakken vroeg of laat opraken en dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe te kopen. Deze complexiteit moet van tevoren worden voorzien - vraag de verkoper gewoon of reservetassen of hun herbruikbare tegenhanger te koop zijn.
Een belangrijk detail in de stofzuiger is het snoer, of beter gezegd de lengte ervan. Het kopen van een stofzuiger met een snoer van minder dan zes meter lang is beladen met constante problemen bij het gebruik ervan, en voor snoeren van drie of vier meter is over het algemeen automatisch een verlengsnoer nodig. Bovendien moet u letten op de kwaliteit van de isolatie van het snoer, aangezien de snoeren van stofzuigers over het algemeen onderhevig zijn aan mechanische schade.
Een van de moeilijkste vragen die een koper moet beantwoorden, is de vraag naar de grootte van de stofzuiger. Natuurlijk streeft iedereen ernaar om een zo compact mogelijk apparaat aan te schaffen, maar tegelijkertijd moet men zich ervan bewust zijn dat niemand tegelijkertijd een compacte, krachtige en betrouwbare elektromotor kan maken - daarom moet er altijd iets worden opgeofferd.

Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen? Hoe een stofzuiger kiezen? Hoe een stofzuiger kiezen?Home | Articles

May 22, 2024 21:45:00 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting