maanpäällinen televisio

Tällä hetkellä Venäjällä SECAM-standardin mukaisissa televisiolähetyksissä (625 riviä) kuva näytetään resoluutiolla 720 x 576 pikseliä ja kuvanopeudella 25 sekunnissa.
Useat ulkomaat lähettävät PAL-muodossa, joka eroaa vain värikoodausalgoritmista.
Uskotaan, että teknisesti edistyneimmät maat lähettävät NTSC 3.58 -muodossa. Tässä standardissa ruutujen määrä sekunnissa on 29,97 ja näytön resoluutio digitaalisessa esityksessä on 720 x 480 pikseliä. Siten NTSC-standardilla on korkeampi kuvanopeus, mutta pystyresoluutio on pienempi.
On kaksi tapaa muodostaa kuva - progressiivinen ja lomitettu. Progressiivisessa kuvantamisessa jokaisessa ruudussa on kuvan kaikki viivat, eli esimerkiksi nopeudella 30 kuvaa sekunnissa näytetään 30 täyttä kuvaa. Lomitetulla kuvansiirtomenetelmällä parilliset kehykset näyttävät parilliset rivit alkuperäisestä kuvasta (täysi kuva) ja parittomat kehykset näyttävät parittomat viivat. Lomitettu kuva näyttää hieman epäselvältä verrattuna progressiiviseen kuvaan, mutta se voi vähentää merkittävästi lähetettävän tiedon määrää. Monet ihmiset eivät pidä lomitetun kuvan luomasta välkkymisestä.
Progressiivinen kuva on merkitty kirjaimella p (progressiivinen), esimerkiksi 720p. Lomitettu kuva - merkitty kirjaimella I (lomitettu), esimerkiksi 1080i.
Vanhat PAL-, SECAM- ja NTSC 3.58 -muodot käyttävät lomitettua tiedonsiirtotapaa.

maanpäällinen televisio
maanpäällinen televisio
maanpäällinen televisio
maanpäällinen televisio maanpäällinen televisio maanpäällinen televisioHome | Articles

May 26, 2024 11:22:02 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting