Kuinka valita kuulokkeet

Ymmärtääksesi mitkä kuulokkeet valita, sinun on vastattava kysymykseen, miksi tarvitsemme kuulokkeita? Tietysti musiikin kuunteluun. Ja on erittäin hyvä, että tähän prosessiin liittyy mukavuutta. Varmasti ensisijainen kuuntelumukavuuteen vaikuttava kriteeri on ylimääräisen kohinan puuttuminen. Älä missään tapauksessa kuule basson kohinaa, viheltämistä tai muuta ääntä, joka ei liity kuuntelemaan tiedostoon. Mutta kaikki kuulokkeet eivät täytä näitä vaatimuksia. Useimmat ihmiset, jotka omistavat kannettavia laitteita, joutuvat ostamaan niille erilliset kuulokkeet. Tämä johtuu siitä, että musiikin kuunteleminen laitteen mukana toimitetuilla kuulokkeilla ei tuota iloa. Mitä sinun tulee tehdä valitaksesi hyvät "korvat"? Kuinka valita oikeat kuulokkeet?
Tärkein sääntö, joka auttaa säästämään hermojasi, on älä anna etusijalle halpoja kuulokkeita. Tallentaminen vaikuttaa suuresti äänenlaatuun. Jos säästät rahaa kuulokkeissa, menetät paljon laatua. On hyvin epätodennäköistä, että et halua kuulla miellyttävää, selkeää ääntä, vaan suhinaa tai vihellystä. Jos ostat arvokkaita kuulokkeita, kustannukset eivät ole turhia. Ulostulossa saat upean äänen ja vieraiden äänien puuttumisen.
Design
Rakennetyypistä riippuen kuulokkeet jaetaan useisiin tyyppeihin. Ne ovat sähköstaattisia, dynaamisia ja vahvistavia.
Dynaamisissa kuulokkeissa käytetään signaalin muuntamisen sähködynaamista periaatetta. Kalvoon on kiinnitetty lankakela, joka on kestomagneetin kentässä. Vaihtovirran vaikutuksesta kela suorittaa liikkeen, joka toistaa tarkasti sähkösignaalin muodon. Vaikka otamme huomioon kaikki tämän signaalin muunnosmenetelmän puutteet, uusien materiaalien ja keksintöjen käyttö tasoittaa niitä ja parantaa toistetun äänen laatua.
Vahvistetut kuulokkeet toimintaperiaatteella ovat melko samanlaisia kuin dynaamiset. Tällaisten kuulokkeiden pääkomponentti on liittimet, niin kutsuttu U-muotoinen levy, joka on valmistettu ferromagneettisesta seoksesta. Magneettikentän vaikutus kalvoon kiinnitettyyn ankkuriin aiheuttaa sen värähtelyjä, jotka ovat täysin yhdenmukaisia vastaanotetun signaalin kanssa. Me näemme kalvon heilahtelut äänenä. Tämä muotoilu välttää vääristymän esiintymisen toiston aikana, joten tämäntyyppiset kuulokkeet ovat erittäin suosittuja muusikoiden keskuudessa. Näiden kuulokkeiden ääni riippuu suuresti kuulokkeen suorasta asennosta korvassa ja korvan anatomisesta rakenteesta. Toinen haittapuoli on tämän lajikkeen korkea hinta.
Sähköstaattiset kuulokkeet käyttävät kalvoa, joka sijaitsee kahden elektronin välissä äänen luomiseksi. Kalvoon syötetään vakiojännite, ja elektrodeihin syötetään signaali audiojärjestelmästä, jonka vaikutuksesta kalvon värähtelyt toistavat uskomattoman tarkasti sähköisen signaalin muodon. Näitä kuulokkeita käytetään usein Hi-Fi- ja Hi-End-äänilaitteiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että niiden hinta on erittäin korkea.
Kuulokkeiden kaapelissa on oltava yksi- tai kaksisuuntainen liitäntä. Jos yhteys on kaksisuuntainen, johto menee erikseen jokaiseen kuulokkeeseen, mutta jos meillä on yksisuuntainen yhteys, johto sopii vain yhteen kuulokkeeseen. Toinen kuuloke on kytketty langalla, joka on piilotettu jousella. Mikä on erittäin kätevä henkilölle, joka niitä käyttää.
Liitoskaapelin pääkomponentti on kupari, joka toimii johtimena. Liitäntäkaapeli koostuu yksittäisten pellettien sarjaliitännästä. Jokaisen rakeen sisällä on oikean rakenteen omaava kidehila. Kuitenkin rakeiden väliset siirtymät hapettuvat ja aiheuttavat rakenteellisia vaurioita. Nämä siirtymät ovat este, joka heikentää signaalia häiritsemällä sähkövirtaa. Huippuluokan kuulokkeet käyttävät hapetonta kuparijohdinta. Ja tämän ansiosta rakeiden välistä rakennetta ei loukata, millä on positiivinen vaikutus signaalin laatuun.
Perinteisten kuulokkeiden kaapelin pituus on 1-3 metriä, mutta joissakin lajikkeissa se voi olla jopa 7 metriä. Pelaajien kuulokkeissa on 50 senttimetriä pitkä johto, mutta usein kuulokkeiden mukana toimitetaan jatkojohto, koska kaapelin pituus ei välttämättä riitä sijoittamaan soitinta kätevästi taskuun. Kannettavien laitteiden kuulokekaapelin tulisi olla keskimäärin 1-1,2 metriä pitkä, mutta tämä pituus ei välttämättä riitä kotikäyttöön.
Taajuus
Kun valitset kuulokkeita, tarkista laatikko huolellisesti. Sen tulee osoittaa taajuus, joka vaikuttaa kuulokkeista tulevan äänen laatuun. Jos taajuusalue on kapea, lähdössä saamme metallisen sävyn äänen erittäin korkeilla tai erittäin matalilla taajuuksilla sekä tyypillisen sihinä. Mutta valmistajat osoittavat asiakkaan kiinnostamiseksi hyvin usein laajemman valikoiman kuin se todellisuudessa on. Näin tehdään, koska kunkin valmistajan taajuusalueen mittauskriteerit ovat erilaiset. Alueen ulkopuolella ääni ei eroa, paitsi että se on hieman hiljaisempi. Siksi ihmiset ovat usein yllättyneitä vertaillessaan halpoja ja kalliita kuulokkeita samalla taajuusalueella. Tältä osin on syytä muistaa, että sinun ei pitäisi kiinnittää huomiota tähän parametriin.
On olemassa sellainen asia kuin taajuusvaste tai taajuusvastekaavio, jonka tulisi aina pysyä lineaarisena ilman äänen vääristymiä. Tästä syystä ilman taajuusvasteen lineaarisuutta taajuusalueiden ominaisuudet jäävät hyödyttömäksi informaatioksi. Taajuusamplitudia paketin läpi ei ole määritetty. Tätä varten sinun on kuunneltava ilmeikäs sävellys kuulokkeiden kautta ja testattava siten laitetta.
Kuulokkeiden kalvo on myös yksi äänenlaatuun vaikuttavista tekijöistä. Mitä suurempi kuulokkeiden kalvon halkaisija on, sitä paremmin tällaiset kuulokkeet toistavat "pohjat". Tämän seurauksena, jos vastaanotetun äänen laatu on sinulle tärkeä, muista, että kalvon tulee olla vähintään 30 mm.
Resistanssi
Myös muut tärkeät parametrit on ilmoitettu pakkauksessa. Resistanssi on AC-virran vähimmäisvastuksen mitta. Tämä parametri otetaan huomioon suhteessa laitteeseen, johon kuulokkeet liitetään. Kannettava soitin sopii kuulokkeille, joiden impedanssi on 16-40 ohmia. Mutta on syytä tietää, että jos vastus on alle vähimmäistason, käyttäjä kuulee paitsi musiikin myös kahinaa, joka ilmenee soittimen välilehtiä vaihdettaessa, sekä muita ääniä.
Jos soittimeen liitetään suuret näyttökuulokkeet, joiden vastus on 250 ohmia, emme kuule ääntä, vaan kuiskauksen. Sinun on myös tiedettävä, että liittääksesi kuulokkeet, joiden impedanssi on yli 150 ohmia, sinun on käytettävä omaa vahvistinta. Äänikorteille suunniteltujen ja ilman vahvistinta käytettävien kuulokkeiden impedanssin tulee olla 120-150 ohmia. Korkeimpaan luokkaan kuuluvien kuulokkeiden impedanssi on yli 300 ohmia. Tämä vähentää yleistä säröä, mutta edellyttää, että vahvistimesta tuleva signaali on korkealla jännitetasolla.
Herkkyys
Tämä parametri vaikuttaa kuulokkeiden äänenvoimakkuuteen tietyillä niille toimitetun signaalin arvoilla. Kuulokkeet, joiden herkkyys on korkeampi, toimivat kovemmin kuin ne, joiden kanssa niillä on sama impedanssitaso. Kuulokkeiden herkkyys määräytyy niiden tuottaman paineen mukaan, kun niihin kohdistetaan 1 mW:n sähköinen signaali.
Äänenpaine mitataan desibeleinä (dB). Ihmisen kuulon herkkyysraja on nolla desibeliä. Kipukynnys on 140 dB. Tässä suhteessa kuulokkeiden herkkyyden tulee olla vähintään 100 dB. Kuulokkeiden magneettiytimet ansaitsevat erityistä huomiota. Ytimen pieni halkaisija voi viitata magneetin alhaiseen tehoon. Jos suurilla kalvoilla varustetut kuulokkeet eivät sovellu sinulle, sinun tulee valita neodyymiytimillä varustetut kuulokkeet, joilla on korkea magneettinen energia.
Kuulokkeiden sähköinen lähtöteho vaihtelee 1 - 3500 mW. Tämä näyttää äänenvoimakkuuden, jolla kuulokkeet toistavat ääntä. Tärkeintä on ymmärtää, että äänenvoimakkuus ei riipu vain tehosta, vaan myös resistanssista ja herkkyydestä.
Yhteystyyppi
Kuulokkeiden liitäntätavat ovat myös erilaisia. Yhteystyypin mukaan on langattomat ja langalliset kuulokkeet. Mikä on parempi valita? Tietysti langattomat kuulokkeet ovat varsin houkutteleva ratkaisu, joka sopii ihmisille, jotka liikkuvat tai tanssivat musiikkia kuunnellessa. On kuitenkin olemassa mielipide, että tällaisten kuulokkeiden äänensiirron laatu on pahimmillaan hyvin erilainen kuin saman luokan langalliset kuulokkeet. Näitä kuulokkeita ei kuitenkaan pidä alentaa. Nykytekniikan avulla voidaan välttää voimakkaat vääristymät lähetettäessä signaalia langattomilla kuulokkeilla.
Langattomassa kuulokelähettimessä voi olla 1-27 kanavaa. Suurempi kanavien määrä luo edellytykset yksinkertaisemmalle toimintataajuuden valinnalle. Tämä johtuu siitä, että jos jollakin kanavalla esiintyy häiriöitä, voit vaihtaa seuraavalle. Mitä korkeampi lähettimen toimintataajuus on, sitä paremmin signaali kulkee seinien ja muiden esteiden läpi. Jos aiot käyttää kuulokkeita huoneen tai kodin ulkopuolella, valitse kuulokkeet, joiden lähettimen toimintataajuus on vähintään 800 MHz.
Näiden kuulokkeiden kantama vaihtelee suuresti ja voi olla jopa 100 m. Mikäli tarvitset huoneessa toimivia kuulokkeita, useiden metrien kantama riittää sinulle. Asunnossa liikkumiseen riittää, että kantama on 10-30 m. Kuulokkeet, joiden kantama on jopa 100 m, soveltuvat käytettäväksi kodin ulkopuolella.
Infrapuna- ja radiosignaalilähteiden lisäksi on malleja, jotka käyttävät Bluetooth-tekniikkaa, joten ne voivat muodostaa yhteyden moniin laitteisiin, joissa on sisäänrakennettu Bluetooth-sovitin, joka tukee A2TP-profiilia.
Ei ole mikään salaisuus, että langattomat "korvat" ovat jonkin verran raskaampia kuin niiden langalliset "toverit". Tämä johtuu siitä, että niiden toimintaan tarvitaan paristoja tai akkuja, jotka myös purkautuvat melko usein. Siksi, jotta et osta erillisiä kuulokkeita Hi-Fi- ja Hi-End-järjestelmille, sinun tulee välittömästi valita langalliset kuulokkeet.
Poikkeuksetta kaikissa langattomissa ja joissakin langallisten kuulokkeiden malleissa on äänenvoimakkuuden säädin. Tästä on hyötyä, jos henkilö on kaukana signaalin lähteestä.
Akustinen muotoilu
Akustisesta suunnittelusta riippuen kuulokkeita on useita: suljettuja, avoimia ja puoliavoimia. Suljetut kuulokkeet eivät päästä ulkoisten äänien tunkeutumista, mikä on hyvä, kun kuuntelet musiikkia julkisessa liikenteessä. Suljetussa laitteessa sanka, jos sellainen on, painaa korvaa enemmän kuin muut kuulokkeet. Tämä johtuu siitä, että jos kupit eivät istu hyvin, matalataajuisten äänten toisto heikkenee. Jos valitset sangalla varustetut kuulokkeet, laita ne 5-10 minuutiksi. Tunnet heti, jos he painavat sinua.
Avoimet kuulokkeet päästävät ulkopuoliset äänet sisään. Näiden yhteydessä ihmistä ei eroteta kuulosti ulkomaailmasta, mikä tekee äänestä luonnollisemmaksi. Mutta julkisessa liikenteessä on ongelmallista kuunnella musiikkia näillä kuulokkeilla. Puoliavoimet kuulokkeet päästävät sisään ulkoisia ääniä, mutta tarjoavat kunnollisen ääneneristyksen.
Mukavuus
Kuulokkeiden suunnittelua on useita:
- kytkeä
- laskut
- vuoraukset
- monitori
Suoraan korviin asennetut kuulokkeet jaetaan kahteen tyyppiin: korvaan ja korvaan. Kuulokkeet ovat kooltaan pieniä, erittäin käteviä käytettäväksi kannettavien laitteiden kanssa. Mukana useimpien pelaajien kanssa. Huono puoli on, että ne pysyvät melko huonosti korvissa. Tämä johtuu siitä, että ihmisillä on hyvin erilaisia korvien muotoja. Lisäksi näillä kuulokkeilla on alhainen äänieristys, ne toistavat huonosti matalataajuisia ääniä.
In-ear kuulokkeet pysyvät korvassa paljon paremmin. Tämä saavutetaan pienemmällä halkaisijalla. Ne työnnetään myös syvemmälle korvakäytävään. Tyypillisesti näissä kuulokkeissa on ns. silikoniset korvatyynyt, jotka kiinnittävät kuulokkeen hyvin korvaan ja auttavat myös parantamaan äänieristystä, mikä parantaa musiikin kuuntelun laatua.
On-ear-kuulokkeet painetaan korvia vasten niskakaarikaaren avulla, ja niillä on myös paljon suurempi kalvon halkaisija, mikä vaikuttaa suotuisasti äänenlaatuun. Joskus kiinnitin on pystysuora jousi, joka yhdistää kaksi kuppia näistä "korvista". Tästä johtuen kuulokkeiden paino jakautuu tasaisesti pään pinnalle.
Parhaat näyttökuulokkeet tunnistetaan, joita käytetään äänitysstudioiden äänen tarkkailuun. Mutta on syytä huomata, että kotikäyttöön on olemassa näyttökuulokkeita. Tässä lajikkeessa on suuri sanka, korvatyynyt, jotka peittävät korvan mahdollisimman paljon, sekä suuret kalvot, jotka toistavat tasaisesti koko taajuusalueen.
Eri mallien näyttökuulokkeilla on omat ominaisuutensa. Joissakin on kaapeli, joka näyttää paljon luurin johdolta tai irrotettavalta kaapelilta. Kierrettyä kaapelia käytetään estämään johto roikkumasta jalkojen alla. Irrotettava kaapeli mahdollistaa vaihdon vaurioiden sattuessa. Tämä on erittäin totta, jos otat huomioon näyttökuulokkeiden hinnan. On paljon helpompaa ostaa uusi kaapeli kuin heittää pois huippuluokan kuulokkeet pienimmänkin vaurion vuoksi.
Myös kuulokkeiden painolla on suuri merkitys, koska niitä pidetään jatkuvasti päässä. Kuulokkeet painavat 5-30 grammaa, yläpäät 40-100 grammaa ja näytöt 150-300 grammaa.
Vaihtaminen
Äänisignaalin siirtoa on kahta tyyppiä - analoginen ja digitaalinen. Digitaalinen lähetys tarkoittaa, että signaali lähetetään ykkösinä ja nolliksi koodattuina. Samanlaista lähetystyyppiä käytetään langattomissa kuulokkeissa, mutta useimmat kuulokkeet käyttävät analogista lähetystyyppiä. Se tarkoittaa, että signaalin voimakkuus on suoraan verrannollinen signaalin voimakkuuteen. Digitaaliset kuulokkeet tarjoavat korkealaatuisemman äänen, ei häiriöitä, ei liikkeen häipymistä tai kohinaa, mutta tämäntyyppisillä kuulokkeilla on korkea hintalappu.
poistuu
Langattomissa kuulokkeissa on perusyksikkö, jossa on lähetin, signaalinkäsittelyelektroniikka ja linjalähtö, jossa signaali monistetaan. Tämä mahdollistaa kuulokkeiden kytkemisen pois päältä kytkemättä niihin kaiuttimilla varustetun vahvistimen.
Tulot
Langattomiin kuulokkeisiin asennetussa perusyksikössä on myös digitaalinen koaksiaalitulo, joka eliminoi häiriöiden ja kohinan esiintymisen. Sen avulla voit lähettää äänisignaalia sekä stereo- että monikanavatilassa. Sen kautta on myös mahdollista lähettää monikanavaista ääntä yksinkertaisella kaapelilla, jossa on RCA-liitin.
Tämän tulon lisäksi voi olla myös digitaalinen optinen tulo. Sen avulla voit lähettää digitaalista signaalia useissa tiloissa. Suurin ero koaksiaalituloon verrattuna on valon käyttö signaalin välittämiseen sekä valoohjaimen käyttö sähkökaapelin sijaan. Kaiken tämän avulla voit varmistaa signaalin suojauksen myös voimakkailla sähkömagneettisilla häiriöillä.
Liittimet
Kuulokkeiden liittämiseen laitteeseen on olemassa useita liittimiä. Ne ovat minijakki 3.5, minijakki 2.5, 5-nastainen, jack 6.3. Liittimiä on kahden tyyppisiä - 6.3 audiojärjestelmille ja 3.5 soittimille.
Kuulokkeiden koon tulee vastata audiojärjestelmän tulon halkaisijaa. Hyvin usein kuulokkeissa, joissa on mini jack 3.5 -liitin, yksi komponenteista on sovitin liittimelle 6.3. 6.3-liittimellä varustetut kuulokkeet toimitetaan puolestaan 3.5-sovittimen kanssa. Lähes kaikki sähköstaattiset kuulokkeet käyttävät 5-nastaista liitintä.
Minijakkiliittimeen on useita muunnelmia. Tämä on suora liitin ja L-muotoinen. Jos käytetään kannettavia laitteita, L-muotoinen liitin on sopiva. Tämä johtuu siitä, että se sopii tiukemmin vartaloon, eikä myöskään vaikuta sen mittoihin millään tavalla. Suoralla liittimellä varustetut kuulokkeet sopivat varsin kiinteisiin laitteisiin.
Johtopäätös
Kuulokkeiden lajien monimuotoisuus tekee valinnasta melko vaikeaa. Kun valitset kuulokkeita, sinun on päätettävä, mihin tarkoitukseen ja missä olosuhteissa aiot käyttää niitä. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon kaikki tässä artikkelissa mainitut parametrit. Useiden kuulokkeiden ansiosta kuka tahansa voi valita itselleen sopivat "korvat". Tämän artikkelin tarkoituksena oli auttaa keskimääräistä käyttäjää kuulokkeiden valinnassa. Toivomme todella, että antamistamme tiedoista oli sinulle hyötyä ja pystyit valitsemaan kuulokkeet, jotka vastasivat täysin vaatimuksiasi ja odotuksiasi.

Kuinka valita kuulokkeet
Kuinka valita kuulokkeet
Kuinka valita kuulokkeet
Kuinka valita kuulokkeet Kuinka valita kuulokkeet Kuinka valita kuulokkeetHome | Articles

April 20, 2024 12:37:27 +0300 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting