Hvordan vælger man en støvsuger?

Faktisk er begrebet "støvsuger" enkelt og komplekst på samme tid. På den ene side er formålet med enheden ret indlysende fra dens navn, men på den anden side ... Som erfaringen viser, at vælge denne type husholdningsapparater, selv i en butik, hvor vareudvalget er begrænset til et dusin modeller, kan forårsage vanskeligheder. Hvad kan vi sige om indkøbscentre, hvis vinduer tilbyder en række forskellige typer støvsugere! Nogle er kompakte og lette, andre er slående i deres kraft, andre er kendetegnet ved deres stilfulde design og matcher så farven på nye møbler, og den fjerde erobrer med fuldstændig uafhængighed fra ejerne. Imidlertid bør alle mulige typer og typer af disse husholdningsapparater overvejes mere detaljeret.
Typer af støvsugere
Lad os starte med, at der er mobile støvsugere, altså flytbare og indbyggede. Sidstnævnte er et helt system bestående af en kraftenhed, pneumoindtag og slanger med forskellige børster og dyser. Slangen tilsluttes et af luftindtagene, og herefter ledes affaldet ud gennem luftkanalsystemet til en affaldsbeholder installeret uden for huset. Denne type støvsuger har en ubestridelig fordel: ikke kun affald fjernes fra rummet, men også støv, hvilket simpelthen er umuligt at opnå med en mobil støvsuger. Indtil for nylig var indbyggede støvsugere kun designet til kemisk rensning, men nu er der også kombinerede modeller. Nu med deres hjælp kan du samle støv, opfriske tæpper, rense spildt vand og endda vaske vinduer. Som erfaringen viser, skal fordele være ledsaget af ulemper, og vores tilfælde er ingen undtagelse. Den største og måske eneste ulempe ved sådan en støvsuger er dens høje pris. Måske er det derfor, de indbyggede modeller endnu ikke er meget almindelige på det russiske marked for husholdningsapparater. Indtil videre er de repræsenteret af produkter fra KRONEMARK, BEAM, BVC SIEMENS, Husky, PUZER og nogle andre. Og alligevel bliver mere velkendte mobilmodeller oftere brugt i hverdagen.
Begge typer støvsugere kan udføre tør- eller våd rengøring, så når du skal vælge en model til dit hjem, bør du tage stilling til, hvilken slags arbejde den skal udføre. Skal du rense parket, tæpper og møbler, som er kontraindiceret i fugt, bør du stoppe ved den mest almindelige støvsuger til kemisk rensning. De er til gengæld opdelt i ballon-, vertikal- og robotstøvsugere.
Ballonstøvsugere
Ballonstøvsugere er hovedsageligt repræsenteret af kompakte modeller, hvis vægt ikke overstiger 7 kg, eller enheder med en stor støvopsamler. Sådanne enheder kan veje op til 10 kg på grund af de mange ekstra funktioner og tilstedeværelsen af en mekaniseret turbobørste, der slår støv ud af tæppet. For at tilbageholde støv og forhindre frigivelse af dets mindste partikler til luften, bruges en række forskellige filtre - fra papir og stof til kulstof og syntetiske. I nogle moderne modeller anvendes aqua-filtre, hvor udskilleren neutraliserer støv ved at blande det med vand.
Opretstående støvsugere
Opretstående støvsugere, så populære i Vesten, er nu kommet ind i den russiske forbrugers liv. Sådanne modeller er et tredimensionelt cylindrisk legeme fastgjort til en børste til rengøring af gulvet. De er designet til at fjerne snavs og støv i store rum, og gør et godt stykke arbejde med denne opgave. Men sammen med fordelene har de deres ulemper - et relativt højt støjniveau og imponerende størrelse: at trække en sådan model rundt på gulvene i et sommerhus er en tvivlsom fornøjelse.
Robotstøvsugere
Robotstøvsugeren har altid været en af de mest kendte beboere i huset i næsten enhver science fiction-bog. Men for ikke så længe siden blev drømmen om renhed, skabt uden menneskelig indblanding, til virkelighed. En række husholdningsapparater tilbyder kunder modeller, der kan klare rengøring af ethvert rum. Et omhyggeligt gennemtænkt børstesystem giver dig mulighed for at samle snavs op fra tæppet og gulvoverfladen, samt være særlig opmærksom på fodlister og andre svært tilgængelige steder. Robotten bestemmer selvstændigt den optimale rengøringsrute, omgår forhindringer takket være indbyggede sensorer og går om nødvendigt til basestationen for at genoplade batterierne. Når støvbeholderen er fuld, dumper renseenheden det opsamlede støv ned i en stor akkumulator placeret på bunden, og fortsætter derefter rengøringen igen. Støjniveauet af sådanne modeller er ret lavt, og ulempen er den høje pris, som ikke tillader alle at købe en "smart" enhed.
Vask af støvsugere
For dem, der ønsker og kan kombinere processen med at indsamle affald med våd rengøring, når du vælger en støvsuger, skal du være opmærksom på linjen af "vaske" modeller. Som regel er de enheder til kombineret rengøring, det vil sige, at de kan rengøres både i en "tør" tilstand og ved hjælp af flydende rengøringsmidler. Vådbehandling udføres normalt på tæpper med en tynd latexbase, gulve og vægge dækket med fliser eller malet med vandtætte sammensætninger. Med de passende dyser (normalt fem til syv) kan du bruge en støvsuger til at vaske vinduer, opsamle spildt væske og rense et tilstoppet badekar eller vask.
Vaskestøvsugere er udstyret med to reservoirer: fra den første tilføres en rengøringsblanding til børsten, som sprøjtes over hele området af dysen, det allerede forurenede vand, opsamlet fra overfladen sammen med støv og affald, kommer ind i den anden. I vasketilstand skal støvsugeren køre på fuld kraft for at nå at opsamle væske, før tæppet eller møbelstoffet bliver vådt. Og alligevel, efter sådan rengøring, forbliver de rengjorte overflader våde i nogen tid. Denne "bivirkning" er uundgåelig, når du bruger en enhed af enhver, selv den højeste effekt.
Fordelen ved at vaske modeller er muligheden for at befugte og opfriske luften under rengøringsprocessen. Den største ulempe er den store størrelse, vægt og som et resultat den lave manøvredygtighed. Derudover skal støvsugeren efter hver brug skilles ad, tankene skylles og efterlades udendørs, indtil den er helt tør. Prisen på en vaskestøvsuger er lidt højere end modeller til tør støvopsamling. Og glem ikke omkostningerne til rengøringsvæske.
Hvis du allerede har besluttet dig for typen og typen af støvsuger, er det tid til at tale om, hvilke egenskaber du skal være opmærksom på, når du vælger en model.
specifikationer
Strøm. Denne egenskab er normalt angivet på modellens krop. Du skal dog være opmærksom på, at strømforbrug og sugekraft er to helt forskellige begreber. Og hvis den første kan være fra 1200 til 1800 W, så vil værdien af den anden sandsynligvis ikke gå ud over 440 aerowatt (A W). Der kræves dog ikke høj sugeevne i hverdagen: til daglig rengøring af relativt rene rum er fra 250 til 330 A W nok. Effektiv støvfjernelse leveres af modeller med effekt fra 350 til 440 watt. Om der er flere "stærkere" støvsugere, og i så fald, hvor de kan bruges, forbliver et mysterium, da selv 400 A W i sidste ende kan slide stoffet på møbler eller bunken af et tæppe lavet af naturfibre. Som regel er alle moderne modeller udstyret med en sugekraftregulator.
Filtre. Prisen på en støvsuger afhænger i høj grad af deres mængde og kvalitet: Jo flere filtre, jo dyrere vil den valgte model koste dig. Men glem ikke, at filtre først og fremmest er designet til at rense indsugningsluften fra støv, så det er urimeligt at spare på dem. Filtreringseffektivitet er ofte angivet i passet til støvsugeren og er udtrykt i procent. Jo højere dette tal er, jo renere bliver luften i dit hjem. Naturligvis tvinger tilstedeværelsen af mange moderne filtre, der giver god rengøring, dig til at øge støvsugerens strømforbrug, og denne indikator medfører en stigning i dens samlede omkostninger. Til dato tilbyder støvsugerproducenter modeller med papir, stof, kulstof, vand og syntetiske filtre.
Type støvopsamler. Det kan være en udskiftelig pose - papir eller stof, en permanent stofpose eller en plastikbeholder. Sidstnævnte kræver yderligere vask og tørring efter hver fjernelse af snavs.
Antal dyser. Som regel er de vigtigste, mest anvendte dyser en tæppebørste, en gulvbørste, møbelrengøringsdyser, inklusive en smal - for at fjerne støv fra svært tilgængelige steder. Derudover kan der monteres en børste til vask af vinduer, en børste til vask af fliser og et stempel (hvis støvsugeren vasker).
Garanti
Mobile støvsugere af forskellige modeller kommer normalt med et eller to års garanti. Den samme figur kaldes også af den kendte producent af husholdningsapparater Miele. Udviklere af dyre indbygningsstøvsugere tilbyder deres kunder fra tre (BEAM) til 7-8 (BVC SIEMENS) års garantiservice, men producenter af robotstøvsugere tør ikke hæve garantiperioden over 18 måneder.
Sådan vælger du et mærke
Med det samme sæt funktioner er prisen på støvsugere fremstillet under forskellige mærker forskellige. Som regel tilbyder kendte producenter, der længe har etableret sig på markedet for denne type produkt, dyrere modeller. Mest sandsynligt, det beløb, der udgør prisforskellen mellem to lignende modeller, vil du betale for mærket. Men glem ikke, at det er det promoverede mærke, der garanterer kvalitet og pålidelighed: langsigtet berømmelse og virksomhedens image vil være nøglen til den effektive drift af dit nye opkøb.

Hvordan vælger man en støvsuger?
Hvordan vælger man en støvsuger?
Hvordan vælger man en støvsuger?
Hvordan vælger man en støvsuger? Hvordan vælger man en støvsuger? Hvordan vælger man en støvsuger?Home | Articles

May 21, 2024 11:04:46 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting