Hvordan vælger du en støvsuger?

Da støvsugere netop dukkede op i vores land, behandlede mange dem kun som "legetøj" for bourgeoisiet, og foretrak den gamle proletariske måde at håndtere støv på i form af en fejeskuffe og en kost. Heldigvis er de dage gået, og selv den ældste generation har allerede formået at sørge for, at støvsugere er nyttige. Derudover har en moderne støvsuger længe ikke været det hylende monster, hvis pose slipper igennem, så at sige, ikke halvdelen af alt det støv, der blev opsamlet af denne mekanisme. Tværtimod bruger moderne støvsugere ikke kun en beholder med vand som støvopsamler, men kan også laves i formfaktoren af robotter, der vil rense dit hus op på egen hånd.
Hvordan vælger man en støvsuger?
Det første spørgsmål, som en potentiel køber bør svare på, er noget som dette: hvilke funktioner skal en støvsuger udføre? Svaret "støvsugning" tæller ikke - alle støvsugere gør det forskelligt, og her er det vigtigt at tage stilling til rækken af opgaver, som din kommende støvsuger står over for.
Hvis enhedens hovedarbejde vil være at fjerne støv fra linoleum, møbler og tæpper, så vil det mest passende køb for dig være en simpel støvsuger, der kun fungerer i rensetilstand og har en effekt på omkring 300 watt. Hvis huset indeholder dyr med langt hår, eller selve tæpperne har et betydeligt areal, så er det bedre at købe en mere kraftfuld enhed - op til 500 W, da mere kraftfuldt udstyr som regel har en længere ressource og håndterer forurening bedre.
Kemisk rensning er på ingen måde den eneste funktion af en støvsuger. For omkring tredive år siden dukkede "vaske" modeller op - dvs. støvsugere, som du kan udføre våd rengøring af lokaler med. Sådanne støvsugere er betydeligt dyrere end konventionelle, men de giver meget flere fordele, da de ikke kun kan rense tæpper og linoleum, men også mange andre overflader. Det er måske nemmere at afklare, at vaskestøvsugere ikke kan gøre rent – det er parket, skumbaserede tæpper og dyre møbler, der falder sammen, når der kommer dryppende flydende fugt ind.
Den mest moderne type støvsugere er robotter. Sådanne støvsugere er ifølge producenterne selv i stand til at bestemme forurening af gulvet, rense det og vende tilbage til genopladning. I praksis viser det sig lidt forkert: robotstøvsugere er "dumme", og derfor lader kvaliteten af deres arbejde meget tilbage at ønske - for eksempel kan ingen af dem endnu rengøre hjørnerne af et rum.
Efter at have besluttet dig for støvsugerens funktionalitet og kraft, bør du forholde dig til et så vigtigt punkt som den type tank, hvori støv samler sig.
Til dato er der tre sådanne typer: vandfilter, beholder og pose.
Støvsugere med vandfilter er de mest bekvemme. Essensen af deres arbejde er, at den indsugede luft ledes gennem et lag vand, og alt støvet forbliver inde i tanken. Dette er en næsten ideel type filter, men sådanne støvsugere er som regel noget dyrere: Derudover er processen med at rense filteret ret vanskelig i nogle modeller.
Beholderstøvsugere samler støv i en plast- eller metalbeholder. Under lufttryk komprimeres støvet til en tæt klump, som så blot smides væk. Der er to ulemper ved containerstøvsugere - store størrelser og en del støj forbundet med vibration af plastik.
Støvsugere udstyret med engangs- eller genbrugsposer er de mest almindelige. Sådanne enheder kan være meget kompakte: Derudover er prisen på en støvsuger med poser også relativt lav. Det eneste mulige problem i dette tilfælde er, at engangsposer løber tør før eller siden, og det er ikke altid muligt at købe nye. Denne kompleksitet bør forudses på forhånd - spørg blot sælgeren, om reserveposer eller deres genanvendelige modstykke er tilgængelige til salg.
En vigtig detalje i støvsugeren er ledningen, eller rettere dens længde. At købe en støvsuger med en ledning på under seks meter er fyldt med konstante vanskeligheder ved at bruge den, og tre eller fire meter ledninger kræver generelt automatisk en forlængerledning. Derudover skal du være opmærksom på kvaliteten af ledningens isolering, da ledningerne til støvsugere generelt er udsat for mekanisk skade.
Et af de sværeste spørgsmål, som en køber skal svare på, er spørgsmålet om størrelsen på støvsugeren. Naturligvis stræber alle efter at anskaffe sig den mest kompakte enhed som muligt, men samtidig skal man være opmærksom på, at ingen kan lave en kompakt, kraftig og pålidelig elmotor på samme tid - derfor skal der altid ofres noget.

Hvordan vælger du en støvsuger?
Hvordan vælger du en støvsuger?
Hvordan vælger du en støvsuger?
Hvordan vælger du en støvsuger? Hvordan vælger du en støvsuger? Hvordan vælger du en støvsuger?Home | Articles

April 15, 2024 15:41:26 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting