Sådan vælger du hovedtelefoner

For at forstå, hvilke hovedtelefoner du skal vælge, skal du besvare spørgsmålet, hvorfor har vi brug for hovedtelefoner? Selvfølgelig for at lytte til musik. Og det er meget godt, at denne proces vil blive ledsaget af komfort. Det primære kriterium, der påvirker lyttekomforten, vil helt sikkert være fraværet af fremmed støj. Du bør under ingen omstændigheder høre bas, der buldrer, fløjtende eller anden lyd, der ikke er relateret til den fil, du lytter til. Men ikke alle hovedtelefoner opfylder disse krav. De fleste mennesker, der ejer bærbare enheder, er tvunget til at købe separate hovedtelefoner til dem. Dette sker på grund af det faktum, at lytning til musik i de høretelefoner, der følger med enheden, ikke bringer glæde. Hvad skal du gøre for at vælge gode "ører"? Hvordan vælger man de rigtige hovedtelefoner?
Den vigtigste regel, der hjælper med at redde dine nerver, er, at du ikke foretrækker billige hovedtelefoner. Besparelse vil i høj grad påvirke lydkvaliteten. Sparer du penge på høretelefoner, mister du en masse kvalitet. Det er meget usandsynligt, at du ikke vil høre en behagelig, klar lyd, men et sus eller en fløjte. I tilfælde af at du køber hovedtelefoner af høj værdi, vil dine omkostninger ikke være forgæves. Ved udgangen vil du få en vidunderlig lyd og fraværet af uvedkommende lyde.
Design
Afhængig af typen af konstruktion er hovedtelefoner opdelt i flere typer. De er elektrostatiske, dynamiske og forstærkende.
I dynamiske hovedtelefoner bruges det elektrodynamiske princip for signalkonvertering. En spole af tråd, som er i feltet af en permanent magnet, er fastgjort til membranen. Under påvirkning af vekselstrøm udfører spolen en bevægelse, der nøjagtigt gentager formen af det elektriske signal. Selvom vi tager højde for alle manglerne ved denne signalkonverteringsmetode, udglatter brugen af nye materialer og opfindelser dem, hvilket forbedrer kvaliteten af den gengivet lyd.
Forstærkende hovedtelefoner efter operationsprincippet ligner meget dynamiske. Hovedkomponenten i sådanne hovedtelefoner er fittings, den såkaldte U-formede plade, lavet af en ferromagnetisk legering. Påvirkningen af det magnetiske felt på ankeret, der er fastgjort til membranen, forårsager dets svingninger, som er helt i overensstemmelse med det modtagne signal. Membranens udsving opfattes af os som lyd. Dette design undgår udseendet af forvrængning under afspilning, så denne type hovedtelefoner er meget populære blandt musikere. Lyden af disse hovedtelefoner er meget afhængig af ørestykkets direkte position i øret og af ørets anatomiske struktur. En anden ulempe er de høje omkostninger ved denne sort.
Elektrostatiske hovedtelefoner bruger en membran, der sidder mellem to elektroner til at skabe lyd. En konstant spænding påføres membranen, og et signal fra lydsystemet påføres elektroderne, under påvirkning af hvilke membranens vibrationer utroligt nøjagtigt gentager formen af det elektriske signal. Disse hovedtelefoner bruges ofte sammen med Hi-Fi og Hi-End lydudstyr. Dette skyldes, at deres pris er meget høj.
Hovedtelefonkablet skal have en envejs- eller tovejsforbindelse. I tilfælde af at forbindelsen er tovejs, så går ledningen separat til hver hovedtelefon, men hvis vi har en envejsforbindelse, så passer ledningen kun til én hovedtelefon. Det andet ørestykke er forbundet gennem en ledning, som er skjult af en bue. Hvilket er meget praktisk for den person, der bruger dem.
Hovedkomponenten i forbindelseskablet er kobber, som spiller rollen som en leder. Tilslutningskablet består af en seriel forbindelse af individuelle piller. Hvert granulat indeni har et krystalgitter med den korrekte struktur. Men overgangene mellem granulatet oxideres og forårsager strukturelle skader. Disse overgange er en hindring, der forringer signalet ved at forstyrre den elektriske strøm. De højeste høretelefoner bruger en iltfri kobberleder. Og takket være dette er der ingen krænkelse af strukturen mellem granulerne, hvilket har en positiv effekt på signalets kvalitet.
Kabellængden på konventionelle hovedtelefoner er 1-3 meter, men i nogle varianter kan den nå 7 meter. Hovedtelefoner til afspillere har et kabel, der er 50 centimeter langt, men meget ofte følger en forlængerledning med hovedtelefonerne, da kablets længde måske ikke er nok til bekvemt at placere afspilleren i lommen. Hovedtelefonkablet til bærbart udstyr skal i gennemsnit være 1-1,2 meter langt, men denne længde er muligvis ikke nok til hjemmebrug.
Frekvens
Når du vælger hovedtelefoner, skal du omhyggeligt inspicere kassen. Det skal angive den frekvens, der påvirker kvaliteten af den lyd, der kommer fra hovedtelefonerne. I tilfælde af at frekvensområdet er snævert, vil vi ved udgangen få en metallisk farvetone af lyd ved meget høje eller meget lave frekvenser, samt et karakteristisk sus. Men producenter, for at interessere kunden, angiver meget ofte et bredere udvalg, end det faktisk er. Dette gøres, fordi kriterierne for måling af frekvensområdet for hver producent er forskellige. Uden for rækkevidden vil lyden ikke være anderledes, bortset fra at være lidt mere stille. Derfor bliver folk så ofte overraskede, når de sammenligner billige og dyre hovedtelefoner med samme frekvensområder. I denne forbindelse er det værd at huske, at du ikke skal være opmærksom på denne parameter.
Der er sådan noget som en frekvensrespons eller frekvensresponsgraf, som altid skal forblive lineær uden lydforvrængning. Det er derfor, uden lineariteten af frekvensresponsen, forbliver karakteristikaene af frekvensområderne ubrugelige informationer. Frekvensamplituden gennem pakken er ikke bestemt. For at gøre dette skal du lytte til en udtryksfuld komposition gennem hovedtelefoner og dermed teste enheden.
Hovedtelefonmembranen er også en af de faktorer, der påvirker lydkvaliteten. Jo større diameteren på hovedtelefonernes membran er, jo bedre vil sådanne hovedtelefoner gengive "bundene". Som et resultat, hvis kvaliteten af den modtagne lyd er vigtig for dig, skal du huske, at membranen ikke bør være mindre end 30 mm.
Modstand
Andre vigtige parametre er også angivet på emballagen. Modstand er et mål for den mindste modstand mod AC-strøm. Denne parameter tages i betragtning i forhold til den enhed, som hovedtelefonerne skal tilsluttes. Den bærbare afspiller er velegnet til hovedtelefoner, hvis impedans er 16-40 ohm. Men det er værd at vide, at hvis modstanden er under det mindst tilladte niveau, vil brugeren ikke kun høre musik, men også raslen, der opstår, mens der skiftes afspillerfaner, såvel som andre lyde.
Hvis store monitorhovedtelefoner med en modstand på 250 ohm er tilsluttet afspilleren, hører vi ikke en lyd, men en hvisken. Du skal også vide, at for at tilslutte hovedtelefoner med en impedans på mere end 150 ohm, skal du bruge din egen forstærker. Hovedtelefoner, der er designet til lydkort og bruges uden forstærker, bør have en impedans på mellem 120 og 150 ohm. Hovedtelefoner, der tilhører den højeste klasse, har en impedans på over 300 ohm. Dette reducerer den samlede forvrængning, men kræver, at signalet fra forstærkeren er på et højt spændingsniveau.
Følsomhed
Denne parameter påvirker lydstyrken på hovedtelefonerne ved visse værdier af det signal, der leveres til dem. Hovedtelefoner med et højere niveau af følsomhed vil virke højere end dem, hvor de har samme impedansniveau. Høretelefonernes følsomhed bestemmes af det tryk, de producerer, når der påføres et elektrisk signal med en effekt på 1mW.
Lydtrykket måles i dB (decibel). Følsomhedstærsklen for menneskelig hørelse er nul decibel. Smertegrænsen er 140 dB. I denne forbindelse bør hovedtelefonernes følsomhed være mindst 100 dB. De magnetiske kerner i hovedtelefonerne fortjener særlig opmærksomhed. Den lille diameter af kernen kan indikere magnetens lave effekt. I tilfælde af at hovedtelefoner med store membraner ikke passer til dig, så bør du vælge hovedtelefoner med neodymkerner, som har et højt niveau af magnetisk energi.
Hovedtelefoner er normeret til elektrisk udgangseffekt, som varierer fra 1 til 3500 mW. Dette viser den lydstyrke, som hovedtelefonerne afspiller lyd ved. Det vigtigste at forstå er, at lydstyrken ikke kun afhænger af kraften, men også af modstanden og følsomheden.
Tilslutningstype
Tilslutningsmetoder til hovedtelefoner er også forskellige. Efter tilslutningstype er der trådløse og kablede hovedtelefoner. Hvad er bedre at vælge? Selvfølgelig er trådløse hovedtelefoner en ganske attraktiv løsning, der passer til folk, der bevæger sig eller danser, mens de lytter til musik. Der er dog en opfattelse af, at lydtransmissionskvaliteten af sådanne hovedtelefoner er meget forskellig, til det værre, fra kablede hovedtelefoner fra samme klasse. Disse hovedtelefoner bør dog ikke rabateres. Moderne teknologier gør det muligt at undgå stærke forvrængninger, når du sender et signal med trådløse hovedtelefoner.
Den trådløse hovedtelefonsender kan have fra 1 til 27 kanaler. Et større antal kanaler skaber forudsætningerne for et enklere valg af driftsfrekvens. Dette skyldes, at hvis der opstår interferens på en af kanalerne, kan du skifte til den næste. Jo højere senderens driftsfrekvens er, jo bedre passerer signalet gennem vægge og andre forhindringer. Hvis du planlægger at bruge hovedtelefonerne uden for værelser eller uden for hjemmet, bør du vælge hovedtelefoner med en senderens driftsfrekvens på mindst 800 MHz.
Rækkevidden af disse hovedtelefoner varierer meget og kan nå op til 100 m. I tilfælde af at du har brug for hovedtelefoner, der fungerer i rummet, er en rækkevidde på flere meter nok for dig. For at bevæge sig rundt i lejligheden er det nok, at rækkevidden er 10-30 m. Hovedtelefoner med en rækkevidde på op til 100 m er velegnede til brug udenfor hjemmet.
Udover infrarøde og radiosignalkilder er der modeller, der bruger Bluetooth-teknologi, så de kan forbindes med mange enheder, der har en indbygget Bluetooth-adapter, der understøtter A2TP-profilen.
Det er ingen hemmelighed, at trådløse "ører" er noget tungere end deres kablede "kammerater". Dette skyldes det faktum, at der kræves batterier eller akkumulatorer til deres drift, som også aflades ret ofte. Derfor, for ikke at købe separate hovedtelefoner til Hi-Fi og Hi-End-systemer, bør du straks vælge kablede hovedtelefoner.
Uden undtagelse har alle trådløse, såvel som nogle modeller af kablede hovedtelefoner, en volumenkontrol. Dette bliver nyttigt, hvis personen er langt væk fra kilden til signalet.
Akustisk design
Afhængigt af det akustiske design findes der flere typer hovedtelefoner: lukkede, åbne og halvåbne. Lukkede hovedtelefoner tillader ikke indtrængning af eksterne lyde, hvilket er godt, når man lytter til musik i offentlig transport. I en lukket enhed presser pandebåndet, hvis det findes, på øret mere end andre typer hovedtelefoner. Dette skyldes, at hvis kopperne ikke passer godt, vil gengivelsen af lavfrekvente lyde forringes. Vælger du høretelefoner med stænger, så tag dem på i 5-10 minutter. Du vil straks mærke, om de presser dig.
Åbne hovedtelefoner tillader eksterne lyde at komme ind. I forbindelse med disse er en person ikke auditivt adskilt fra omverdenen, hvilket gør lyden mere naturlig. Men i offentlig transport bliver det problematisk at lytte til musik ved hjælp af disse hovedtelefoner. Halvåbne hovedtelefoner lukker eksterne lyde ind, men giver en anstændig lydisolering.
Komfort
Der er flere typer hovedtelefondesign:
- plug-in
- fakturaer
- liners
- monitor
Hovedtelefoner placeret direkte i ørerne er opdelt i to typer: in-ear og in-ear. Øretelefonerne er små i størrelse, meget praktiske til brug med bærbare enheder. Inkluderet hos de fleste spillere. Ulempen er, at de er ret dårligt holdt i ørerne. Dette skyldes, at folk har meget forskellige øreformer. Disse hovedtelefoner har også lav lydisolering, reproducerer dårligt lavfrekvente lyde.
In-ear høretelefoner sidder meget bedre i øret. Dette opnås gennem en mindre diameter. De føres også dybere ind i øregangen. Typisk har disse høretelefoner såkaldte silikone ørepuder, som fikserer ørestykket godt i øret, og også er med til at forbedre lydisoleringen, hvilket forbedrer kvaliteten af at lytte til musik.
On-ear høretelefoner presses mod ørerne ved hjælp af occipitalbuen, og har desuden en meget større membrandiameter, hvilket har en gavnlig effekt på lydkvaliteten. Nogle gange er fastgørelsen en lodret bue, som forbinder to kopper af disse "ører". På grund af dette er hovedtelefonernes vægt jævnt fordelt over hovedets overflade.
De bedste monitor-hovedtelefoner genkendes, som bruges til at overvåge lyd i optagestudier. Men det er værd at bemærke, at der er monitorhovedtelefoner til hjemmebrug. Denne variant har et stort pandebånd, ørepuder, der dækker øret så meget som muligt, samt store membraner, der jævnt gengiver hele frekvensområdet.
Monitorhovedtelefoner af forskellige modeller har deres egne egenskaber. Nogle har et kabel, der ligner en håndsætledning eller et aftageligt kabel. Et snoet kabel bruges til at forhindre ledningen i at dingle under fødderne. Aftageligt kabel giver mulighed for udskiftning i tilfælde af skade. Dette er meget sandt, hvis du tager prisen på monitorhovedtelefoner i betragtning. Det er meget nemmere at købe et nyt kabel end at smide avancerede hovedtelefoner på grund af den mindste skade.
Hovedtelefonernes vægt har også stor betydning, fordi de konstant bæres på hovedet. Øretelefoner vejer fra 5 til 30 gram, overhead fra 40 til 100 og overvåger 150-300 gram.
Skifter
Der er to typer lydsignaltransmission - analog og digital. Digital transmission betyder, at signalet transmitteres kodet som enere og nuller. En lignende transmissionstype bruges i trådløse hovedtelefoner, men de fleste hovedtelefoner bruger en analog transmissionstype. Det indebærer, at signalets størrelse er direkte proportional med signalets styrke. Digitale hovedtelefoner giver lyd af højere kvalitet, ingen interferens, ingen bevægelsesfade, ingen støj, men denne type hovedtelefoner kommer med en høj pris.
udgange
Trådløse hovedtelefoner har en baseenhed, der rummer senderen, signalbehandlingselektronik og en linjeudgang, hvor signalet duplikeres. Dette gør det muligt, uden at slukke for hovedtelefonerne, at tilslutte en forstærker med højttalere til dem.
Indgange
Basenheden installeret i de trådløse hovedtelefoner har også en digital koaksial indgang, som eliminerer tilstedeværelsen af interferens og støj. Med den kan du transmittere lydsignalet i både stereo- og multikanaltilstand. Det er også muligt at transmittere flerkanalslyd gennem den ved hjælp af et simpelt kabel med et RCA-stik.
Ud over denne indgang kan der også være en digital optisk indgang. Det giver dig mulighed for at sende et digitalt signal i flere tilstande. Den største forskel fra den koaksiale indgang er brugen af lys til at transmittere signalet, samt brugen af en lysleder i stedet for et elektrisk kabel. Alt dette giver dig mulighed for at sikre signalbeskyttelse selv ved kraftig elektromagnetisk interferens.
Stik
Der er flere typer stik til at tilslutte hovedtelefoner til enheden. De er mini jack 3.5, mini jack 2.5, 5-pin, jack 6.3. Der er to typer stik - 6,3 til lydsystemer og 3,5 til afspillere.
Størrelsen på øretelefonen skal svare til diameteren på lydsystemets input. Meget ofte, i hovedtelefoner med et mini jack 3.5-stik, er en af komponenterne en adapter til jack 6.3. Til gengæld leveres hovedtelefoner med 6.3 stik med en adapter til 3.5. Næsten alle elektrostatiske hovedtelefoner bruger et 5-benet stik.
Der er flere modifikationer af minijackstikket. Dette er et lige stik og L-formet. I tilfælde af at der bruges bærbart udstyr, er et L-formet stik egnet. Dette skyldes det faktum, at det passer tættere til kroppen og heller ikke påvirker dets dimensioner på nogen måde. Hovedtelefoner med et direkte stik er ret velegnede til stationært udstyr.
Konklusion
Arternes mangfoldighed af hovedtelefoner gør deres valg ret svært. Når du vælger hovedtelefoner, skal du bestemme til hvilket formål, samt under hvilke forhold du vil bruge dem. Det er også meget vigtigt at tage højde for alle de parametre, der blev angivet i denne artikel. En række hovedtelefoner giver enhver person mulighed for at vælge de "ører", der passer til ham. Denne artikel var beregnet til at hjælpe den gennemsnitlige bruger med at vælge hovedtelefoner. Vi håber virkelig, at oplysningerne fra os var nyttige for dig, og du var i stand til at vælge hovedtelefoner, der fuldt ud levede op til dine krav og forventninger.

Sådan vælger du hovedtelefoner
Sådan vælger du hovedtelefoner
Sådan vælger du hovedtelefoner
Sådan vælger du hovedtelefoner Sådan vælger du hovedtelefoner Sådan vælger du hovedtelefonerHome | Articles

July 22, 2024 10:43:18 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting