Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου

Αν μιλάμε για την αγορά ενός μεσαίου ή μεγάλου ψυγείου, τότε σκέφτονται αμέσως τον αριθμό των συμπιεστών σε αυτό. Όσο για το μικρό ψυγείο, ο ένας συμπιεστής κάνει εξαιρετική δουλειά με όλες τις εργασίες που του ανατίθενται. Η παρουσία δύο συμπιεστών στο ψυγείο σημαίνει ότι το ψυγείο είναι εξοπλισμένο με δύο ανεξάρτητα συστήματα ψύξης. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι σχεδιασμένο για τη λειτουργία του ψυγείου και το άλλο για την κατάψυξη. Ολόκληρος ο φόρτος εργασίας κατανέμεται σε δύο συστήματα. Ένα ψυγείο δύο συμπιεστών έχει πολλά πλεονεκτήματα:
1. Αυτό το ψυγείο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συμπιεστές λειτουργούν μόνο για τις κάμερες για τις οποίες προορίζονται και τη στιγμή που χρειάζεται.
2. Η απόδοση ψύξης ενός ψυγείου με δύο συμπιεστές είναι πολύ υψηλότερη.
3. Ο έλεγχος διπλού θαλάμου είναι ευκολότερος. Ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει ανεξάρτητα τη θερμοκρασία σε διαφορετικούς θαλάμους. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε κάθε μία από τις κάμερες ξεχωριστά. Υπάρχουν όμως τέτοια ψυγεία ενός συμπιεστή, τα οποία σας επιτρέπουν επίσης να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε διαφορετικούς θαλάμους.
Υπάρχει η άποψη ότι ένα ψυγείο εξοπλισμένο με δύο συμπιεστές είναι πολύ πιο αξιόπιστο από έναν μόνο συμπιεστή. Αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα, το ψυγείο που έχει την καλύτερη ποιότητα θα λειτουργεί πιο αξιόπιστα. Η ίδια δήλωση ισχύει για τον θόρυβο και την κατανάλωση ρεύματος του ψυγείου. Το ψυγείο είναι εξοπλισμένο με ψυκτικό μέσο. Σε αυτό το σημείο, είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου. Τα ψυγεία σύγχρονης παραγωγής περιλαμβάνουν δύο τύπους ψυκτικού. Το πιο κοινό ψυκτικό είναι το R134a. Υπάρχει όμως και η χρήση ψυκτικού μέσου R600a. Αυτοί οι δύο τύποι ψυκτικού μέσου δεν περιέχουν χλώριο.
Και το χλώριο, όπως γνωρίζετε, είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του όζοντος. Το ψυκτικό δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Εάν, για παράδειγμα, το ψυγείο έχει σχεδιαστεί για πλήρωση με ψυκτικό R600a, τότε μόνο αυτός ο τύπος ψυκτικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν συγκρίνουμε όλους τους διαθέσιμους τύπους ψυκτικού για το ψυγείο, μπορούμε να διακρίνουμε το R600a. Αυτό το είδος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Θα παρέχει επίσης πιο οικονομική κατανάλωση ενέργειας για το ψυγείο.

Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου
Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου
Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου
Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείου Ψυκτικό μέσο και συμπιεστής ψυγείουHome | Articles

July 23, 2024 23:09:10 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting