Hvordan vælger du en mikrobølgeovn?

Alle bestemmer mikrobølgeovnens rolle i hverdagen: for nogle er det et andet moderigtigt "legetøj", for andre er det en nødvendig og uundværlig assistent i køkkenet. Nogen får det for hurtigt og sikkert at varme mad op, for nogen erstatter det komfuret og ovnen fuldstændigt. Faktisk kan du i en moderne mikrobølgeovn ikke kun optø mad, tilberede supper, grydere grøntsager, fisk, kød, men også bage tærter, tilberede kylling med en lækker sprød skorpe og andre kulinariske lækkerier. Det er kun vigtigt at vælge den rigtige model, og så vil prisen på nye husholdningsapparater være berettiget, og dens ejere vil være tilfredse.
Når vi taler om indbyggede husholdningsapparater, ved selv erfarne forbrugere ikke altid, at en mikrobølgeovn også kan tilskrives det. I mellemtiden er der i lang tid blevet produceret specielle rammer, ved hjælp af hvilke en række forskellige modeller af mikrobølgeovne er sikkert fastgjort i vægskabenes nicher, og derved frigøres plads på køkkenborde og natborde. Køber har således valget mellem en indbygget mikrobølgeovn eller en solo mikroovn.
Hvad er en mikrobølgeovn? Det enkleste er et skab med en låge indeholdende en magnetron. Det er ham, der genererer selve mikrobølgerne eller i videnskabelige termer ultrahøje frekvenser (SHF), ved hjælp af hvilke varmebehandlingen af produkter udføres. Under påvirkning af mikrobølgebølger begynder vandmolekyler indeholdt i mad at svinge, opvarmer sig selv og opvarmer alt, der omgiver dem. Således er produkterne sådan set tilberedt indefra. Der kræves hverken fedt eller vand for at tilberede kød, fjerkræ eller fisk i mikrobølgeovnen, og maden bevarer sine gavnlige egenskaber maksimalt.
Typer af mikrobølgeovne
Alle mikrobølgeovne kan opdeles i tre typer:
mikroovn;
mikrobølger og grill;
mikroovn, grill og varmluft.
I enhver model af den første type kan du optø, lave mad og genopvarme. Men for at få mere varierede retter er mikrobølger alene ikke nok, så mange moderne modeller af mikrobølgeovne er udstyret med en grill.
Grillen er af to typer: varmelegeme og kvarts.
Spiralen af grillens varmeelement er placeret i den øvre del af arbejdskammeret, og nogle gange er den også placeret under. Denne mulighed giver dig mulighed for at sikre mere ensartet opvarmning af produkterne og skabe den meget appetitlige sprøde skorpe, som ikke kan opnås i en simpel mikrobølgeovn. I nogle modeller kan grillen ændre sin position fra vandret til lodret. Med alle fordelene har varmeelementgrillen en ting mere, der så ofte viser sig at være afgørende, når du vælger en mikrobølgeovn: modeller med den koster mindre end lignende udstyret med kvarts.
Kvartsgrillen er indbygget i toppen af mikrobølgeovnen. Det fylder mindre end et varmeelement, hvilket betyder, at arbejdskammeret kan rumme en større mængde produkter. Kvartsgrillen er stationær, får hurtigere strøm og er meget nemmere at passe. Det skal du naturligvis betale lidt mere for.
Modeller med grill og konvektionsfunktion giver dig mulighed for at skabe de mest ægte kulinariske mesterværker. Du kan lave mad i dem på fem forskellige måder: ved hjælp af mikrobølger, grillning, samt en kombination af mikrobølger og grill, grill og varmluft, mikrobølger og varmluft. Konvektionsmikrobølger har et varmeelement og en blæser, der fordeler luft i hele ovnrummet. Effekten er den samme, som hvis du bagte mad i ovnen, men luften i køkkenet varmes ikke op, og selv om sommeren i ekstrem varme forårsager madlavningsprocessen ikke gener.
En god mikrobølgeovn med grill og konvektion i nærværelse af en elkedel og kaffemaskine i huset giver dig mulighed for helt at opgive kogepladen og ovnen. Hvorfor træde i stedet for en voluminøs, omend kendt fra barndommens komfur, hvis alt - fra bouillon til kompot og tærter - kan tilberedes i mikrobølgeovnen? Sådanne modeller, installeret i små caféer og kontorkøkkener, klarer deres opgave perfekt, hvilket gør det muligt ikke kun at opvarme kogt mad, men også at stege kylling eller fisk, bage muffins og lave kiks.
Komfort kræver dog en investering på et anstændigt beløb, og dimensionerne af ovnen med konvektion og grill overstiger dimensionerne af en simpel mikroovn med samme volumen.
Mikrobølgevolumen
Denne parameter skal ikke være mindre opmærksom end typen af mikrobølgeovn og typen af grill, fordi arbejdskammerets volumen afhænger af, hvor mange produkter du kan indlæse og tilberede på samme tid. En mikrobølgeovn med et arbejdskammervolumen på 8,5 liter er nok til én person, en 13-19-liters model er ganske velegnet til to, og hvis din familie består af 3 eller flere personer, bør du fokusere på 23-32 liter. Men denne mængde er ikke grænsen! De, der kan lide at invitere gæster og holde fester, vil kunne lide ovnen med en volumen på 38 til 41 liter, hvor du nemt kan få plads til en stor kylling, and og endda en gås, hvor du kan tilberede en bagt kartoffel eller en stor gryde pilaf . Husk dog, at den indbyggede grill kræver et bestemt sted, så ovne med mikrobølger og mikrobølger med grill, der er identiske af udseende, har forskellig volumen af arbejdskammeret.
Kontroltype
Typen af mikrobølgeovnstyring bestemmer i høj grad, hvor praktisk det vil være for dig at bruge det. Hver af de metoder, som producenter af denne type husholdningsapparater tilbyder i dag, har sine egne fordele og ulemper.
Den enkleste og mest pålidelige er mekanisk styring. To drejeknapper giver dig mulighed for at indstille enhedens effekt og dens driftstid. Typisk er timeren indstillet til 30-60 minutter.
Elektronisk styring kan være trykknap eller berøring.
Knapperne giver mulighed for valg af effektniveauer, tilberedningstid, skift til grill eller varmluftstilstand. Til dato anses denne type mikroovnstyring for at være optimal: den er enkel og ret pålidelig. Nogle gange er en drejeknap placeret ved siden af tastaturet.
Berøringspanelet er helt glat og giver mulighed for fuld automatisering af madlavningsprocessen. Normalt med dens hjælp kan du forprogrammere en række af dine yndlingsopskrifter, og i nogle modeller er sådanne opskrifter allerede inkluderet i programmet. Du skal blot angive vægten af produkterne og den type ret, du ønsker at modtage. Ovnen selv vil indstille den ønskede tid, vælge tilstanden og ved slutningen af processen vil bippe.
I modsætning til plastikknapper har berøringsknapper ikke en udtalt relief og udløses ved en let berøring.
Yderligere funktioner og tilbehør
En af mikroovnens ekstra funktioner er evnen til at tilføre damp, hvilket hjælper med at forhindre overtørring af visse fødevarer under tilberedningen. Takket være denne funktion tilberedes mad to til tre gange hurtigere og bevarer sin naturlige tekstur.
Muligheden for at lufte arbejdskammeret kan kaldes en bagatel, men meget behagelig. Lugten af fisk eller kød med krydderier fjernes i løbet af få minutter, og kort efter tilberedning af en varm ret kan der bages puffs eller tærter.
Tallerkenstativet i flere niveauer giver dig mulighed for at opvarme flere retter på samme tid.
Med to grillriste kan du lave dobbelt så meget mad på én "session".
Nogle ovne er udstyret med en automatisk vægtfunktion, det vil sige, at de er udstyret med indbyggede elektroniske vægte. I sådanne modeller er det ikke nødvendigt at angive vægten af de produkter, der er placeret i arbejdskammeret - mikrobølgeovnen bestemmer det selv.
Krusty-pladen, også kendt som Crisp, giver dig mulighed for at stege mad på den som i en stegepande. Den er lavet af specialmetal og varmer op til 200°C.
Funktionen "Dobbelt emission" angivet af producenten betyder, at strålingskilden er todelt. Denne adskillelse bidrager til en mere ensartet opvarmning af produkterne og øger ovnens effektivitet.
Nogle gange er mikrobølgeovne udstyret med en interaktiv tilstand, som selv et barn kan lave mad med. Det førende spørgsmål vises på displayet, og du behøver kun at besvare det, før det næste dukker op. Nogle modellers stemme duplikerer de beskeder, der vises på den elektroniske resultattavle.
Elektronisk kogebog - denne funktion vil i høj grad lette din pengepung under købet og livet efter den "smarte" mikrobølgeovn er leveret til dit hjem. Selv et barn kan lave mad ved hjælp af en samling af opskrifter, du skal bare forstå, hvordan man bruger det. Men i vores computeralder er børn meget bedre venner med elektronik end voksne.
Kammer interiør
Den indre belægning af arbejdskammeret kan være anderledes.
Emalje er måske den mest almindelige. Rengøring er enkel og tager ikke meget tid: bare tør væggene af mikrobølgeovnen af med en fugtig blød klud.
Den keramiske belægning er næsten umulig at beskadige, i hvert fald når ovnen bruges til det tilsigtede formål, i overensstemmelse med instruktionerne. Fedtpartikler dvæler ikke på det, og dem, der ved et uheld forbliver på væggene, vaskes let af med en svamp eller serviet.
Arbejdskammeret i rustfrit stål har et attraktivt udseende, høj styrke og er i stand til at modstå høje temperaturer i lang tid. Men desværre kræver det lidt mere tid at passe den.
Nogle billige modeller af simple mikrobølger kan simpelthen males "under emaljen". I betragtning af at sådanne ovne oftere bruges til at opvarme kogt mad, kan denne belægning vare ret lang tid. Men med langvarig udsættelse for høje temperaturer, vil der ske præcis, hvad der vil ske med malingen: det vil simpelthen skalle af.
Hvordan man beslutter sig for et mærke
Som oplevelsen af shopping - elektronisk og helt ægte - viser, varierer priserne for mikrobølgeovne fra $ 100 til 2200 euro. Og hvis en vis prisforskel mellem forskellige typer ovne er forståelig – det inkluderer omkostningerne til en grill, en varmluftsventilator, et display og en touchskærm, så får mikrobølgeovne med det samme sæt funktioner fra forskellige producenter dig til at tænke. Hvorfor betale for eksempel seks hundrede, når det samme kan købes for fire? Det samme, men ikke det samme. Prøv at sammenligne billige produktionsmodeller med avancerede, hvor hver detalje er testet og finjusteret til at fungere perfekt! Måske er dette en bagatel, men at bruge solidt dyrt udstyr er meget mere behageligt end dets billige modstykke. I mikrobølgeovne fra Miele, Bosch, Siemens, Gaggenau eller Kuppersbusch behager selve berøringen af overfladematerialet, dørglas, knapper eller betjeningsknapper. Modeller af sådanne kendte mærker er et stilfuldt design, tilstedeværelsen af yderligere funktioner og behagelige små ting, og det er også en garanti for fejlfri drift.
Levetid og garanti
Producentgarantien på mikrobølgeovne er normalt 1 år, mens den angivne levetid varierer fra 5 til 8 år. Nogle butikker yder tre års garantiservice for modeller fremstillet af kendte producenter.
Og endelig
Med alle de mange forskellige funktioner i en moderne mikrobølgeovn er det værd at huske, at det vigtigste i den ikke er en indbygget brødrister, emhætte eller modtager, ikke evnen til selvstændigt at få adgang til internettet og bestemt ikke evnen til at " tale". Mikrobølgeovne, grill og varmluft - det er hvad du skal bruge til daglig madlavning eller genopvarmning af mad.
Det flydende krystal display er en behagelig ting, men ikke alt for tilpasset til "vores" spændingsfald. Touch-kontrolpanelerne reagerer også "smerteligt" på et strømafbrydelse, så hvis du er fast besluttet på at købe netop sådanne modeller, skal du sørge for at købe en stabilisator. Husk dog, at du skal betale fra 70 til 200 konventionelle enheder for det.
Det er ligegyldigt, hvilken mikrobølgeovn du vælger at vælge: indbygget eller solo, med en bred vifte af funktioner eller den enkleste, det vigtigste er, at den opfylder alle dine krav og bliver en rigtig hjælper i køkkenet, og ikke smuk dyre møbler. I denne artikel talte vi om de vigtigste parametre, hvormed du skal vælge en mikrobølgeovn. Og kun du kan bestemme den ønskede farve og form.

Hvordan vælger du en mikrobølgeovn?
Hvordan vælger du en mikrobølgeovn?
Hvordan vælger du en mikrobølgeovn?
Hvordan vælger du en mikrobølgeovn? Hvordan vælger du en mikrobølgeovn? Hvordan vælger du en mikrobølgeovn?Home | Articles

July 15, 2024 10:55:15 +0300 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting