Kuinka valita LCD-TV?

Televisiota ei turhaan pidetä yhtenä viime vuosisadan tärkeimmistä keksinnöistä. Joku rakastaa TV-ohjelmia ja joku haluaa katsella jalkapalloa olutpullon kanssa. Ja mikä ilo lasten kasvoilla, kun he katsovat suosikkisarjakuviaan innostuneesti. Melkein kaikki katsovat televisiota, mikä tarkoittaa, että ennemmin tai myöhemmin jokainen perhe kohtaa tämän tekniikan ihmeen valinnan ongelman.
LCD-television valinta ei tulisi tehdä pelkästään esteettisten mieltymysten ja tietyn mallin ulkonäön perusteella, vaan myös televisiossa ilmoitettujen teknisten parametrien mukaisesti. Joten mitä sinun on tiedettävä valittaessa LCD-televisiota tai kuten sanotaan - LCD-televisiota.
LCD-television diagonaalikoko
Tämä parametri on yksi tärkeimmistä valittaessa mitä tahansa televisiota, ja erityisesti nykyaikaisia LCD-televisioita, joiden lävistäjä on jo ylittänyt 50 tuuman tai 127 cm:n merkin. Jos aiot säästää silmäsi stressiltä ja saada eniten mukavuutta katsomasta uutta televisiota, muista, että etäisyyden, jolta suosikki-TV-ohjelmasi katsotaan, tulee olla 4–5 kertaa suurempi kuin TV-ruudun diagonaali. Siksi, jos ostit LCD-television, jonka lävistäjä on 32 tuumaa (1 tuuma = 2,54 cm), etäisyyden katselupaikkaan tulee olla 3,25–4 metriä.
Älä yritä jahtaa kokoa, tämä ei ole tilanne, kun enemmän on parempi. Pään roikkumisen tunne yrittää pysyä nopeasti muuttuvan kuvan mukana ei ole miellyttävin hetki.
LCD-television resoluutio
Tähän indikaattoriin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Nestekidetelevision tarkkuus tai TV-matriisin resoluutio ei ole muuta kuin valokennojen (pikseleiden) lukumäärä, jotka luovat ruudulla näkyvän kuvan. Pikseli on pieni neliö (piste), jonka koko on normalisoitu ja joka sisältää tietoa kolmen värin (RGB - punainen (punainen), vihreä (vihreä) ja sininen (sininen) kirkkaudesta. Näistä pisteistä muodostuu kuva LCD-näyttö.
LCD-television resoluutiota kuvaava arvo ilmaistaan pikselien määrän vaakasuunnassa suhteessa pystysuunnassa olevaan määrään. Jos esimerkiksi television tekniset tiedot osoittavat resoluution 1366 × 768, tämä tarkoittaa, että näyttö on 1366 pikseliä leveä ja 768 pikseliä korkea.
Jos haluat katsella vain TV-lähetyksiä, muista, että maassamme laajalti käytössä oleva PAL- tai SECAM-muodossa lähetetty signaali vastaa 720x576-resoluutiota (720 viivaa leveä ja 576 korkeus). Käytetään myös sitä, että tämän koon leveys on 720 pikseliä ja korkeus 576 pikseliä. Siksi, jos haluat ostaa LCD-television, jossa on pieni lävistäjä, varmista, että resoluutio on tätä kokoa suurempi. Elokuvien laadukkaaseen katseluun DVD-soittimella tarvitaan jo 1366x768 resoluutio ja täyden laadun saamiseksi teräväpiirtodigitaalisesta signaalista (HDTV) 1920x1080.
Vaikka digitaalinen teräväpiirtotelevisio ei ole vielä löytänyt laajaa sovellusta maassamme, mutta digitaaliteknologiat blue-ray voivat muutaman vuoden kuluttua painaa vakavasti nykyään niin laajalle levinneelle DVD-muodolle. Jo nyt, kun sinulla on media ja blu-ray-soitin käsilläsi, voit nauttia suosikkielokuvastasi HD-laadulla. Luonnollisesti, jos televisiosi tukee 1920 x 1080 resoluutiota. Näin ollen LCD-television näytön resoluution säästäminen tänään voi viedä sinulta monia etuja ja nautintoa tulevaisuudessa.
Katselukulma
Pysty- ja vaakasuuntaiset katselukulmat, parametrit, joita ei pidä aliarvioida LCD-televisiota valittaessa. Jos katsot näyttöä sen keskustan puolelta, voit havaita kontrastin jyrkän pienenemisen ja värien muuttumisen. Kun etäisyys LCD-television keskustasta kasvaa, särö vain kasvaa. Katselukulmien pienin sallittu arvo pysty- ja vaakatasossa on 160 astetta. Tämä tarkoittaa, että kun katsot televisiota 80 asteen kulmassa, kontrasti on 10 kertaa pienempi kuin katsoessasi televisiota keskellä.
Nykyaikaisten LCD-televisioiden katselukulman tulisi olla luokkaa 176-178 astetta. Siksi kiinnitä huomiota tähän parametriin, jotta et osta vanhentunutta LCD-mallia, jossa katselukulmat voivat olla vähemmän tärkeitä.
Vasteaika
Jotta ruudulle ilmestyisi värikuva, joka muuttuu intensiivisesti katsottaessa TV-ohjelmia, elokuvia jne. nestekiteiden, joihin LCD-televisioiden tuotantoteknologia perustuu, on siirryttävä alkuasennosta äärimmäisyyteen. Esimerkiksi vaaka-asennossa vain valkoinen on näkyvissä, kun ne käännetään pystyasentoon, vain musta näkyy. Aikaa, joka kuluu nestekiteiden siirtymiseen vaaka-asennosta pystyasentoon, kutsutaan nestekiden vasteajaksi. Siksi mitä nopeampi vasteaika, sitä parempi on kuvan värintoisto. Muuten, jos vasteajalla on suuri merkitys, dynaamisia kohtauksia katseltaessa nopeasti toimivat kohteet jättävät "silmukan" tai yksi kuva asettuu toisen päälle. Nykyaikaisissa LCD-näytöissä vasteajan tulisi olla enintään 8 ms (millisekuntia, eli 1 ms = 1x10-3 s).
Kontrasti ja kirkkaus
LCD-television kontrasti on yksi tärkeimmistä parametreista. Jos television kontrasti on alhainen, näytöllä ei näy rikasta kuvien väripalettia ja runsasta värisävy- ja keskisävyvalikoimaa. Viime aikoina tämä parametri on kuitenkin menettänyt erityisen merkityksensä, koska sen laadulliset ominaisuudet ovat jo saavuttaneet erittäin korkeat arvot. LCD-televisioiden kontrastisuhde on 600:1. Tämä tarkoittaa, että kuvan tummimmat osat eroavat vaaleimmista kohdista 600 kertaa. Luonnollisesti mitä suurempi tämä suhde on, sitä parempi on kuvan värintoisto. Nykyaikaisissa LCD-televisioissa tämän parametrin tulee olla vähintään 800:1.
Jotkut valmistajat voivat määrittää kontrastisuhteeksi 12000:1. Puhumme dynaamisesta kontrastista, joka saavutetaan käyttämällä erityisiä mukautuvia algoritmeja, toisin sanoen lisäämällä kuvan säätöä. Siksi sinun ei pitäisi kiinnittää huomiota tähän arvoon, vaan pääarvoon, kun päätät pettää staattista kontrastia.
Toinen yhtä tärkeä LCD-television parametri on kuvan kirkkaus. Jos ostetun TV-mallin kirkkaus on alhainen, sinun on rasitettava silmiäsi kovasti nähdäksesi kuvan lähetetyn kuvan hyvin, ja päiväsaikaan TV-ohjelmien katsominen voi muuttua kidutukseksi. Siksi nykyaikaisten LCD-televisioiden kirkkauden on oltava vähintään 450 cd / m2, tätä arvoa pidetään normaalina television katselun kannalta. Jos ostetun mallin kirkkausarvo on yli 450 cd / m2 (esimerkiksi 600 cd / m2), tämä ei todellakaan ole LCD-näytön haitta. Joissakin LCD-televisiomalleissa on sisäänrakennettu ilmaisin työhuoneen valaistuksen tason määrittämiseksi. Mitatusta arvosta riippuen television kirkkaus vaihtuu automaattisesti parhaan mukavuuden saavuttamiseksi TV-ohjelmia ja videotiedostoja katseltaessa.
Ääni
Kun valitset LCD-televisiota, kiinnitä erityistä huomiota olemassa olevaan stereojärjestelmään. Useimmissa nykyaikaisissa malleissa on digitaalinen vahvistin, jota käytetään takaamaan maksimaalinen äänen puhtaus. LCD-televisiossa on oltava vähintään 2-tiekaiutinjärjestelmä, joka koostuu 4 kaiuttimesta ja diskanttikaiuttimesta. Kaiuttimien koon tulee olla miellyttävää äänentoistoa varten vähintään 6 cm ja diskanttikaiuttimien koon vähintään 2 cm.
Lisäksi kiinnitä huomiota taajuuskorjaimen läsnäoloon TV-asetuksissa, sen avulla voit säätää hieman samoja äänen taajuusominaisuuksia makusi mukaan.
Liitäntäliitäntä
Modernin LCD-television omistaja voi luoda kotiviihdekeskuksen yhdistettyjen laitteiden avulla ja käyttää television kaikkia ominaisuuksia täysillä.
Mutta tämän saavuttamiseksi televisiossasi on oltava vähintään vähimmäismäärä vakiotuloja ja -lähtöjä:
Antennitulo - suunniteltu liittämään lähetys- tai kaapelitelevisio. Voit liittää videonauhurin.
Komposiittiliittimet - ovat läsnä melkein kaikissa audio-videolaitteissa, ja ne on suunniteltu lähettämään analogisia signaaleja.
S-Video-tulo, kuten komposiittiliitin, on suunniteltu lähettämään analogista videosignaalia, jonka resoluutio on enintään 480 i . Voit saada paremman kuvan, koska. tarjoaa erillisen luminanssisignaalin (Y) ja kahden yhdistetyn krominanssisignaalin (C) siirron itsenäisten kaapeleiden kautta.
Komponenttitulot - suunniteltu lähettämään videosignaalia värikomponenteissa. Erillisen lähetyksen ansiosta kuva on selkeämpi, vakaampi ja tarkempi värintoisto.
SCART (Syndicat des Constructeurs d' Appareils, Radiorecepteurs et Televiseurs) on yleinen 21-nastainen audio-videoliitäntä analogisen signaalin siirtoon kahteen suuntaan.
RGB-liitin - käytetään kytkemiseen tietokoneeseen. Kuva lähetetään suoraan ruudulle ohittaen television prosessorit.
DVI (Digital Video Interface) on digitaalinen liitin, jota käytettäessä signaalia ei muunneta, mikä vähentää kuvakohinan todennäköisyyttä.
HDMI (High Definition Multimedia Interface) on digitaalinen multimedialiitäntä, joka voi lähettää samanaikaisesti jopa 8 äänikanavaa ja teräväpiirtotelevisiosignaalia (HDTV).
Koaksiaaliliitin on myös digitaalinen. Korostettu aina oranssilla ja tarkoitettu lähetettäväksi digitaalisesta lähteestä.
Optinen - jälleen digitaalinen, perustuu valokuituliitäntään.
FireWire-liitin - on kaksisuuntainen digitaalinen järjestelmä videokameroiden tai muiden digitaalisten tallennuslaitteiden liittämiseen.
Valitettavasti kaikki valmistajat eivät varusta LCD-televisioitaan kaikilla luetelluilla tuloilla ja lähdöillä. Siksi, kun valitset televisiota, varmista, että siinä on useita digitaalisia lähtöjä. Muuten käytön aikana syntyy väistämätön tilanne, kun eri laitteiden välillä on vaihdettava manuaalisesti. Tämä tietysti pätee silloin, kun haluat liittää useita signaalilähteitä kerralla, kuten DVD-soittimen, satelliittivastaanottimen, tietokoneen jne. Ja haluat varmasti tämän, ennemmin tai myöhemmin.
Joten olemme ottaneet huomioon melkein kaikki LCD-television ominaisuudet, joihin sinun on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota valittaessa. Kaikkien yllä olevien suositusten käyttäminen auttaa sinua tekemään oikean valinnan hinta-laatusuhteen suhteen.

Kuinka valita LCD-TV?
Kuinka valita LCD-TV?
Kuinka valita LCD-TV?
Kuinka valita LCD-TV? Kuinka valita LCD-TV? Kuinka valita LCD-TV?Home | Articles

June 24, 2024 12:09:49 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting