Kuinka valita pölynimuri?

Itse asiassa "pölynimurin" käsite on yksinkertainen ja monimutkainen samanaikaisesti. Toisaalta laitteen käyttötarkoitus on aivan ilmeinen sen nimestä, mutta toisaalta ... Kuten kokemus osoittaa, tämäntyyppisiä kodinkoneita valittaessa jopa myymälässä, jossa tavaravalikoima on rajoitettu kymmeniin. mallit voivat aiheuttaa vaikeuksia. Mitä voimme sanoa kauppakeskuksista, joiden ikkunoista löytyy monenlaisia pölynimureita! Jotkut ovat kompakteja ja kevyitä, toiset ovat silmiinpistäviä teholtaan, toiset erottuvat tyylikkäästä muotoilustaan ja sopivat siten uusien huonekalujen väriin, ja neljäs valloittaa täysin itsenäisesti omistajista. Kaikkia tämän kodinkoneiden tyyppejä ja tyyppejä tulisi kuitenkin harkita yksityiskohtaisemmin.
Pölynimurityypit
Aloitetaan siitä, että on olemassa liikkuvia pölynimureita, eli siirrettäviä ja sisäänrakennettuja. Jälkimmäiset ovat kokonainen järjestelmä, joka koostuu voimayksiköstä, pneumotuloista ja letkuista erilaisilla harjoilla ja suuttimilla. Letku liitetään yhteen ilmanottoaukoista ja sitten jätteet johdetaan ilmakanavajärjestelmän kautta talon ulkopuolelle asennettuun jäteastiaan. Tämän tyyppisellä pölynimurilla on kiistaton etu: huoneesta ei poisteta vain roskat, vaan myös pöly, mikä on yksinkertaisesti mahdotonta saavuttaa liikkuvalla pölynimurilla. Viime aikoihin asti sisäänrakennetut pölynimurit oli suunniteltu vain kuivapesuun, mutta nyt on myös yhdistettyjä malleja. Nyt heidän avullaan voit kerätä pölyä, virkistää mattoja, puhdistaa roiskunut vesi ja jopa pestä ikkunat. Kuten kokemus osoittaa, etuihin on liityttävä haittoja, eikä meidän tapauksemme ole poikkeus. Tällaisen pölynimurin tärkein ja ehkä ainoa haittapuoli on sen korkea hinta. Ehkä siksi sisäänrakennetut mallit eivät ole vielä kovin yleisiä Venäjän kodinkonemarkkinoilla. Toistaiseksi niitä edustavat KRONEMARKin, BEAMin, BVC SIEMENSin, Huskyn, PUZERin ja joidenkin muiden tuotteiden tuotteet. Ja silti tutumpia mobiilimalleja käytetään useammin jokapäiväisessä elämässä.
Molemmat pölynimurityypit voivat suorittaa kuiva- tai märkäpuhdistuksen, joten kotiisi mallia valittaessa kannattaa päättää, millaista työtä sen tulee tehdä. Jos aiot puhdistaa parketin, matot ja huonekalut, jotka ovat vasta-aiheisia kosteudelle, kannattaa pysähtyä tavallisimpaan kuivapesupölynimuriin. Ne puolestaan jaetaan ilmapallo-, pysty- ja robottipölynimureihin.
Ilmapallopölynimurit
Ilmapallopölynimureita edustavat pääasiassa kompaktit mallit, joiden paino ei ylitä 7 kiloa, tai laitteet, joissa on suuri pölynkerääjä. Tällaiset yksiköt voivat painaa jopa 10 kg monien lisätoimintojen ja koneellisen turboharjan ansiosta, joka lyö pölyn matosta. Pölyn pitämiseksi ja sen pienimpien hiukkasten vapautumisen estämiseksi ilmaan käytetään erilaisia suodattimia - paperista ja kankaasta hiili- ja synteettisiin suodattimiin. Joissakin nykyaikaisissa malleissa käytetään vesisuodattimia, joissa erotin neutraloi pölyn sekoittamalla sitä veteen.
Pystysuorat pölynimurit
Lännessä niin suositut pystysuorat pölynimurit ovat nyt tulleet venäläisen kuluttajan elämään. Tällaiset mallit ovat kolmiulotteinen sylinterimäinen runko, joka on kiinnitetty harjaan lattian puhdistamista varten. Ne on suunniteltu poistamaan roskat ja pöly suurista huoneista ja tekevät hyvää työtä tässä tehtävässä. Etujen ohella niillä on kuitenkin haittapuolensa - suhteellisen korkea melutaso ja vaikuttava koko: tällaisen mallin raahaaminen mökin kerrosten ympäri on kyseenalainen nautinto.
Robottipölynimurit
Robottipölynimuri on aina ollut yksi tutuimmista talon asukkaista lähes kaikissa tieteiskirjallisissa kirjoissa. Mutta ei niin kauan sitten, unelma puhtaudesta, joka luotiin ilman ihmisen väliintuloa, toteutui. Useat kodinkoneyritykset tarjoavat asiakkaille malleja, jotka pystyvät puhdistamaan minkä tahansa huoneen. Huolellisesti harkitun harjajärjestelmän avulla voit poimia roskat matolta ja lattiapinnoilta sekä kiinnittää erityistä huomiota jalkalistoihin ja muihin vaikeapääsyisiin paikkoihin. Robotti määrittää itsenäisesti optimaalisen puhdistusreitin, ohittaa esteet sisäänrakennettujen antureiden ansiosta ja menee tarvittaessa tukiasemalle lataamaan akkuja. Kun pölysäiliö on täynnä, siivousyksikkö kaataa kerätyn pölyn alustassa olevaan suureen varaajaan ja jatkaa sitten puhdistusta uudelleen. Tällaisten mallien melutaso on melko alhainen, ja haittana on korkea hinta, mikä ei salli kaikkien ostaa "älykästä" yksikköä.
Pölynimurien pesu
Niille, jotka haluavat ja voivat yhdistää roskien keräysprosessin märkäpuhdistukseen, pölynimurin valinnassa tulee kiinnittää huomiota "pesu" -mallien linjaan. Yleensä ne ovat laitteita yhdistettyyn puhdistukseen, eli ne voidaan puhdistaa sekä "kuivassa" tilassa että nestemäisillä pesuaineilla. Märkäkäsittely suoritetaan yleensä matoille, joissa on ohut lateksipohja, lattiat ja seinät, jotka on peitetty laatoilla tai maalattu vedenpitävillä koostumuksilla. Sopivilla suuttimilla (yleensä viidestä seitsemään) voit käyttää pölynimuria ikkunoiden pesuun, läikkyneen nesteen keräämiseen ja tukkeutuneen kylpyammeen tai pesualtaan puhdistamiseen.
Pesupölynimurit on varustettu kahdella säiliöllä: ensimmäisestä harjaan syötetään puhdistusaine, joka ruiskutetaan koko suuttimen alueelle, jo saastunut vesi, joka kerätään pinnalta pölyn mukana. ja roskat, tulee toiseen. Pesutilassa pölynimurin on toimittava täydellä teholla, jotta se ehtii kerätä nestettä ennen kuin matto tai verhoilukangas kastuu. Ja silti tällaisen puhdistuksen jälkeen puhdistetut pinnat pysyvät märkinä jonkin aikaa. Tämä "sivuvaikutus" on väistämätön käytettäessä minkä tahansa, jopa suurimman tehon yksikköä.
Pesumallien etuna on mahdollisuus kostuttaa ja virkistää ilmaa puhdistusprosessin aikana. Suurin haittapuoli on suuri koko, paino ja sen seurauksena alhainen ohjattavuus. Lisäksi pölynimuri tulee purkaa jokaisen käytön jälkeen, säiliöt huuhdella ja jättää ulos, kunnes se on täysin kuiva. Pesupölynimurin hinta on hieman korkeampi kuin kuivapölynkeräysmalleissa. Älä myöskään unohda puhdistusnestekustannuksia.
Jos olet jo päättänyt pölynimurin tyypistä ja tyypistä, on aika puhua siitä, mihin ominaisuuksiin sinun on kiinnitettävä huomiota mallia valittaessa.
Tekniset tiedot
Tehoa. Tämä ominaisuus on yleensä merkitty mallin runkoon. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että virrankulutus ja imuteho ovat kaksi täysin erilaista käsitettä. Ja jos ensimmäinen voi olla 1 200 - 1 800 W, toisen arvo ei todennäköisesti ylitä 440 aerowattia (A W). Suurta imutehoa jokapäiväisessä elämässä ei kuitenkaan vaadita: suhteellisen puhtaiden huoneiden päivittäiseen siivoukseen riittää 250 - 330 A W. Tehokkaan pölynpoiston tarjoavat mallit, joiden teho on 350 - 440 wattia. Se, onko "vahvempia" pölynimureita enemmän ja jos on, missä niitä voidaan käyttää, jää mysteeriksi, sillä jopa 400 A W voi lopulta kuluttaa kankaan huonekaluihin tai luonnonkuiduista valmistettuun maton kasaan. Yleensä kaikki nykyaikaiset mallit on varustettu imutehon säätimellä.
Suodattimet. Pölynimurin hinta riippuu suurelta osin niiden määrästä ja laadusta: mitä enemmän suodattimia, sitä kalliimmaksi valitsemasi malli maksaa. Älä kuitenkaan unohda, että ensinnäkin suodattimet on suunniteltu puhdistamaan imuilma pölystä, joten on kohtuutonta säästää niissä. Suodatustehokkuus ilmoitetaan usein pölynimurin passissa ja ilmaistaan prosentteina. Mitä suurempi tämä luku on, sitä puhtaampaa kotisi ilma on. Luonnollisesti monien nykyaikaisten suodattimien läsnäolo, jotka tarjoavat hyvän puhdistuksen, pakottaa sinut lisäämään pölynimurin virrankulutusta, ja tämä indikaattori lisää sen kokonaiskustannuksia. Tähän mennessä pölynimurien valmistajat tarjoavat malleja, joissa on paperi-, kangas-, hiili-, vesi- ja synteettiset suodattimet.
Pölynkerääjän tyyppi. Se voi olla vaihdettava pussi - paperi tai kangas, pysyvä kangaspussi tai muovisäiliö. Jälkimmäiset vaativat lisäpesua ja kuivausta jokaisen roskien poiston jälkeen.
Suuttimien lukumäärä. Pääsääntöisesti tärkeimmät, useimmin käytetyt suuttimet ovat mattoharja, lattiaharja, huonekalujen puhdistussuuttimet, mukaan lukien kapea - pölyn poistamiseksi vaikeapääsyisistä paikoista. Lisäksi voidaan kiinnittää harja ikkunoiden pesuun, harja laattojen pesuun ja mäntä (jos pölynimuri pesee).
Takuu
Eri mallien siirrettävillä pölynimureilla on yleensä yhden tai kahden vuoden takuu. Samaa lukua kutsuu myös tunnettu kodinkoneiden valmistaja Miele. Kalliiden sisäänrakennettujen pölynimurien kehittäjät tarjoavat asiakkailleen kolmen (BEAM) - 7-8 vuoden (BVC SIEMENS) takuupalvelun, mutta robotti-imurien valmistajat eivät uskalla nostaa takuuaikaa yli 18 kuukauden.
Kuinka valita tuotemerkki
Samalla toimintosarjalla eri tuotemerkeillä valmistettujen pölynimurien hinta on erilainen. Yleensä tunnetut valmistajat, jotka ovat jo pitkään vakiintuneet tämäntyyppisten tuotteiden markkinoille, tarjoavat kalliimpia malleja. Todennäköisimmin maksat tuotemerkistä summan, joka muodostaa hintaeron kahden samanlaisen mallin välillä. Mutta älä unohda, että juuri mainostettu tuotemerkki takaa laadun ja luotettavuuden: yrityksen pitkän aikavälin maine ja imago ovat avain uuden hankintasi tehokkaaseen toimintaan.

Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri?
Kuinka valita pölynimuri? Kuinka valita pölynimuri? Kuinka valita pölynimuri?Home | Articles

June 13, 2024 16:07:26 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting