Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη;

Από την αρχή σημειώνουμε ότι δεν μιλάμε για καταψύκτες, αλλά για καταψύκτες. Ο καταψύκτης είναι αναπόσπαστο μέρος του ψυγείου. Καταψύκτης - ένα ξεχωριστό ντουλάπι κατάψυξης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για μακροχρόνια αποθήκευση μεγάλου αριθμού προϊόντων. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται κάθε οικογένεια καταψύκτη.
Επί του παρόντος, στην εγχώρια αγορά παρουσιάζονται ψυγεία, στα οποία οι καταψύκτες είναι πολύ ευρύχωροι και καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων αγοραστών. Για ποιον λοιπόν κατασκευάζονται οι καταψύκτες; Ένας ευρύχωρος καταψύκτης είναι απαραίτητος για άτομα που δεν έχουν την ευκαιρία να πηγαίνουν στο κατάστημα κάθε μέρα και να αγοράζουν τρόφιμα όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα (αλλά ταυτόχρονα θέλουν το σπίτι τους να έχει πάντα κάτι να φάνε σε περίπτωση " πυρηνικός πόλεμος»), καθώς και καλοκαιρινοί κάτοικοι, που ασχολούνταν με τις χειμερινές προετοιμασίες.
Μετά την αρχική επεξεργασία, η συνιστώμενη ποσότητα του προϊόντος τοποθετείται σε προπαρασκευασμένες πλαστικές σακούλες (συνήθως από 200 έως 600 g η καθεμία). Οι σακούλες σφραγίζονται έτσι ώστε να περιέχουν όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα (μεταξύ μούρων, μερίδων προϊόντος, φέτες), φέρουν ετικέτα (όνομα προϊόντος, διάρκεια ζωής) και τοποθετούνται στην κατάψυξη.
Πώς να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα;
Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τις συνήθειές σας στην καθημερινότητα. Συνήθως, ο όγκος ενός καταψύκτη για αποθήκευση τροφίμων ανά άτομο είναι 50 λίτρα. Μερικοί άνθρωποι συνηθίζουν να αγοράζουν τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες μία φορά την εβδομάδα, άλλοι προτιμούν να αγοράζουν μικρές ποσότητες φαγητού καθημερινά. Εάν έχετε συνηθίσει να αποθηκεύετε λαχανικά και φρούτα με κατάψυξη, τότε ο καταψύκτης σας θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Εάν δεν πρόκειται να φτιάξετε τέτοιους πόρους και μόνο περιστασιακά εμφανίζεται κρέας ή κοτόπουλο στην κατάψυξή σας, τότε 50 λίτρα. αρκετός όγκος.
Λειτουργίες κατάψυξης
Ένας σύγχρονος καταψύκτης μπορεί να αφεθεί στη φροντίδα οποιουδήποτε τροφίμου. Χάρη στο σύστημα Non-Frost, δεν χρειάζεται απόψυξη. Θα φροντίσει για την εξοικονόμηση ρεύματος. Ταιριάζει πολύ με έπιπλα κουζίνας. Μια πολύ βολική προσθήκη είναι η παρουσία συσσωρευτών κρύου στην κατάψυξη. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αυτές οι μπαταρίες θα εξασφαλίσουν ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του καταψύκτη διατηρείται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για 9-24 ώρες (ανάλογα με το μοντέλο).
Εάν προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε το φρέον ως ψυκτικό μέσο, τώρα χρησιμοποιούνται φιλικές προς το περιβάλλον χημικές ενώσεις R-134a και R-600a.
Οι κατασκευαστές σύγχρονων καταψυκτών προσπαθούν να δημιουργήσουν τις βέλτιστες συνθήκες για την αποθήκευση τροφίμων, η οποία περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις. Κάθε νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με νέες επιλογές και έχει πολλά ωραία χαρακτηριστικά.
Σχεδόν κάθε πίνακας καταψύκτη διαθέτει ρυθμιστή και ένδειξη θερμοκρασίας, πλήκτρο διακόπτη λειτουργίας και έγχρωμες ενδείξεις. Πράσινο - σύμβολο της κατάστασης λειτουργίας της αποθήκευσης, το κίτρινο υποδεικνύει τη λειτουργία γρήγορης κατάψυξης, το κόκκινο υποδεικνύει υπερθέρμανση ή ανοιχτή πόρτα (σε ορισμένα μοντέλα αυτή η ένδειξη συμπληρώνεται από ένα ηχητικό σήμα).
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι με την πάροδο του χρόνου, οι δείκτες μπορεί να αρχίσουν να δείχνουν χαμηλότερη θερμοκρασία από ό,τι στην πραγματικότητα. Επομένως, μια φορά το χρόνο, τα δεδομένα τους πρέπει να συγκρίνονται με τα δεδομένα κάποιου άλλου (ακριβούς) θερμομέτρου. Μερικές φορές η λειτουργία "E" υποδεικνύεται στον πίνακα (για παράδειγμα, είναι διαθέσιμη σε όλα σχεδόν τα μοντέλα BOSCH). Αυτή είναι μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που χρησιμοποιείται όταν ο καταψύκτης είναι φορτωμένος μόνο στο μισό.
Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε το μέγιστο θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Επιπλέον, εάν τα προϊόντα παγώσουν αμέσως, δεν σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου σε αυτά, οι οποίοι σκίζουν τη μεμβράνη των κυτταρικών ιστών, όπως συμβαίνει με τη σταδιακή ψύξη. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης κατάψυξης 5 ώρες πριν τοποθετήσετε τα τρόφιμα στην κατάψυξη. Ο συμπιεστής θα αρχίσει να λειτουργεί συνεχώς, η θερμοκρασία στο θάλαμο θα πέσει. Μετά από αυτό, μπορείτε να βάλετε φρέσκα τρόφιμα - θα παγώσουν γρήγορα και δεν θα ζεστάνουν τις ήδη αποθηκευμένες προμήθειες με τη ζεστασιά τους. Μετά από 24 ώρες, ενεργοποιήστε τη λειτουργία "Αποθήκευση".
Υπάρχουν καταψύκτες δύο θαλάμων: ο ένας θάλαμος λειτουργεί σε κανονική λειτουργία, ο άλλος είναι σχεδιασμένος για γρήγορη κατάψυξη. Τέτοιες συσκευές έχουν δύο συμπιεστές, κάτι σπάνιο για καταψύκτες. Η μέθοδος γρήγορης κατάψυξης απαιτεί πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, σε αυτή τη λειτουργία, ο συμπιεστής λειτουργεί χωρίς διακοπή, γεγονός που επιταχύνει τη φθορά του.
Οι καταψύκτες διατίθενται σε μορφή ντουλαπιών, ντουλαπιών και σεντούκια.
Ντουλάπια κατάψυξης
Φτάνουν σε ύψος τα 2 m και πλάτος τα 60 cm, καταλαμβάνουν σχετικά μικρή περιοχή. Ο μεγάλος χρήσιμος όγκος (έως 280 λίτρα) σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πολλά προϊόντα σε αυτά. Τα ντουλάπια έχουν πολλά επίπεδα, σχεδιασμένα με τη μορφή συρταριών ή ραφιών με πόρτες. Τα εικονογράμματα στους μπροστινούς πίνακες υποδεικνύουν τη συνιστώμενη διάρκεια ζωής διαφορετικών προϊόντων. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ειδικούς δίσκους για την κατάψυξη μούρων, φρούτων και λαχανικών. Τα φρούτα απλώνονται σε ένα δίσκο και ψύχονται ομοιόμορφα χωρίς να παγώνουν μεταξύ τους.
Ντουλάπια κατάψυξης
Συνδυάζονται καλά με έπιπλα κουζίνας, μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τον πάγκο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια εργασίας. Συνήθως έχουν μικρό όγκο και 3-4 διαμερίσματα.
Καταψύκτες στήθους
Είναι επιμήκεις και ανοίγουν. Σε τέτοια χωρητικότητα είναι βολικό να καταψύχετε μεγάλες μερίδες κρέατος ή ψαριού. Συχνά, ο ωφέλιμος όγκος των κιβωτίων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον όγκο των ντουλαπιών και φτάνει περίπου τα 370 λίτρα. Το τελευταίο μοντέλο του καταψύκτη στήθους έχει διαστάσεις 850 * 1560 * 600 cm και δύσκολα χωράει στην πόρτα. Στην πραγματικότητα, ένας καταψύκτης είναι ένα κινητό κελάρι στο διαμέρισμά σας. Μπορεί να τοποθετηθεί σε χαγιάτι ή μπαλκόνι και το κρύο θα παραμείνει ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως +40°C.
Ένα αξιοσημείωτο μειονέκτημα αυτού του τύπου συσκευής είναι ότι το στήθος είναι αρκετά βαθύ και δεν είναι πάντα βολικό να βγάζετε φαγητό από αυτό. Είναι αλήθεια ότι για την αποθήκευση συσκευασμένων προϊόντων σε πολλά μοντέλα παρέχονται ειδικά κουτιά και κρεμαστά καλάθια. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βυσματωμένοι διαχωριστικοί τοίχοι. Λόγω του σχεδιασμού τους, της αποτελεσματικής θερμομόνωσης και του καλά τοποθετημένου κυκλώματος ψυκτικού μέσου, οι θωρακικοί καταψύκτες είναι πιο οικονομικοί από τους όρθιους καταψύκτες (κρατούν περισσότερα τρόφιμα ανά λίτρο). Διατηρείται κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινή ζωή. Για τις μικρές μας κουζίνες, ο καταψύκτης είναι πολύ ογκώδης.
Μερικές συμβουλές
Ο καταψύκτης πρέπει να γεμίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην εμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα, γεγονός που εξασφαλίζει ομοιόμορφη ψύξη σε όλα τα ράφια και σε όλα τα διαμερίσματα. Οι κατεψυγμένες φέτες φρούτων και τα μούρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά παγάκια. Για να γίνει αυτό, τοποθετούνται σε ένα δίσκο και προκαταψύχονται, και στη συνέχεια συσκευάζονται σε σακούλες για βαθιά κατάψυξη. Με αυτή τη μέθοδο, τα μούρα δεν παγώνουν και αποθηκεύονται χωριστά.
Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε το κρέας κομμένο σε κομμάτια του μεγέθους που χρειάζεστε αργότερα και τα ψάρια - καθαρισμένα και ολόκληρα. Μην τοποθετείτε τρόφιμα που περιέχουν ζελατίνη στην κατάψυξη.
Δεν συνιστάται η κατάψυξη αγγουριών, μπανανών, ραπανάκια, μαρουλιού, μαρμελάδας, αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων, τυριών με χαμηλά λιπαρά.
Στην κατάψυξη, μπορείτε να βάλετε ταυτόχρονα από 4 έως 10 κιλά φρέσκα τρόφιμα και να καταψύξετε 18-36 κιλά την ημέρα. Όλα όμως έχουν τα όριά τους. Μην υπερφορτώνετε υπερβολικά το ψυκτικό συγκρότημα, διαφορετικά μπορεί απλώς να αποτύχει.
Μην ρισκάρετε να τοποθετήσετε ποτά σε γυάλινα δοχεία στην κατάψυξη - μπορεί να σκάσουν. Ψύξτε όλα τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλετε στο φούρνο.
Στον καταψύκτη δεν αρέσει η εγγύτητα στη σόμπα (τόσο αερίου όσο και ηλεκτρικής) και η έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως. Αφού η λειτουργία γρήγορης κατάψυξης ολοκληρώσει τη δουλειά της, φροντίστε να επαναφέρετε τον καταψύκτη στην κανονική κατάσταση λειτουργίας. Διαφορετικά, ο συμπιεστής θα αποτύχει και θα καεί.
Καλά ψώνια!

Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη;
Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη;
Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη;
Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη; Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη; Πώς να επιλέξετε έναν καταψύκτη;Home | Articles

May 24, 2024 22:48:23 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting