Hoe een stofzuiger kiezen?

In feite is het concept "stofzuiger" tegelijkertijd eenvoudig en complex. Aan de ene kant is het doel van het apparaat vrij duidelijk uit de naam, maar aan de andere kant ... Zoals de ervaring leert, kiest u voor dit type huishoudelijke apparaten, zelfs in een winkel waar het assortiment beperkt is tot een dozijn modellen, kunnen problemen veroorzaken. Wat kunnen we zeggen over winkelcentra, waarvan de ramen een verscheidenheid aan soorten stofzuigers bieden! Sommige zijn compact en lichtgewicht, andere vallen op door hun kracht, andere onderscheiden zich door hun stijlvolle ontwerp en passen zo bij de kleur van nieuwe meubels, en de vierde overwint met volledige onafhankelijkheid van de eigenaars. Alle mogelijke soorten en typen van deze huishoudelijke apparaten moeten echter in meer detail worden overwogen.
Soorten stofzuigers
Laten we beginnen met het feit dat er mobiele stofzuigers zijn, dat wil zeggen verplaatsbaar en ingebouwd. Deze laatste zijn een heel systeem bestaande uit een aandrijfeenheid, pneumo-inlaten en slangen met verschillende borstels en mondstukken. De slang wordt aangesloten op een van de luchtinlaten en vervolgens wordt het afval via het luchtkanaalsysteem afgevoerd naar een buiten het huis geplaatste afvalbak. Dit type stofzuiger heeft een onmiskenbaar voordeel: niet alleen afval wordt uit de kamer verwijderd, maar ook stof, wat simpelweg onmogelijk is met een mobiele stofzuiger. Tot voor kort waren ingebouwde stofzuigers alleen ontworpen voor chemisch reinigen, maar nu zijn er ook gecombineerde modellen. Met hun hulp kunt u nu stof verzamelen, tapijten opfrissen, gemorst water opruimen en zelfs ramen wassen. Zoals de ervaring leert, moeten voordelen gepaard gaan met nadelen, en ons geval is daarop geen uitzondering. Het belangrijkste en misschien wel het enige nadeel van zo'n stofzuiger is de hoge prijs. Misschien zijn de ingebouwde modellen daarom nog niet erg gebruikelijk op de Russische markt voor huishoudelijke apparaten. Tot nu toe worden ze vertegenwoordigd door producten van KRONEMARK, BEAM, BVC SIEMENS, Husky, PUZER en enkele anderen. En toch worden meer bekende mobiele modellen vaker gebruikt in het dagelijks leven.
Beide soorten stofzuigers kunnen droog of nat reinigen, dus bij het kiezen van een model voor uw huis moet u beslissen wat voor soort werk het moet doen. Als u parket, tapijten en meubels gaat reinigen, wat gecontra-indiceerd is in vocht, moet u stoppen bij de meest gewone stofzuiger voor chemisch reinigen. Ze zijn op hun beurt onderverdeeld in ballon-, verticale en robotstofzuigers.
Ballonstofzuigers
Ballonstofzuigers worden voornamelijk vertegenwoordigd door compacte modellen, waarvan het gewicht niet groter is dan 7 kilogram, of apparaten met een grote stofafscheider. Dergelijke units kunnen tot 10 kg wegen vanwege de vele extra functies en de aanwezigheid van een gemechaniseerde turboborstel die stof uit het tapijt klopt. Om stof vast te houden en te voorkomen dat de kleinste deeltjes in de lucht terechtkomen, wordt een verscheidenheid aan filters gebruikt - van papier en stof tot koolstof en synthetisch. In sommige moderne modellen worden aquafilters gebruikt, waarbij de afscheider stof neutraliseert door het met water te mengen.
Staande stofzuigers
Staande stofzuigers, zo populair in het Westen, zijn nu het leven van de Russische consument binnengedrongen. Dergelijke modellen zijn een driedimensionaal cilindrisch lichaam dat aan een borstel is bevestigd om de vloer te reinigen. Ze zijn ontworpen om vuil en stof in grote kamers te verwijderen en doen hun werk goed met deze taak. Naast de voordelen hebben ze echter ook hun nadelen: een relatief hoog geluidsniveau en een indrukwekkend formaat: zo'n model over de vloeren van een huisje slepen is een twijfelachtig genoegen.
Robotstofzuigers
De robotstofzuiger is altijd een van de meest bekende bewoners van het huis geweest in bijna elk sciencefictionboek. Maar nog niet zo lang geleden werd de droom van zuiverheid, gecreëerd zonder menselijke tussenkomst, werkelijkheid. Een aantal fabrikanten van huishoudelijke apparaten bieden klanten modellen die elke kamer kunnen schoonmaken. Dankzij een doordacht borstelsysteem kunt u vuil van het tapijt en vloeroppervlakken opzuigen, en speciale aandacht besteden aan plinten en andere moeilijk bereikbare plaatsen. De robot bepaalt zelfstandig de optimale reinigingsroute, omzeilt obstakels dankzij ingebouwde sensoren en gaat indien nodig naar het basisstation om de accu's op te laden. Wanneer het stofreservoir vol is, dumpt de reinigingsunit het verzamelde stof in een grote accumulator op de basis en gaat dan weer verder met stofzuigen. Het geluidsniveau van dergelijke modellen is vrij laag, en het nadeel is de hoge prijs, waardoor niet iedereen een "slimme" eenheid kan kopen.
Stofzuigers wassen
Voor degenen die het verzamelen van afval willen en kunnen combineren met nat reinigen, moet u bij het kiezen van een stofzuiger letten op de lijn van "was" -modellen. In de regel zijn het apparaten voor gecombineerde reiniging, dat wil zeggen dat ze zowel in een "droge" modus als met vloeibare wasmiddelen kunnen worden gereinigd. Natte verwerking wordt meestal uitgevoerd op tapijten met een dunne latexbasis, vloeren en wanden bedekt met tegels of geverfd met waterdichte composities. Met de juiste mondstukken (meestal vijf tot zeven) kunt u een stofzuiger gebruiken om ramen te wassen, gemorste vloeistof op te vangen en een verstopte badkuip of gootsteen schoon te maken.
Wasstofzuigers zijn uitgerust met twee reservoirs: vanaf het eerste wordt een reinigingsmiddel aan de borstel toegevoerd, dat over het hele gebied van het mondstuk wordt gespoten, het reeds vervuilde water, samen met stof van het oppervlak verzameld en puin, gaat de tweede binnen. In de wasmodus moet de stofzuiger op vol vermogen werken om de tijd te hebben om vloeistof op te vangen voordat het tapijt of de meubelstof nat wordt. En toch blijven de gereinigde oppervlakken na zo'n reiniging nog een tijdje nat. Deze "bijwerking" is onvermijdelijk bij het gebruik van een eenheid van elk, zelfs het hoogste vermogen.
Het voordeel van wasmodellen is de mogelijkheid om tijdens het reinigingsproces de lucht te bevochtigen en te verfrissen. Het grootste nadeel is het grote formaat, het gewicht en daardoor de lage wendbaarheid. Bovendien moet de stofzuiger na elk gebruik worden gedemonteerd, de tanks worden gespoeld en buiten worden gelaten tot ze volledig droog zijn. De kosten van een wasstofzuiger zijn iets hoger dan modellen voor het verzamelen van droog stof. En vergeet de kosten van reinigingsvloeistof niet.
Als je al hebt besloten over het type en type stofzuiger, is het tijd om te praten over de kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een model.
Specificaties
Stroom. Dit kenmerk wordt meestal aangegeven op de carrosserie van het model. Houd er echter rekening mee dat stroomverbruik en zuigkracht twee totaal verschillende concepten zijn. En als de eerste 1200 tot 1800 W kan zijn, dan is het onwaarschijnlijk dat de waarde van de tweede verder gaat dan 440 aerowatt (A W). Een hoge zuigkracht in het dagelijks leven is echter niet vereist: voor de dagelijkse reiniging van relatief schone ruimtes is 250 tot 330 A W voldoende. Effectieve stofverwijdering wordt geleverd door modellen met een vermogen van 350 tot 440 watt. Of er meer "sterkere" stofzuigers zijn, en zo ja, waar ze kunnen worden gebruikt, blijft een raadsel, aangezien zelfs 400 A W uiteindelijk de stof van meubels of de pool van een tapijt van natuurlijke vezels kan doen slijten. In de regel zijn alle moderne modellen uitgerust met een zuigkrachtregelaar.
Filters. De prijs van een stofzuiger hangt grotendeels af van de hoeveelheid en kwaliteit: hoe meer filters, hoe duurder het gekozen model u zal kosten. Vergeet echter niet dat filters in de eerste plaats zijn ontworpen om de inlaatlucht van stof te ontdoen, dus het is onredelijk om erop te besparen. De filtratie-efficiëntie wordt vaak aangegeven in het paspoort van de stofzuiger en wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe hoger dit getal, hoe schoner de lucht in huis zal zijn. Natuurlijk dwingt de aanwezigheid van veel moderne filters die voor een goede reiniging zorgen, u om het stroomverbruik van de stofzuiger te verhogen, en deze indicator brengt een verhoging van de totale kosten met zich mee. Tot op heden bieden stofzuigerfabrikanten modellen aan met papieren, stoffen, koolstof-, water- en synthetische filters.
Type stofafscheider. Het kan een vervangbare zak zijn - papier of stof, een permanente stoffen zak of een plastic container. Deze laatste vereisen extra wassen en drogen na elke verwijdering van vuil.
Aantal spuitmonden. In de regel zijn de belangrijkste, meest gebruikte mondstukken een tapijtborstel, een vloerborstel, meubelreinigingsmondstukken, waaronder een smalle - om stof van moeilijk bereikbare plaatsen te verwijderen. Daarnaast kan er een borstel voor het wassen van ramen, een borstel voor het wassen van tegels en een ontstopper (als de stofzuiger aan het wassen is) worden bevestigd.
Garantie
Mobiele stofzuigers van verschillende modellen hebben meestal een garantie van één of twee jaar. Hetzelfde cijfer wordt ook wel genoemd door de bekende fabrikant van huishoudelijke apparaten Miele. Ontwikkelaars van dure inbouwstofzuigers bieden hun klanten drie (BEAM) tot 7-8 (BVC SIEMENS) jaar garantieservice, maar fabrikanten van robotstofzuigers durven de garantietermijn niet te verhogen tot boven de 18 maanden.
Hoe een merk te kiezen
Met dezelfde reeks functies zijn de kosten van stofzuigers die onder verschillende merken zijn vervaardigd, verschillend. Bekende fabrikanten die zich al lang op de markt van dit type product hebben gevestigd, bieden in de regel duurdere modellen aan. Hoogstwaarschijnlijk betaalt u het bedrag dat het prijsverschil vormt tussen twee vergelijkbare modellen voor het merk. Maar vergeet niet dat het het gepromote merk is dat garant staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid: langdurige bekendheid en imago van het bedrijf zullen de sleutel zijn tot de effectieve werking van uw nieuwe aanwinst.

Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen?
Hoe een stofzuiger kiezen? Hoe een stofzuiger kiezen? Hoe een stofzuiger kiezen?Home | Articles

July 23, 2024 09:34:30 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting