Hvordan vælger du et LCD-tv?

Tv'et betragtes ikke uden grund som en af de vigtigste opfindelser i det sidste århundrede. Nogen elsker tv-programmer, og nogen vil se fodbold med en flaske øl. Og hvilken glæde på børnenes ansigter, når de ser deres yndlingstegnefilm med entusiasme. Næsten alle ser tv, hvilket betyder, at hver familie før eller siden står over for problemet med at vælge dette teknologiske mirakel.
Valget af et LCD-tv skal ikke kun foretages på grundlag af æstetiske præferencer og udseendet af en bestemt model, men i overensstemmelse med de tekniske parametre, der er angivet på tv'et. Så hvad du behøver at vide, når du vælger en LCD, eller som de siger - LCD TV.
Diagonal størrelse af LCD TV
Denne parameter er en af de vigtigste, når du vælger et hvilket som helst tv, og især moderne LCD-tv'er, hvis diagonal allerede har krydset mærket på 50 tommer eller 127 cm. Hvis du vil redde dine øjne fra stress og få mest mulig komfort fra at se dit nye tv, så husk, at afstanden, hvorfra dine yndlings-tv-programmer vil blive set, skal være 4 til 5 gange større end tv-skærmens diagonal. Derfor, hvis du har købt et LCD-tv med en diagonal på 32 tommer (1 tomme = 2,54 cm) - bør afstanden til visningsstedet være mellem 3,25 m og 4 m.
Forsøg ikke at jage størrelser, dette er ikke tilfældet, når mere er bedre. Fornemmelsen af at dingle med hovedet i et forsøg på at følge med i et hurtigt skiftende billede vil ikke være det mest behagelige øjeblik.
LCD TV opløsning
Det er værd at være særlig opmærksom på denne indikator. Opløsningen af et flydende krystal-tv, eller opløsningen af en tv-matrix, er intet andet end antallet af lysende celler (pixels), der skaber et billede, der er synligt på skærmen. En pixel er en lille firkant (prik), der har en normaliseret størrelse og indeholder information om lysstyrken af tre farver (RGB - rød (rød), grøn (grøn) og blå (blå). Ud fra disse prikker dannes et billede på LCD skærm.
Værdien, der karakteriserer opløsningen af et LCD-tv, er angivet som forholdet mellem antallet af pixels vandret og antallet vertikalt. For eksempel, hvis tv'ets tekniske specifikationer angiver en opløsning på 1366 × 768, betyder det, at skærmen er 1366 pixels bred og 768 pixels høj.
Hvis du kun vil se tv-udsendelser, så husk, at det transmitterede signal i PAL- eller SECAM-format, som er meget udbredt i vores land, svarer til en opløsning på 720x576 (720 linjer i bredden og 576 i højden). Det bruges også, at denne størrelse har 720 pixels i bredden og 576 pixels i højden. Derfor, hvis du ønsker at købe et LCD-tv med en lille diagonal, skal du se, at opløsningen er højere end denne størrelse. For at se film i høj kvalitet fra en DVD-afspiller kræves der allerede en opløsning på 1366x768, og for at få fuld kvalitet fra et high-definition digitalt signal (HDTV) 1920x1080.
Selvom digital high-definition tv endnu ikke har fundet bred anvendelse i vores land, men digitale teknologier blue-ray i et par år kan for alvor presse DVD-formatet, der er så udbredt i dag. Allerede nu, med et medie og en blu-ray-afspiller ved hånden, kan du nyde din yndlingsfilm i HD-kvalitet. Naturligvis, hvis dit tv understøtter en opløsning på 1920x1080. Således kan besparelser på LCD-tv-skærmopløsning i dag fratage dig mange fordele og nydelse i fremtiden.
Synsvinkel
Lodrette og vandrette betragtningsvinkler, parametre, der ikke bør undervurderes, når du vælger et LCD-tv. Hvis du ser på skærmen fra siden af dens centrum, kan du observere et kraftigt fald i kontrast og ændring i farver. Når afstanden fra midten af LCD-tv'et øges, vil forvrængningen kun stige. Den mindst tilladte værdi af betragtningsvinkler i det lodrette og vandrette plan er 160 grader. Det betyder, at når man ser tv i en vinkel på 80 grader, bliver kontrasten 10 gange mindre, end hvis man ser tv i midten.
Moderne LCD-tv skal have betragtningsvinkler i størrelsesordenen 176-178 grader. Vær derfor opmærksom på denne parameter for ikke at købe en forældet LCD-model, hvor betragtningsvinklerne kan være mindre vigtige.
Responstid
For at der kommer et farvebillede frem på skærmen, som ændrer sig intensivt, når man ser tv-programmer, film mv. flydende krystaller, som teknologien til produktion af LCD-tv er baseret på, skal bevæge sig fra startpositionen til det yderste. For eksempel i en vandret position er kun hvid synlig, når de vendes til en lodret position, vil kun sort være synlig. Den tid, det tager flydende krystaller at bevæge sig fra en vandret position til en lodret position, kaldes den flydende krystals responstid. Derfor, jo hurtigere responstiden er, jo bedre bliver farvegengivelsen af billedet. Ellers, hvis responstiden er af stor betydning, vil hurtigtvirkende objekter efterlade en "loop", når du ser dynamiske scener, eller et billede vil blive overlejret på et andet. For moderne LCD'er bør responstiden ikke være mere end 8 ms (millisekunder, det vil sige 1 ms = 1x10-3 s).
Kontrast og lysstyrke
Kontrasten på et LCD-tv er en af de vigtigste parametre. Hvis kontrasten på tv'et er lav, vil du på skærmen ikke se en rig farvepalet af billeder og et rigt udvalg af toner og mellemtoner af farve. Men for nylig har denne parameter mistet sin særlige relevans, da dens kvalitative egenskaber allerede har nået meget høje værdier. LCD-tv har et kontrastforhold på 600:1. Det betyder, at de mørkeste dele af billedet adskiller sig fra de lyseste dele med 600 gange. Jo større dette forhold er, jo bedre bliver farvegengivelsen af billedet naturligvis. For moderne LCD-tv'er skal denne parameter være mindst 800:1.
Nogle producenter kan angive et kontrastforhold på 12000:1. Vi taler om dynamisk kontrast, som opnås ved brug af specielle adaptive algoritmer, det vil sige gennem yderligere billedjustering. Derfor bør du ikke være opmærksom på denne værdi, men hovedværdien, når du vælger at forråde statisk kontrast.
En anden lige så vigtig parameter for LCD-tv'et er billedets lysstyrke. Hvis lysstyrken på den købte tv-model er lav, bliver du nødt til at anstrenge dine øjne meget for at se det overførte billede af billedet godt, og i dagtimerne kan det at se tv-programmer blive til tortur. Derfor skal lysstyrken på moderne LCD-tv være mindst 450 cd / m2, denne værdi betragtes som normal for at se fjernsyn. Hvis lysstyrkeværdien for den købte model er mere end 450 cd / m2 (for eksempel 600 cd / m2), vil dette bestemt ikke være en ulempe ved LCD'et. Nogle modeller af LCD-tv'er har en indbygget detektor til bestemmelse af belysningsniveauet i arbejdsrummet. Afhængigt af den målte værdi ændres lysstyrken på tv'et automatisk for at opnå maksimal komfort, når du ser tv-udsendelser og videofiler.
Lyd
Når du vælger et LCD-tv, skal du være særlig opmærksom på det eksisterende stereoanlæg. De fleste moderne modeller har en digital forstærker, som bruges til at sikre maksimal lydrenhed. LCD TV'et skal mindst have et 2-vejs højttalersystem bestående af 4 højttalere og diskanthøjttalere. Størrelsen på højttalerne for behagelig lydopfattelse skal være mindst 6 cm, og størrelsen på diskanthøjttalere skal være mindst 2 cm.
Derudover skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af en equalizer i tv-indstillingerne, det vil give dig mulighed for lidt at justere de samme frekvenskarakteristika for lyden til din smag.
Forbindelsesgrænseflade
Ejeren af et moderne LCD-tv kan skabe et hjemmeunderholdningscenter ved hjælp af tilsluttede enheder og bruge alle tv'ets funktioner fuldt ud.
Men for at opnå dette skal dit TV have mindst et minimum sæt standardindgange og -udgange:
Antenneindgang - designet til at forbinde broadcast eller kabel-tv. Du kan tilslutte en videobåndoptager.
Kompositstik - er til stede på næsten ethvert audio-videoudstyr og er designet til at transmittere analoge signaler.
S-Video-indgangen er ligesom kompositstikket designet til at transmittere et analogt videosignal med en maksimal opløsning på 480 i. Giver dig mulighed for at få et bedre billede, fordi. giver separat transmission af luminanssignalet (Y) og to kombinerede krominanssignaler (C) over uafhængige kabler.
Komponentindgange - designet til at transmittere et videosignal i farvekomponenter. På grund af den separate transmission er billedet klarere, mere stabilt og med nøjagtig farvegengivelse.
SCART ( Syndicat des Constructeurs d' Appareils , Radiorecepteurs et Televiseurs ) er et universelt 21-bens audio-video-interface til analog signaltransmission i to retninger.
RGB-stik - bruges til at forbinde til en computer. Billedet transmitteres direkte til skærmen og går uden om tv-processorerne.
DVI (Digital Video Interface) er et digitalt stik, når det bruges, hvilket signalet ikke udsættes for nogen konvertering, hvilket reducerer sandsynligheden for billedstøj.
HDMI (High Definition Multimedia Interface) er en digital multimediegrænseflade, der samtidigt kan transmittere op til 8 lydkanaler og et high-definition tv-signal (HDTV).
Koaksialstikket er også digitalt. Altid fremhævet med orange og beregnet til transmission fra en digital kilde.
Optisk - igen digitalt, baseret på en fiberoptisk forbindelse.
FireWire-stik - er et tovejs digitalt system til tilslutning af videokameraer eller andre digitale optageenheder.
Desværre er det ikke alle producenter, der udstyrer deres LCD-tv med alle de angivne ind- og udgange. Når du vælger et tv, skal du derfor sørge for, at det har flere digitale udgange. Ellers under drift er en situation uundgåelig, når du manuelt skal skifte mellem forskellige enheder. Dette er selvfølgelig tilfældet, når du vil tilslutte flere signalkilder på én gang, såsom en dvd-afspiller, satellitmodtager, computer osv. Og det vil du helt sikkert før eller siden.
Så vi har overvejet næsten alle egenskaberne ved LCD-tv'et, som du helt sikkert skal være opmærksom på, når du vælger. Ved at bruge alle ovenstående anbefalinger vil du hjælpe dig med at træffe det rigtige valg med hensyn til forhold mellem pris og kvalitet.

Hvordan vælger du et LCD-tv?
Hvordan vælger du et LCD-tv?
Hvordan vælger du et LCD-tv?
Hvordan vælger du et LCD-tv? Hvordan vælger du et LCD-tv? Hvordan vælger du et LCD-tv?Home | Articles

May 23, 2024 00:50:38 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting