HDTV in Rusland

Laten we de lezer er allereerst aan herinneren dat hij tv-zenders kan ontvangen via on-air (terrestrische) uitzendingen, via een kabeltelevisienetwerk en ook via een satelliet.
Het is niet nodig om te rekenen op de aanstaande verschijning van HDTV-kanalen in Rusland in de pakketten van enkele digitale kabelnetwerken. In de toekomst ligt de ontwikkeling van kabelnetwerken juist in HD-uitzendingen. Het is duidelijk dat kabelexploitanten geen onmiddellijke prikkel hebben om over te schakelen van analoog naar digitaal, aangezien digitaal in standaarddefinitie geen voordeel biedt. Bij HDTV is de situatie compleet anders: het high-definition beeld wordt niet op analoge wijze uitgezonden (HD-MAC wordt uitgesloten van overweging als weinig belovend in termen van implementatiekosten). De transitie naar digitaal zal voor kabelbedrijven dan ook geen simpele ‘upgrade’ van de technologische basis zijn, maar ook een noodzakelijke voorwaarde voor uitbreiding van het dienstenpakket. Ongetwijfeld zullen kabelfabrikanten worden gestimuleerd door fabrikanten van digitale apparatuur: er zal een complexe afzetmarkt voor hen opengaan, omdat de operator niet alleen abonnee-ontvangers met een bepaald systeem voor voorwaardelijke toegang moet kopen, maar ook daarmee compatibele hoofdapparatuur.
Op de Russische "kabel" HDTV-markt mogen aanbieders van complexe oplossingen voor uitzendingen als Digiraum (DRE), TongPhang, Irdeto de toegang tot de Russische "kabel" HDTV-markt verwachten. Ze bieden kosteneffectieve, gemakkelijk inzetbare oplossingen en, belangrijker nog, ze hebben het vereiste aantal ontvangers met ingebouwde toegangsmodules (servicedecoders). Ja, ja, in de Russische kabel mogen we de verschijning verwachten van DRE Crypt of een Russische ontwikkeling "getunneld" in Conax of Irdeto ... Het lijdt geen twijfel dat leveranciers van apparatuur nauw, bijna intiem, zullen samenwerken met gecentraliseerde omroepen. Dit zal op ongeveer dezelfde manier gebeuren als bij TricolorTV en DRE. Dat wil zeggen dat er een soort pakket HDTV-zenders wordt uitgezonden vanaf een satelliet, dat wordt ontvangen door regionale kabelexploitanten en wordt doorgestuurd naar de eindabonnees. Tegelijkertijd zal in al deze netwerken een gecentraliseerd systeem van voorwaardelijke toegang worden gebruikt. De regionale operator krijgt toegang tot de centrale CAS-server van de omroeporganisatie en hoeft geen systeem voor voorwaardelijke toegang te implementeren, d.w.z. je hoeft niet veel geld uit te geven.
Iets andere situatie met terrestrische digitale televisie. In Moskou wordt, als onderdeel van de ontwikkeling van de frequentie van het 34e UHF-kanaal, testuitzending van high-definition tv-programma's in het H.264 / AVC-compressie (compressie) -formaat uitgevoerd. De uitzending vindt plaats in het DVB-T-transmissieformaat. De technische kant wordt uitgevoerd door Telecom Project 5, de software-inhoud is nog niet rijk, maar doet mee, incl. "Eerste kanaal". We mogen de komende jaren de verschijning van reguliere HD in het terrestrische bereik verwachten, aangezien digitale terrestrische televisie in Rusland wordt ingezet. Hoogstwaarschijnlijk zal alles wat is gezegd over de eigenaardigheden van het bouwen van een kabeltelevisienetwerk ook van toepassing zijn op het nationale omroepproject, maar alleen de "tarieven" zijn hier veel hoger. Het is duidelijk dat de omroepmarkt vele malen groter is dan de kabel- en vooral satellietmarkt, en daarom zal de aannemer die de aanbesteding voor het leveren van een alomvattende oplossing heeft gewonnen miljarden dollars rechtstreeks uit de staatsbegroting ontvangen. Het is onwaarschijnlijk dat D. Volobuev deze markt met zijn DRE zal kunnen "veroveren" (meer precies, L. D. Reiman zal hem daar gewoon niet toelaten). Hoogstwaarschijnlijk zal de Roscrypt-codering op het luchtnetwerk gaan. Voor een HDTV-enthousiasteling in Rusland is de meest acceptabele manier om een televisiebeeld van hoge kwaliteit te ontvangen het ontvangen van high-definition televisie van een satelliet.
De echte beperkende factoren zijn alleen de vereisten voor apparatuur en de fysieke zichtbaarheid van de satellieten op het ontvangstpunt.

HDTV in Rusland
HDTV in Rusland
HDTV in Rusland
HDTV in Rusland HDTV in Rusland HDTV in RuslandHome | Articles

July 24, 2024 00:50:10 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting