HDTV στη Ρωσία

Αρχικά, ας υπενθυμίσουμε στον αναγνώστη ότι μπορεί να λαμβάνει τηλεοπτικά κανάλια μέσω on-air (επίγειας) μετάδοσης, μέσω καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου, καθώς και από δορυφόρο.
Δεν είναι απαραίτητο να υπολογίζουμε στην επικείμενη εμφάνιση καναλιών HDTV στη Ρωσία στα πακέτα μερικών ψηφιακών καλωδιακών δικτύων. Στο μέλλον, η ανάπτυξη των καλωδιακών δικτύων έγκειται ακριβώς στη μετάδοση HD. Σαφώς, οι φορείς εκμετάλλευσης καλωδίων δεν έχουν άμεσο κίνητρο να αλλάξουν από αναλογικό σε ψηφιακό, καθώς δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στο ψηφιακό σε τυπική ευκρίνεια. Στην HDTV, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική: η εικόνα υψηλής ευκρίνειας δεν μεταδίδεται με αναλογικό τρόπο (το HD-MAC αποκλείεται να θεωρηθεί ως απρόβλεπτο όσον αφορά το κόστος εγκατάστασης). Επομένως, η μετάβαση στην ψηφιακή για τις εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης δεν θα είναι μια απλή «αναβάθμιση» της τεχνολογικής βάσης, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεύρυνση του πακέτου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αναμφίβολα, οι κατασκευαστές καλωδίων θα υποκινηθούν από κατασκευαστές ψηφιακού εξοπλισμού: θα ανοίξει μια πολύπλοκη αγορά πωλήσεων για αυτούς, επειδή ο φορέας εκμετάλλευσης θα χρειαστεί να αγοράσει όχι μόνο δέκτες συνδρομητών με ένα συγκεκριμένο σύστημα πρόσβασης υπό όρους, αλλά και εξοπλισμό κεφαλής συμβατό με αυτούς.
Θα πρέπει να περιμένουμε την είσοδο στη ρωσική «καλωδιακή» αγορά HDTV παρόχων πολύπλοκων λύσεων μετάδοσης όπως Digiraum (DRE), TongPhang, Irdeto. Παρέχουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και το πιο σημαντικό, διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό δεκτών με ενσωματωμένες μονάδες πρόσβασης (αποκωδικοποιητές υπηρεσίας). Ναι, ναι, στο ρωσικό καλώδιο θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση του DRE Crypt ή κάποιας ρωσικής ανάπτυξης «σηράγγων» στο Conax ή στο Irdeto... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προμηθευτές εξοπλισμού θα συνεργαστούν στενά, σχεδόν στενά, με κεντρικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Αυτό θα συμβεί περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει με το TricolorTV και το DRE. Δηλαδή, θα υπάρχει κάποιο είδος πακέτου καναλιών HDTV που εκπέμπονται από δορυφόρο, το οποίο θα λαμβάνεται από περιφερειακούς καλωδιακούς φορείς και θα μεταδίδεται στους τελικούς συνδρομητές. Ταυτόχρονα, σε όλα αυτά τα δίκτυα θα χρησιμοποιείται ένα κεντρικό σύστημα υπό όρους πρόσβασης. Ο περιφερειακός πάροχος θα έχει πρόσβαση στον κεντρικό διακομιστή CAS του ραδιοτηλεοπτικού φορέα και δεν θα χρειάζεται να αναπτύξει σύστημα πρόσβασης υπό όρους, π.χ. δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.
Ελαφρώς διαφορετική κατάσταση με την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της συχνότητας του 34ου καναλιού UHF, διεξάγεται δοκιμαστική μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας σε μορφή συμπίεσης (συμπίεσης) H.264 / AVC. Η μετάδοση πραγματοποιείται σε μορφή μετάδοσης DVB-T. Η τεχνική πλευρά πραγματοποιείται από το Telecom Project 5, το περιεχόμενο λογισμικού δεν είναι ακόμη πλούσιο, αλλά συμμετέχει, συμπεριλαμβανομένου. «Πρώτο κανάλι». Θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση κανονικού HD στην επίγεια γκάμα τα επόμενα χρόνια, καθώς η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση αναπτύσσεται στη Ρωσία. Πιθανότατα, όλα όσα έχουν ειπωθεί για τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής ενός καλωδιακού τηλεοπτικού δικτύου θα ισχύουν και για το έργο εθνικής μετάδοσης, αλλά μόνο τα «ποσοστά» εδώ είναι πολύ υψηλότερα. Είναι προφανές ότι η αγορά των εκπομπών είναι πολλαπλάσια από την αγορά καλωδίων και, κυρίως, δορυφορικών και επομένως ο ανάδοχος που κέρδισε τον διαγωνισμό για την παροχή ολοκληρωμένης λύσης θα λάβει δισεκατομμύρια δολάρια απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι απίθανο ο D. Volobuev να μπορέσει να «αιχμαλωτίσει» αυτή την αγορά με το DRE του (ακριβέστερα ο L. D. Reiman απλά δεν θα του επιτρέψει εκεί). Πιθανότατα, η κωδικοποίηση Roscrypt θα πάει στο εναέριο δίκτυο. Για έναν λάτρη της HDTV στη Ρωσία, ο πιο αποδεκτός τρόπος λήψης τηλεοπτικής εικόνας υψηλής ποιότητας είναι η λήψη τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας από δορυφόρο.
Οι πραγματικοί περιοριστικοί παράγοντες θα είναι μόνο οι απαιτήσεις για εξοπλισμό και η φυσική ορατότητα των δορυφόρων στο σημείο λήψης.

HDTV στη Ρωσία
HDTV στη Ρωσία
HDTV στη Ρωσία
HDTV στη Ρωσία HDTV στη Ρωσία HDTV στη ΡωσίαHome | Articles

May 26, 2024 22:18:00 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting