Miten valitset MP3-soittimen

MP3-soitin on luultavasti yksi kiistanalaisimmista kodinkoneteollisuuden kehityksestä. Tästä laitteesta on vain vähän apua päivittäisessä ihmisen toiminnassa, mutta toisaalta tuhannet ihmiset ympäri maailmaa eivät voi kuvitella elämäänsä ilman sitä. Varsinkin suurkaupungissa, kun haluat nopeasti korvata metropolin ärsyttävän melun suosikkimusiikkisävellykselläsi.
Kuten kaikki kuluttajamarkkinoilla kysytyt kodinkoneet, MP3-soittimet ovat kovassa kilpailussa kymmenien johtavien valmistajien kesken. Kuinka olla hämmentynyt jatkuvasti parantuvissa ja täysin uusissa pelaajamalleissa, jotka täydentävät kauppojen hyllyjä joka vuosi? Kuinka valita MP3-soitin? Uskokaa minua, ei-asiantuntijalle tämä ei ole helppoa. Jos kuitenkin varustaudut tiedolla, tämän artikkelin lukemisen jälkeen voit vastata kysymykseen, minkä MP3-soittimen valita itse.
PELAAJATYYPPI
Pelaajia on kolme päätyyppiä:
1. CD-MP3-soittimet. Yksi vanhimmista musiikkilaitteiden tyypeistä. Nyt he ovat vaihtaneet nimensä, koska he voivat toistaa musiikkilevyjä paitsi CD-muodossa myös MP3-muodossa. Pakatut, mp3-tiedostot vievät vähän tilaa, levylle mahtuu noin 120 kappaletta.Näiden laitteiden haittapuolena on, että soittimet ovat melko isoja, eivät mahdu taskuun. Lisäksi, jos haluat kuunnella monenlaista musiikkia tällaisissa soittimissa, sinun on vaihdettava jatkuvasti niissä olevia levyjä, mikä aiheuttaa jonkin verran haittaa. Sinun täytyy aina kuljettaa mukanasi tietty määrä levyjä. Toinen tämän tyyppisten laitteiden haittapuoli on "anti-shock" -toiminnon puute, puskuri, joka kompensoi tärinän aikana vääristyneiden mediatiedostojen huonoa toistolaatua. Jos olet liikkeellä, sinun ei pitäisi odottaa mukavaa ja laadukasta musiikkisävellysten kuuntelua - toisto vääristyy. Tämä ongelma on kuitenkin jo ratkaistu uusimmissa CD-MP3-soittimissa. Ne on varustettu puskurointijärjestelmällä. Kaikentyyppisistä nykyaikaisista musiikkisoittimista CD-MP3-laitteet ovat keskimäärin halvimmat.
2. Flash-soittimet. Nykyään suosituin musiikkisoitin. Nämä mallit ovat käteviä ja kompakteja, monitoimisia ja käytännöllisiä. Flash-soittimet ovat paljon kevyempiä kuin edeltäjänsä. Tämä johtuu metalliosien puuttumisesta niiden suunnittelussa. Tiedostot kirjoitetaan tähän laitteeseen erittäin nopeasti - liitä se vain tietokoneeseen soittimen mukana tulevalla erityisellä kaapelilla. Voit tallentaa kappaleita sekä sisäiseen Flash-muistiin että irrotettavalle muistikortille. Voit siirtää tiedostoja soittimeen tietokoneelta joko suoraan tai käyttämällä sopivaa soitinohjelmistoa. Ohjelmistoa ei tarvitse etsiä erikseen, se toimitetaan asennuslevykkeellä, joka sisältyy ostamasi laitteen lisävarustesarjaan. Käyttämällä lisensoitua ohjelmistoa ohitat mahdolliset tekijänoikeusrikkomusrajoitukset ja teet musiikin kuuntelusta turvallisempaa.
Muistikortin koko voi vaihdella. Minimi on verrattavissa CD-levyn muistin määrään, maksimi ylittää levyn muistin kymmeniä kertoja.
Usein laitteen mukana ei toimiteta muistikorttia. Useimmissa flash-soittimissa sisäänrakennetun muistin määrä ei ole liian suuri ja muistikortti on ostettava. Tällainen tarve lisää merkittävästi sellaisen mallin kustannuksia, joka ei sisällä niin tärkeää lisävarustetta.
Flash player -ohjelmisto on yleisesti ottaen erittäin tärkeä asia, joka vaikuttaa moniin komponentteihin, se liittyy suoraan mukavuuteen ja nautintoon laitteen käytössä. Joten esimerkiksi ohjelmallisesti soitin voi itsenäisesti muuntaa kappaleita laitteella toistettavissa oleviin äänimuotoihin tai pienentää niitä tilan säästämiseksi.
Toinen flash-soittimien etu on niiden selkeä, venäläistetty käyttöliittymä ja uskomaton kestävyys ulkoisille vaikutuksille. He eivät pelkää raskasta liikennettä, tärinää ja jopa veteen upottamista. Mutta kaikki eivät ole. Joidenkin flash-soittimien käyttäjien ainoa ongelma saattaa olla heidän suora riippuvuus henkilökohtaisista tietokoneista. Ilman niitä musiikkikirjaston päivittäminen flash-soittimissa on lähes mahdotonta.
3. HDD-soittimet. Suhteellisen uudenlainen musiikkilaite. Näissä malleissa on useita lisätoimintoja, lisäksi ne voivat korvata ulkoisen tietokoneen aseman säilyttäen kaikki sen tiedot. Erottuva piirre on valtava määrä muistia. Ne mitataan kymmenissä gigatavuissa. Etujen lisäksi tämä ominaisuus tuottaa myös haittoja - suuret mitat ja paino. Lisäksi HDD-mallit ovat huonompia kuin flash-soittimet iskunkeston ja energiansäästön suhteen. Mutta käyttäjille, jotka ovat jatkuvasti tien päällä ja joidenkin olosuhteiden vuoksi joutuvat matkustamaan, tämäntyyppinen pelaaja sopii parhaiten. HDD-soittimet muistuttavat PDA-laitteita, ne eivät vain pysty toistamaan musiikkia, vaan myös näyttämään valokuvia ja elokuvia. On kuitenkin syytä huomata, että joka vuosi flash-soittimien valmistajat julkaisevat malleja, joissa on yhä enemmän muistia ja luettelo lisätoimintoja, ja pian HDD-mallien konkreettiset edut menetetään.
4. MD-soittimet.
Tämäntyyppinen soitin toistaa minilevyjä ja sopii musiikkimediatietokokoelmien haltijoille.
Toistoasetukset
Flash-soittimilla on niihin asennettujen ohjelmistojen avulla mahdollisuus muuntaa suuri määrä raitaformaatteja samaan määrään muotoja, jotka laite tunnistaa ja sitten toistaa. Monille käyttäjille on myös tärkeää hallita itsenäisesti soittimeen kopioitujen tallenteiden kokoa ja laatua. Tietojen koodaustapa vaikuttaa suoraan näihin parametreihin. On kaksi tapaa tehdä tämä: vakiobittinopeuden tallennus (CBR) ja muuttuvan bittinopeuden tallennus (VBR). Vakiobittinopeudella tallenteen koko soittimeen kopioinnin jälkeen on aina sama arvo riippumatta siitä, mikä se oli ennen laitteeseen tallennusta. Tämä tietojen koodausmenetelmä vaikuttaa merkittävästi toiston laatuun. Usein ei parempaan suuntaan.
Vaihtelevalla tiedon koodausmenetelmällä musiikkitiedostojen "tulosteen" toiston laatu pysyy muuttumattomana. Kaikki äänen ominaisuudet, musiikin ystäville tärkeät vivahteet, pysyvät samoina. Mutta kaiken tämän kanssa et voi hallita tiedostojen koodausprosessia. Lopulta valinta on sinun.
Pelaajan mitat ja paino
Suurin musiikkisoittimien mittoihin vaikuttava tekijä on näiden laitteiden muistin määrä. Mitä suurempi muistimäärä, sitä suurempi on vastaavasti laitteen koko. Samaan aikaan HDD-soittimet ovat keskimäärin tilavampia kuin flash-soittimet. Tämä johtuu kiintolevyn ja suuren ulkoisen näytön läsnäolosta.
Nykytekniikan tuloksilla ei käytännössä ollut vaikutusta CD-MP3-soittimien ulkonäköön. Tämä laite ei yksinkertaisesti voi olla pienempi kuin itse levyn koko. On kuitenkin syytä huomata, että nykyaikaisista levysoittimista on tullut suuruusluokkaa ohuempia kuin edeltäjänsä.
Muistin koko
CD-MP3-soittimien muistista ei tarvitse puhua, heillä ei yksinkertaisesti ole sitä. Flash-soittimissa on muistia, jonka tilavuus vaihtelee 1 - 32 gigatavua. Kumpi volyymi sopii sinulle paremmin, voit valita itse. Tämän parametrin arvoon voidaan kuitenkin vaikuttaa myös laitteen oston jälkeen, jos soittimessa on paikka irrotettaville muistikorteille. Ne myydään erikseen, tilavuudeltaan 1-64 gigatavua.
Toistettavat muototyypit.
On huomattava, että musiikkisoittimien tyypeillä on vakavia eroja toistettavissa muodoissa. CD-MP3-mallit voivat toistaa vain kaksi vaihtoehtoa - CD ja MP3. Flash-soittimet ovat tässä mielessä paljon parempia, ne pystyvät toistamaan useimpia meille tunnettuja formaatteja - CD, MP3, WAW, OGG ja muut. Lisäksi ohjelmiston ansiosta flash-soittimet pystyvät muuttamaan formaatteja toisesta toiseen toiveidesi mukaan. Mutta älä unohda tällaisten toimien mahdollista vaikutusta tallennuksen laatuun.
HDD-soittimilla ei käytännössä ole rajoituksia musiikkitiedostojen toistamiseen. Lisäksi he pystyvät toistamaan tunnetuimpia videomuotoja ja joitain tekstimuotoja. Täällä ei tarvitse puhua Microsoft Office -tyyppisistä asiakirjoista, mutta txt-muodossa olevat tekstit testieditorilla, nämä laitteet pystyvät varsin paitsi tallentamaan, myös avaamaan onnistuneesti.
Tehotyyppi.
Kaikentyyppisissä pelaajissa tässä parametrissa on joitain eroja, jotka antavat sekä etuja että tiettyjä haittoja.
CD-MP3-soittimet ladataan pääasiassa tavallisilla akuilla. Ne eivät ole riippuvaisia tietokoneesta, mikä tarkoittaa, että sinun on otettava tien päälle paitsi soitin ja suosikkilevykokoelmasi, myös tarvittava määrä akkuja. Yksi setti riittää noin 5 tunnin jatkuvaan käyttöön, ja alhaisten kustannustensa ja setin vaihtamisen helppouden vuoksi ne tekevät CD-MP3-soittimista edullisimman vaihtoehdon matkailijoille, joilla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta jatkuvasti ladata. musiikkilaite.
Mutta jos olet altis istuvaan elämäntyyliin, jatkuvat kulutustarvikkeiden ostot eivät todennäköisesti houkuttele sinua. Ja suhteellisen lyhyt laitteen jatkuva käyttöaika ja muut soittimen kokoon liittyvät haitat saavat sinut kiinnittämään huomiota flash-soittimeen. Olemme jo puhuneet sen kompaktisuudesta, koska virtalähteen tyypin osalta näiden laitteiden mallit voivat toimia sekä akuilla että ladattavalla akulla.
Litiumparisto "ei väsy" kolme-neljä kertaa tavallisia akkuja pidempään, eikä sitä myöskään tarvitse vaihtaa säännöllisesti. Se on tarpeeksi helppo ladata. Totta, tämä vaatii pääsyn verkkovirtaan, akku ladataan sen kautta kytkemällä soittimen mukana toimitettavalla erityisellä kaapelilla.
Käyttöliittymä
CD-MP3-soittimissa on yksinkertaisin käyttöliittymä. Ne suunniteltiin itsenäisiksi laitteiksi, joita ei tarvitse synkronoida ja jotka ovat riippuvaisia henkilökohtaisesta tietokoneesta. Pienen näytön lisäksi tässä laitteessa ei ole lisätoimintoja.
Flash-soittimissa ja HDD-soittimissa on USB 1.1- ja USB 2.0 -liittimet, joita käytetään eri laitteiden ja henkilökohtaisen tietokoneen yhdistämiseen. Liittimien avulla voit siirtää suuria määriä tietoa laitteesta toiseen muutamassa minuutissa. Valitettavasti kaikissa musiikkisoittimissa ei ole tavallisen näköisiä liittimiä. Tämä lisää vaivaa, kun tilanne syntyy, kun vastaava kaapeli on vaihdettava.
Jotkut soittimet on varustettu Bluetooth-toiminnolla. Tämän tiedostonjakomenetelmän käyttäminen on erittäin kätevää, kun sinulla ei ole tietokonetta käsillä. Mutta tämä ominaisuus lisää laitteen kustannuksia. Bluetooth-toiminnolla varustetut mallit ovat kuitenkin erittäin suosittuja, koska ne laajentavat käyttäjän ominaisuuksia.
Bluetoothin ansiosta voit käyttää langattomia kuulokkeita, siirtää tietoja laitteesta matkapuhelimeen ja muihin oheislaitteisiin, vaihtaa tietoja tietokoneen kanssa, vaikka kaapelia ei olisikaan.
Lisätoiminnot
Jos verrataan musiikkisoittimia niin suosittuihin laitteisiin kuin älypuhelimet tai tablettitietokoneet, ne tietysti antavat niille periksi lisätoimintojen määrän suhteen. CD-MP3-soittimissa ei käytännössä ole lisätoimintoja, lukuun ottamatta mahdollisuutta liittää televisioon. Kuitenkin alle puolella malleista on tällainen mahdollisuus, ja elokuvien katselu on mahdollista vain VCD-muodossa. Tätä muotoa on pidetty vanhentuneena useiden vuosien ajan.
Flash-soittimissa on laajempi valikoima lisäominaisuuksia. Tämä radio, näyttö, ääninauhuri ja sisäänrakennettu kaiutin. On syytä huomata, että tallennuksen laatu flash-soittimissa jättää paljon toivomisen varaa. Äänitysprosessiin vaikuttaa mikrofonin heikko laatu. Lisäksi toiston laatu heikkenee tiedostojen pakkaamisen ja matalien ja korkeiden taajuuksien erottelun puutteen vuoksi.
Soittimet on harvoin varustettu ulkoisilla kaiuttimilla. Tässä ei ole mitään järkeä, koska tällaisten kaiuttimien äänenlaatu on huomattavasti huonompi kuin toisto kuulokkeilla. Radiotoiminto ei ole kovin kätevä ihmisille, jotka ovat jatkuvasti liikkeellä - lenkillä, matkalla, vain tien päällä. Tosiasia on, että liikkeen aikana tapahtuu radioaaltojen uudelleenjärjestely, mikä aiheuttaa häiriöitä signaalin siirtoon. Flash-soittimien näyttöjä ei valitettavasti ole tarkoitettu videotiedostojen katseluun, huolimatta siitä, että tämäntyyppisillä laitteilla on kyky toistaa videota. Pelaajien akut eivät kestä tällaista kuormitusta. Ongelma ratkeaa vain, kun laite on kytketty verkkovirtaan.
HDD-soittimet, sekä ulkoisesti että sisäisesti, ovat hyvin samanlaisia kuin PDA-laitteet. Tästä kertoo myös suuri joukko lisätoimintoja, joilla laitteet on varustettu. Kätevä, suuri TFT-näyttö, jolla voit katsella valokuvia, videoita ja tekstitiedostoja mukavasti. Lisäksi HDD-soittimet on varustettu sisäänrakennetun äänentallentimen lisäksi myös kameralla valokuvausta ja videokuvausta varten. Radiotoiminto on tietysti myös siellä.
Design
HDD- ja CD-MP3-soittimien muotoilu on melko yksitoikkoista. HDD-soittimien kotelo on suorakaiteen muotoinen, kun taas CD-MP3-soittimissa se on pyöreä. HDD-soittimissa useimmat mallit on varustettu melko laajalla näytöllä. Erot ovat olemassa vain paneelin värissä ja muodossa. Paneeli voi vaihdella painikkeiden lukumäärän tai niiden puuttumisen osalta, jos laite on kosketustyyppinen.
Ero flesh-soittimien ja muiden näiden musiikkilaitteiden välillä on vain muodossa. Flash-soittimien vartalon muoto voi olla täysin erilainen.
Epätyypilliset musiikkisoittimien mallit
1. Soitin - kuulokkeet
Tässä mallissa kehittäjät yhdistivät kaksi laitetta, kuulokkeet ja musiikkisoittimen, yhdeksi. Kuulokkeiden ja soittimen yhdistelmän ansiosta sinun ei enää tarvitse yhdistää laitetta toiseen ja sotkeutua johtoihin. Sinun tarvitsee vain pukea soitin ja nauttia erinomaisesta äänenlaadusta jopa metron melussa. Soitin on ihanteellinen urheilijoille ja aktiivista elämäntapaa harrastaville. Voit käyttää irrotettavia muistikortteja tiedostojen tallentamiseen ja AAA-paristosarjaa lataamiseen.
2. Pelaajan lasit.
Soitin, jossa yhdistyvät paitsi kuulokkeet ja musiikkilaite, myös sellainen välttämätön lisävaruste kuin lasit. Lisäksi useimmissa pelaajalasimalleissa on Bluetooth-toiminto. Bluetooth-toiminto laajentaa soittimen mahdollisuuksia. Nyt voit paitsi kuunnella suosikkimusiikkiasi, myös puhua puhelimessa ottamatta sitä taskustasi tai laukusta. Tämä mahdollisuus toteutetaan synkronoimalla soittimeen sisäänrakennetut Bluetooth-kuulokkeet matkapuhelimen kanssa.
3. Pelaajan kello
Japanilaisen Casion tuotekehitys erottuu tyylistä, kompaktisuudesta ja yksinkertaisuudesta. Kello yhdeltä digitaalisten kellojen markkinoiden johtajista ja langaton musiikkisoitin ovat täydellinen ratkaisu ihmisille, jotka asettavat käytännöllisyyden etusijalle.
4. pelaaja-herätyskello.
Paras laite yrityskäyttäjille. Herätyskellosoittimessa on epätavallinen muoto, kompakti ja langaton teho. Voit ottaa tämän laitteen mukaan lyhyelle tai pitkälle matkalle. Tiedostojen kopioiminen laitteeseen on enemmän kuin tavallinen prosessi. Lataus tapahtuu mukana tulevalla USB-kaapelilla. Tällaisten laitteiden sisäänrakennetun muistin määrä on yleensä pieni. Mutta voit aina lisätä laitteen kokonaismuistia liittämällä irrotettavat muistikortit.
5. Uimareiden ja matkailijoiden soitin
Musiikkilaitteen alkuperäinen malli, jonka myynnin käynnisti
Finis yhtiö. Ensinnäkin soitin on suunniteltu uintiharrastajille. Laitteessa on vedenpitävä kotelo, kun taas kuulokkeet on integroitu. Tästä huolimatta äänen värähtelyjen siirtymisen vuoksi kallon luihin syntyy musiikin kuuntelun vaikutus tavallisten kuulokkeiden kautta. Näyttöä ei ole, ohjaus on mahdollisimman yksinkertainen. Sisäänrakennetun muistin määrä saavuttaa 256 megatavun arvon. Laitteen virtalähdetyyppi ei eroa muista flash-soittimista. Lataus tapahtuu akusta.
Johtopäätös
Kuten olet jo nähnyt tästä artikkelista, yksinkertaisten, ensi silmäyksellä laitteiden valikoima on hämmästyttävä. Se on helppo hämmentyä, mutta siinä on etunsa. Lajiteltuna kymmeniin malleihin, sinulla on todella mahdollisuus tehdä oikea valinta.

Miten valitset MP3-soittimen
Miten valitset MP3-soittimen
Miten valitset MP3-soittimen
Miten valitset MP3-soittimen Miten valitset MP3-soittimen Miten valitset MP3-soittimenHome | Articles

May 20, 2024 03:11:10 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting