DVB-T:n edut

DVB-T-standardi käyttää erityisiä modulaatiotekniikoita ja suojavälejä yhdistettynä nopeaan Fourier-muunnokseen parhaan kohinansietokyvyn aikaansaamiseksi. Sen avulla voit vaihdella suojausastetta, siirtonopeutta ja virheenkorjausta. Nämä mahdollisuudet mahdollistavat kullekin paikkakunnalle tai kaupungille optimaalisen maanpäällisen digitaalisen televisiojärjestelmän luomisen.
Nopean Fourier-muunnoksen seurauksena lähettimen lähdössä on 6817 kapeakaistaista kantoaaltoa 8k-tilassa ja 1705 kantoaaltoa 2k-moodissa. Tietty määrä kantoaaltoja tukahdutetaan vastaanottopisteessä häiriön seurauksena, loput käyvät läpi käänteisen Fourier-muunnoksen vastaanottimessa ja lähtöön saadaan vääristymätön signaali.
DVB-T:n etuna on mahdollisuus vastaanottaa TV-ohjelmia, jos useiden samalla taajuudella toimivien televisiokeskusten luotettavan vastaanoton vyöhykkeet menevät päällekkäin. Telekeskusten synkronointi tapahtuu minkä tahansa käytettävissä olevan satelliitin taajuusstandardin mukaan. Tietenkin kaikkien telekeskusten, jotka lähettävät 6-7 kansallista ohjelmaa yhdellä operaattorilla, on lähetettävä ohjelmapaketti samanaikaisesti ja identtisesti.
Muuttamalla käynnistetyn signaalin parametreja, korjaamalla virheitä ja modulaatiotyyppejä on mahdollista saada laaja siirtonopeusalue 4,98 - 31,67 Mbps 8 MHz:n taajuuskaistalla.
Jos kysymme itseltämme erittäin vaatimattomia vaatimuksia lähetyksen laadulle (2 Mbps), tämä vastaa 2-16 televisio-ohjelmaa yhdellä kantoaaltotaajuudella. Tai puolet vähemmän (jopa 8 ohjelmaa) 4 Mbps:n nopeudella paremmalla laadulla. Toisin kuin ATSC, lähetetyt TV-ohjelmat eivät liity millään tavalla signaalien rakenteeseen, ja yhdessä siirtovirrassa voi olla sekä standardi- että teräväpiirtotelevisioformaatteja 525- ja 625-juovilla.

DVB-T:n edut
DVB-T:n edut
DVB-T:n edut
DVB-T:n edut DVB-T:n edut DVB-T:n edutHome | Articles

July 14, 2024 16:07:50 +0300 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting