Hvordan vælger du en luftfugter?

Vores helbred og humør afhænger af mange faktorer, blandt hvilke et vigtigt sted er optaget af det omgivende mikroklima, især luftens relative fugtighed. Alle lider af mangel på fugt: Møbler med parket, der er ved at tørre ud, og indendørs planter, som først bremser deres vækst og derefter dør helt. Det tørre klima er især dårligt for børn. Når sådan luft indåndes, tørrer slimhinderne ud, hvilket resulterer i en øget risiko for luftvejs- og infektionssygdomme på grund af et fald i kroppens beskyttende funktioner.
Konklusionen er indlysende - det er nødvendigt at træffe hasteforanstaltninger for at bekæmpe den øgede tørhed i klimaet. Den nemmeste måde at gøre dette på er at købe en speciel enhed - en luftfugter. Alle modeller af husholdningsbefugtere kræver ikke installation og er i stand til at arbejde døgnet rundt i et lukket rum (værelse, kontor, studie osv.). Vær ikke bange for at installere det i soveværelset, støjniveauet på enheden er så lavt, at det ikke vil forstyrre din søvn.
Luftfugteren er meget nem at betjene. Du skal bare fylde tanken med vand og sætte den i stikkontakten, enheden klarer resten.
Fugtighed i rummet
Luftens relative fugtighed er således en af de vigtige komponenter til at opretholde menneskers sundhed og komforten i hans liv og arbejde. Der er sådanne normer for temperatur og relativ fugtighed for boliger:
Periode af året Temperatur Rel. luftfugtighed (optimal) Rel. fugtighed (tilladt)
Kold 18-24 C 45-30 % 60 %
Varm 20-28 C 60-30 % 65 %
Det antages også konventionelt, at luft med en relativ fugtighedsværdi på mindre end 50 % er tør, 50-70 % er moderat luftfugtighed, og mere end 70 % er fugtig. Børns læger anbefaler for barnets sundhed at opretholde luftfugtigheden i rummet på et niveau på 50-60%. Med sådanne værdier lider meget følsomme slimhinder i åndedrætsorganerne ikke, henholdsvis sandsynligheden for, at barnet bliver syg, er lavere.
Men samtidig er det værd at huske, at hvis luften er for fugtig, kan dette have negative konsekvenser, da patogene mikrober formerer sig i fugtige varme rum, og i kolde rum vil muligheden for forkølelse øges dramatisk.
Typer af luftfugtere
Der findes fire typer luftfugtere, og for at vælge den rigtige for dig, bør du sætte dig ind i fordele og ulemper ved hver af dem.
Traditionel. De arbejder efter princippet om naturlig, "kold" fordampning. De anses for at være de mest velegnede til lejligheder og især børneværelser. Vand hældes i en speciel beholder inde i luftfugteren, derefter føres det til fordampningselementerne. En næsten lydløs indbygget blæser driver luft gennem dem, tager den fra rummet og giver den allerede fugtet ud. Traditionelle luftfugtere kan bruge udskiftelige papirkassetter med antibakteriel imprægnering (billigere mulighed) eller plastskiver med en absorberende overflade (dyrere). Således bliver luften ikke kun befugtet, men også renset for støv og fremmede partikler, der er til stede i den. Det vigtigste er ikke at glemme at skylle filteret og selve beholderen med vand hver uge eller to.
Effekten af sådanne luftfugtere er som regel lille - 20-60 W, et minimum af klokker og fløjter, men samtidig et ret stort serviceområde - op til 150 kvadratmeter. m. Fordampning af vand i sådanne luftfugtere sker med en hastighed på op til 300-400 gr / h, men dette afhænger i høj grad af rummets fugtighed. En lille produktivitet tillader ikke en kort tid at bringe den relative fugtighed til det krævede niveau, og da luften er mættet med fugt tættere på mærket 60%, falder deres effektivitet næsten til nul. Dette har en klar fordel: en kold fordampningsbefugter vil aldrig føre til overdreven fugt i rummet. Traditionelle luftfugtere kan også bruges som apparater til nutidens populære aromaterapi. Det er nok at installere en kapsel med et aromatisk stof i dem.
Fordele:
arbejder efter princippet om selvregulering
der kommer ingen damp ud af det
brug af postevand
muligheden for aromatisering
det er muligt at overvåge mængden af vand i tanken
tilstedeværelsen af genanvendelige filtre i nogle modeller
Fejl:
maksimal luftfugtighed - 60%
Luftfugtigheden stiger i takt med at rumtemperaturen stiger.
Dampbefugtere. I modsætning til traditionelle, hvor fordampning foregår på en "kold" måde, arbejder damp efter princippet om kogning. Vand fra tanken tilføres bakken, hvori elektroderne er installeret. Når den er tilsluttet netværket, opvarmer elektroden vandet, og der sker fordampning. Dampbefugtere er udstyret med et sikkerhedssystem - hvis vandet koger væk, slukker enheden automatisk. Af sikkerhedsmæssige årsager er luftfugterhuse også lavet af varmebestandigt plastik, designet i sig selv vil ikke tillade enheden at vælte, hvis den ved et uheld skubbes, og luftfugteren vil ikke tænde, hvis vandtankens låg ikke er lukket tæt. Dampen, der kommer fra luftfugteren, har en temperatur på 50-60 C, så det anbefales ikke at sætte den på børneværelset. Samtidig behøver dampbefugtere ikke forbrugsstoffer (patroner, kassetter, filtre).
Ydeevnen af denne type luftfugter er ret høj: de fordamper op til 700 ml væske i timen. Dampbefugtere er også gode, fordi de kan bruges som inhalator (nogle modeller kommer endda med en speciel dyse). Urte- eller medicinske infusioner og afkog samt aromatiske stoffer kan tilsættes til enhedens tank. Befugtere af denne type anbefales også til brug i drivhuse og udestuer, da de er i stand til at give op til 60 % relativ luftfugtighed. Strømforbruget af dampbefugtere er cirka 320 W, volumenet af vandtanke er 5-5,5 liter.
Fordele:
behøver ikke rent vand
steril damp
det er muligt at udføre proceduren for inhalation, aromaterapi
ingen materialer, der skal udskiftes (filtre, patroner)
har et praktisk bærehåndtag
har den højeste ydeevne blandt alle typer luftfugtere
har en indikator for mængden af resterende vand
fugter luften med mere end 60 %
relativt lave omkostninger og nem vedligeholdelse
Fejl:
bruger meget strøm - væsentligt mere end andre typer luftfugtere
har ikke en hygrostat, der giver dig mulighed for at opretholde den ønskede luftfugtighed i rummet - du skal købe den separat
anbefales ikke i hjem med børn og kæledyr, tk. kan være farligt, hvis det ikke håndteres forsigtigt
ultralydsbefugtere. Denne type luftfugter er især interessant - på grund af driftsprincippet. Alle den samme tank med vand, men vandet fra det falder ikke ned i gryden, men på en plade, der vibrerer med en høj (ultralyd) frekvens. Vibration opdeler væsken i små dråber - det viser sig noget, der ligner tåge eller en sky. Den indbyggede blæser driver luft gennem denne "tåge". Det ser ud som om der kommer rigtig, varm damp ud af enheden - men den er helt kold, du kan roligt holde hånden over den.
Ultralydsmetoden til befugtning er langt den mest effektive. Denne type luftfugter er udstyret med indbyggede hygrostater - enheder, der regulerer fugtighedsniveauet "ved udgangen", som kan tænde og slukke sig selv og opretholde et givet niveau. Til drift af ultralydsbefugtere kræves der patroner med en ionbytterharpiks, der renser vand fra salte af tungmetaller og mineralske urenheder (patroner skal udskiftes hver 3-4 måned). Det anbefales især at installere sådanne luftfugtere i rum med parketgulve, antikke møbler, musikinstrumenter.
Strømforbruget af ultralydsbefugtere er fra 40 til 130 W, volumenet af vandtanke er fra 3,5 til 6,5 liter. For nylig er der dukket nye modeller af luftfugtere på markedet, udstyret med yderligere funktioner: flertrins luftrensning (fra ubehagelige lugte, skadelige stoffer og kemiske forbindelser), ionisering (produktion af negative iltioner, der er gode for helbredet og gør luftfrisk), filtre til luftrensning fra groft støv og dyrehår, desinfektion af vand i tanken, ozonering (til indendørs luftdesinfektion).
Fordele:
den ønskede luftfugtighed opretholdes takket være den indbyggede hygrostat
Luftfugteren tænder og slukker automatisk og opretholder konstant den indstillede luftfugtighed.
forskellige modeller af ultralydsbefugtere giver dig mulighed for at vise den rigtige luftfugtighed i rummet, ødelægge bakterier i vandet, have berøringsknapper
lille størrelse
fugter luften med mere end 60 %
har et moderne, stilrent design
Fejl:
tvungen filterudskiftning hver 2-3 måned
manglende evne til at aromatisere rummet
særlig følsomhed af filteret over for hårdt vand (nødvendigheden af at bruge specielt demineraliseret vand)
"Air washer" kombinerer funktionerne fra en luftfugter og en luftrenser. I dette tilfælde opstår luftbefugtning på grund af plastikskiver, der omdanner vand til tåge. Som et resultat sker der ikke kun befugtning, men også luftrensning fra støv, pollen, mikroorganismer mv. Den grundlæggende forskel mellem "air wash" og traditionelle luftfugtere er, at denne enhed fungerer uden udskiftelige filtre og ikke behøver forbrugsstoffer.
Designet af "luftvasken" og dets funktionsprincip er meget originalt: et system af plastikskiver af kompleks hydrodynamisk form roterer i en tank med vand. Støvpartikler, der forurener luften, kommer ind i enheden, oplades af den indbyggede forioniseringsenhed og sætter sig på skiverne og vaskes efterfølgende af med vand. Kampen mod mikroorganismer og bakterier udføres af ioniserende elektroder ISS placeret i bakken. Sammen med befugtning renser "luftvasken" således luften naturligt - støv og snavs samler sig i gryden. Hvis du konstant vil føle frisk og ren luft i dit værelse (som efter regn), så kan "luftvaskeren" nemt klare denne opgave, og i rum med kraftigt støv er denne enhed simpelthen nødvendig for hurtigt at genoprette et normalt mikroklima .
Fordele:
fungerer efter princippet om selvregulering (uden hygrostat)
Der er en kapsel til aromatisering
der kommer ingen damp ud af det
forskellige modeller kan have specielle filtre med en ioniserende stang til biologisk luftrensning fra forskellige mikroorganismer
Fejl:
ret store dimensioner
maksimal luftfugtighed - 60%
filtre i nogle modeller kræver periodisk udskiftning
"Luftvaskere" er velegnede til personer, der har brug for særligt ren luft uden støv (allergikere, der lider af bronkial astma), samt til et hus, der for nylig er blevet renoveret.
Klimakomplekser er moderne husholdningsapparater, der udfører en række foranstaltninger for at forbedre kvaliteten af luften i huset.
Luftrensning. I klimatiske komplekser bruges som regel flere filtre: et antibakterielt HEPA-filter (højeffektiv partikelopbevaring) til at rense luften fra de mindste støvpartikler, støvmider, bakterier og et kulfilter til at fjerne ubehagelige lugte, tobaksrøg, byområder smog, udstødningsgasser. Processen med luftbefugtning i det klimatiske kompleks sker ved naturlig fordampning af vand såvel som i traditionelle befugtere. Befugtningsydelsen afhænger af luftfugtigheden i rummet, dvs. jo højere luftfugtighed, jo lavere er vandfordampningshastigheden, dvs. luftfugtigheden holdes automatisk på det optimale niveau.
Næsten alle klimatiske komplekser er udstyret med en indbygget luftionisator for at berige luften med negative iltioner, hvis mængde i luften i moderne byer, og endnu mere i lejligheder, er værelser med en overflod af kontorudstyr ekstremt lille. . Ved hjælp af ionisering forbedres luftkvaliteten, luften bliver "levende". I klimatiske komplekser er muligheden for aromatisering af luft tilvejebragt ved hjælp af en speciel kapsel. Dit værelse vil blive fyldt med en behagelig aroma, og duftende olier vil berolige nervesystemet, lindre spændinger og have en styrkende effekt.
Klimakomplekser bruges effektivt i lejligheder, kontorer, skønhedssaloner, landejendomme og børnehaver. Meget effektiv luftcirkulation gør den ideel til stærkt støvede eller røgfyldte miljøer.
Fordele:
multifunktionalitet
mobilitet
Fejl:
begrænsning af luftbefugtning til 60 %
dimensioner.
periodisk udskiftning af forbrugsstoffer (filtre)
Det skal opsummeres, hvad man skal fokusere på, når man vælger en specifik model:
Området af rummet og det brugbare område af en bestemt enhed. Enig, det giver ingen mening at købe en enhed designet til befugtning på 50-60 kvadratmeter. m, hvis arealet af dit værelse er 15 kvm. m. Derudover er det usandsynligt, at det vil være muligt at bruge 1 enhed til befugtning af luften i alle værelser i boligen på én gang, du bliver nødt til at overføre den fra et sted til et andet
Vandtankens kapacitet. I kompakte ultralydsbefugtere er reserven normalt lille, op til 5 liter (ellers har enheden allerede ret alvorlige dimensioner). Som regel er denne volumen mere end nok, hvis luftfugteren står tændt natten over. Hvis producenten derudover angiver, hvor meget luft enheden er i stand til at passere igennem (for eksempel ved rengøring eller "vask"), så er det ønskeligt, at hele luftmængden i rummet kan passere gennem filtrene mindst 2 gange i timen
Funktionen til at opretholde fugtigheden på det ønskede niveau. Dette vil tillade dig ikke at overfugte luften i rummet, forhindrer forekomsten af fugt
Forbrugt strøm. Generelt er enhederne økonomiske, men jo større effekt, jo hurtigere sker befugtningen. Her bliver du allerede nødt til at gå ud fra dine behov og vælge, hvad der er vigtigere for dig - produktivitet eller økonomi
Vandforbruget måles i liter per dag eller gram per time. De fleste husholdningsbefugtere fordamper 8 til 12 liter om dagen, og det er ganske nok
Timeren vil tilføje bekvemmelighed ved brug: for eksempel slukker den for enheden efter en vis driftstid
Støjniveauet (5-70 dB) bestemmes af enhedens design, blæserhastighed. De mindst støjende modeller er designet til soveværelset. Jo lavere denne parameter er, jo mere behagelig vil søvnen være, når enheden kører.
Filtre. Befugteren kan udstyres med et forfilter - dette er et mekanisk "grovt" filter til grove urenheder. Flere "tynde" filtre vil rense luften fra støvmider, svampesporer, plantepollen, patogene bakterier (HEPA, ULPA, elektrostatiske og fotokatalytiske). Fotokatalytiske filtre betragtes som de bedste og historisk set de nyeste filtre, og de er også holdbare
Vær også opmærksom på, hvilken kvalitet vand der kan hældes i tanken: destilleret eller direkte fra hanen.
Alle luftfugtere er designet til at fungere i ét lukket rum, de er nemme at bruge og designet til at køre døgnet rundt. Uanset type har luftfugtere et meget lavt støjniveau.
Brugen af luftfugtere vil gavne ikke kun dig og dine børn, men også alt, hvad der omgiver dig: kæledyr, planter og endda interiørartikler. Deres brug vil positivt påvirke dit velvære og humør.

Hvordan vælger du en luftfugter?
Hvordan vælger du en luftfugter?
Hvordan vælger du en luftfugter?
Hvordan vælger du en luftfugter? Hvordan vælger du en luftfugter? Hvordan vælger du en luftfugter?Home | Articles

June 23, 2024 02:33:52 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting