Hoe een broodbakmachine kiezen?

Oorspronkelijk bakten Oekraïense huisvrouwen zelfgebakken brood. Ze stonden bij zonsopgang op, staken de oven aan, toverden over het deeg, kneedden nette broden en al snel verspreidde de geurige geur van vers brood zich door het hele huis. Het bakken van brood vergde veel geduld, aandacht en natuurlijk tijd. Dat is de reden waarom er in onze tijd, met zijn ijdelheid en constante zorgen, niet veel gezinnen meer zijn waar huisvrouwen hun dierbaren verwennen met zelfgebakken brood. De meesten kopen gewoon gebakken producten bij de dichtstbijzijnde winkel. Maar ontzeg jezelf het plezier niet!
Met de komst van een heerlijke broodbakmachine in huis kun je immers elke dag genieten van echt zelfgemaakt gebak!
Laten we dus meer leren over de broodmachine. Uiterlijk lijken alle broodbakmachines op elkaar, ze verschillen alleen qua kleur en materiaal van de behuizing - plastic of roestvrij staal. Het ontwerp van broodmachines heeft ook veel gemeen: elk model is een werkkamer met een deksel, een verwarmingsbuis (verwarmingselement) erin en een motor. In zo'n "oven" wordt een emmer gestoken, die wordt verwijderd, met een houder voor een mes (het wordt ook wel een spatel genoemd). De emmer heeft een comfortabele handgreep, anti-aanbaklaag en is een ovenschaal. De spatel mengt de ingrediënten tot een deeg, terwijl de tien het deeg in brood verandert. Uw deelname aan het kookproces wordt tot een minimum beperkt: u hoeft alleen de in het recept aangegeven producten in de oven te laden, zonder ze te mengen. De broodmachine doet de rest: hij mixt de ingrediënten, verwarmt ze, laat het deeg rusten, kneedt het en bakt het brood. Als het brood klaar is, geeft de broodbakmachine je een piepje. Het is zo simpel!
Naast het direct bakken van brood, kan een broodbakmachine je helpen om kant-en-klaar deeg te maken als je de tijd of mentale kracht niet hebt om het zelf te doen. Dankzij de no-bake kneedfunctie krijg je een uitstekend deeg voor gevulde taarten, een ongezuurd deeg met optimale consistentie voor pizza en knoedels. Gemengd met de kachel zal "kolobok" alleen in taarten worden verdeeld, op een bakplaat worden gelegd, laten rijzen en in de oven bakken. Er is ook een direct tegenovergestelde functie - bakken zonder kneden, wat geschikt is voor producten gemaakt van beslag - muffins, charlottes. Eerst wordt het deeg opgeklopt met een mixer, daarna wordt het in een vorm gegoten - en in een broodmachine! Deze functie heb je nodig als de oven bijvoorbeeld bezig is met vleesgerechten.
Naast broodfuncties hebben sommige modellen nog een andere optie met een heerlijke naam "Jam": je kunt marmelade, jam, marmelade van vers of bevroren fruit en bessen koken. Het geheim van deze modus is de combinatie van lage temperatuur, optimale kooktijd en constant langzaam roeren met een spatel.
De functionaliteit van broodbakmachines hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Let bij het kiezen van een broodmachine op de volgende parameters:
Vermogen - van 400 tot 1650 W in verschillende modellen. Hoe hoger de indicator, hoe sneller de oven werkt. De meeste moderne broodmachines hebben een gemiddeld vermogen van minimaal 600 watt. Het gewicht en de grootte van het brood. Voor een gezin van 2-4 personen is een product met een gewicht van 500 g tot 1 kg meestal voldoende, maar sommige broodmachines kunnen grote broden tot 1,5 kg bakken! Om elke keer de juiste hoeveelheid brood te bereiden, kunt u met de broodbakmachine de grootte van elk brood instellen - klein, middelgroot of groot.
Het ontwerp en het aantal messen: er zijn modellen met een verticaal en horizontaal ontwerp, ontworpen voor één en twee messen. Fabrikanten beweren dat het deeg met behulp van twee messen gelijkmatiger wordt gekneed.
Kijkvenster: het proces van het bakken van brood vindt letterlijk voor uw ogen plaats, als u kiest voor een model met een kijkvenster. Wat groter is, is beter: in een klein vierkantje turen zal buitengewoon onhandig zijn, u zult zeker de oven willen openen, en dit wordt niet aanbevolen. Als u niet van plan bent de werking van de broodmachine te regelen, koop dan een model met een "blanco" deksel.
Aantal bakprogramma's.
Broodbakmachines kunnen 3 tot 17 programma's hebben. Programma's verschillen vooral qua deeg kneden, bakken en bedrijfstemperatuur. In moderne modellen vindt u zowel "standaard" programma's voor het bakken van "basis" en "tarwe" brood, als originele programma's, bijvoorbeeld: jam maken, taarten maken, Borodino brood bakken, brood bakken met diverse toevoegingen, een speciale programma voor het bakken van roggebrood, het bakken van paaskoeken, het bakken van dieetgistvrij brood, het bakken van brood van maïs, rijst, parelgort, boekweitmeel, een programma voor het bakken van volkorenmeel, een programma voor zoete gebakjes met rozijnen, chocolade, honing, suiker en andere toevoegingen, enz.
Met de timer kunt u eenvoudig de tijd instellen waarop uw gebakjes klaar moeten zijn: afhankelijk van het model is deze ontworpen voor 12-15 uur. Dat wil zeggen, door bijvoorbeeld 's avonds de ingrediënten te downloaden en de applicatie te installeren, krijgt u vers warm gebak voor het ontbijt. Luxe! De broodbakmachine berekent zelf op welk punt hij het proces moet starten.
Het display is altijd van vloeibaar kristal, soms met handige achtergrondverlichting. Hoe groter, hoe beter: op de kleine zijn alleen cijfers zichtbaar die het begin en einde van het bakproces aangeven. Het grote, volledig functionele display geeft alle informatie over de oveninstellingen, de tijd en de huidige status van het brood- of broodjesbereidingsproces.
De geheugenfunctie beschermt tegen mogelijke stroomuitval. Bijna alle broodmachines hebben het: als de stroom wordt uitgeschakeld, slaat de oven het programma op van 30 seconden tot 40 minuten, afhankelijk van het model, en wanneer de stroom wordt ingeschakeld, keert hij automatisch terug naar de onderbroken cyclus en blijft hij werken .
Ingrediënten toevoegen: Wil je zoete broodjes, rozijnenmuffins of rustiek brood met noten maken? Deze ingrediënten worden toegevoegd aan het reeds bereide deeg, dus het deksel van een gewone broodmachine zal nog geopend moeten worden. Zodat het microklimaat in de oven niet wordt verstoord, is het beter om een model met een dispenser te kopen: giet rozijnen, noten of gedroogd fruit in een klein compartiment in het deksel en op het juiste moment worden ze automatisch in een emmer gegoten met deeg, gelijkmatig verdeeld over het deeg.
Accessoires: het ovenpakket bevat aanvullende accessoires zoals een maatbeker, een gecombineerde maatlepel met twee uiteinden, vaak vindt u ook een borstel voor het coaten van baksels met glazuur in de kit met het apparaat. In modellen met de functie om baguettes te bereiden, zijn er speciale stands. En natuurlijk - een boek met merkrecepten voor het bakken van brood met nauwkeurige doseringen van producten en handige tips voor beginnende koks.

Hoe een broodbakmachine kiezen?
Hoe een broodbakmachine kiezen?
Hoe een broodbakmachine kiezen?
Hoe een broodbakmachine kiezen? Hoe een broodbakmachine kiezen? Hoe een broodbakmachine kiezen?Home | Articles

July 22, 2024 12:12:01 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting