Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο

Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που εμφανίζει αποθηκευμένα αρχεία κειμένου διαφόρων επεκτάσεων στην οθόνη και αντικαθιστά ένα κανονικό βιβλίο σε χαρτί. Αφού διαβάσετε αυτό το υλικό, θα είστε σε θέση να απαντήσετε στην ερώτηση: πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο;
Τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα έναντι των χάρτινων, καθώς σε μία συσκευή μπορείτε να συγκεντρώσετε πολλά megabyte υλικού κειμένου. Η ηλεκτρονική έκδοση είναι ευανάγνωστη, σε αντίθεση με τα ανάλογα LCD. Το κείμενο είναι βέλτιστο για ανάγνωση και η ίδια η συσκευή δεν απαιτεί επαναφόρτιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το μέγεθος της συσκευής.Κατά κανόνα, τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχά τους σε χαρτί και επίσης ζυγίζουν πολύ λιγότερο.
Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τις κύριες διαφορές μεταξύ των ηλεκτρονικών βιβλίων.
Μέγεθος οθόνης
Μπορείτε να διαιρέσετε υπό όρους τα e-book ανά μέγεθος οθόνης σε:
- στάνταρ, η διαγώνιος οθόνης του οποίου είναι 6-7 ίντσες
- συμπαγές, το μέγεθος τους είναι 5 ίντσες
- μεγάλα βιβλία, με διαγώνιο μεγαλύτερη από 8 ίντσες
Εάν θέλετε να αντιλαμβάνεστε άνετα τις πληροφορίες, δηλαδή να βλέπετε το κείμενο σε μια ολόκληρη παράγραφο, με μεγάλη γραμματοσειρά, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα μεγάλα βιβλία, εάν η συμπαγής είναι σημαντική για εσάς, τότε μπορείτε να παραμελήσετε το μέγεθος και να επιλέξετε ένα μικρότερη διαγώνιο.
Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην ανάλυση της οθόνης, η ελάχιστη αποδεκτή ανάλυση είναι 480x800 pixel.
Τύπος οθόνης
Τα σημερινά μοντέλα e-reader παράγονται συχνότερα με οθόνες αφής, επειδή οι αγοραστές τα προτιμούν. Αξίζει να σημειωθεί, μόνο ότι οι οθόνες αφής είναι πιο ευαίσθητες σε εξωτερικές επιρροές από τις συμβατικές.
Έγχρωμη οθόνη
Οι έγχρωμες οθόνες δεν είναι κάτι καινούργιο στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Υπάρχουν 2 τύποι οθονών, έγχρωμες οθόνες E-Ink και LCD.
Τα πρώτα δεν εκπέμπουν φως, δηλαδή, εάν μια λάμπα δεν λάμπει σε μια τέτοια οθόνη ή το φως του ήλιου, τότε δυστυχώς, δεν θα δείτε τίποτα πάνω της. Από τη θετική πλευρά, η κατανάλωση ενέργειας μιας τέτοιας οθόνης είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των αντίστοιχων LCD, αλλά υπάρχουν ακόμη πιο σημαντικά μειονεκτήματα, όπως καθυστέρηση κατά το γύρισμα των σελίδων και το ξεθώριασμα των χρωμάτων.
Οι οθόνες LED είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις περισσότερες από τις σημερινές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές. τέτοιες οθόνες έχουν οπίσθιο φωτισμό και η ανάγνωση βιβλίων θα περάσει χωρίς δυσκολία, ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, ακόμα και στο φως. Η ποιότητα της εικόνας σε αυτά είναι σημαντικά υψηλότερη από την προηγούμενη περίπτωση. Μεταξύ των ελλείψεων, μπορεί κανείς να ξεχωρίσει μια μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στα μάτια και την ταχεία κατανάλωση μπαταρίας λόγω του ενεργοβόρου οπίσθιου φωτισμού.
Μέγεθος μνήμης
Ενσωματωμένη μνήμη βιβλία. Υπάρχει σε οποιαδήποτε ηλεκτρονικά βιβλία και θα είναι αρκετό για να κατεβάσετε μια ολόκληρη μικρή βιβλιοθήκη. Ωστόσο, αναζητήστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, καθώς θα πρέπει να παρακολουθήσετε βιβλία με εικόνες, ακόμη και βίντεο.
Επεκτάσιμη μνήμη. Όλες οι ηλεκτρονικές φορητές συσκευές, χωρίς εξαίρεση, διαθέτουν θέσεις επέκτασης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών βιβλίων. Η πιο κοινή μορφή κάρτας επέκτασης είναι η SD και η microSD.
Μέγιστη ποσότητα μνήμης. Οι σημερινές συσκευές αντιλαμβάνονται κανονικά κάρτες μνήμης έως 32 GB. Αυτός ο τόμος θα σας αρκεί για κάθε είδους ψυχαγωγία, από τη λήψη μουσικής, ταινιών και βιβλίων.
Επέκταση αρχείου
Ένα από τα σημαντικά σημεία είναι η ικανότητα ανάγνωσης βιβλίων διαφορετικών επεκτάσεων. Οι πιο δημοφιλείς μορφές βιβλίων είναι γνωστές σε όλους, αυτές είναι html, txt, rtf, pdf, fb2. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την υποστηριζόμενη δυνατότητα ανάγνωσης της μορφής PDF, θα πρέπει να διαβάσετε αυτά τα έγγραφα με δυσκολία, πρώτον, λίγες συσκευές μπορούν να εμφανίσουν σωστά αρχεία αυτής της επέκτασης που είναι τόσο μεγάλα σε όγκο και διατηρούν την αναγνωσιμότητα του κειμένου και δεύτερον, αυτή η μορφή δεν υπάρχει καθόλου για ανάγνωση στο email βιβλία και η οθόνη των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι πολύ μικρότερη από το Α4.
Ταχυδρομικά αρχεία. Πολλά σύγχρονα βιβλία μπορούν εύκολα να ανοίξουν αρχεία από αρχεία αυτής της επέκτασης. Τα πιο δημοφιλή είναι τα βιβλία του PocketBook. Δέχονται τέλεια DJVU, DOC, TCR, EPUB και όλες τις παραπάνω επεκτάσεις αρχείων.
Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής. Χωρίς εξαίρεση, όλα τα μοντέλα όλων των κατασκευαστών κατανοούν τέλεια τη μορφή μουσικής MP3, πολλά μοντέλα έχουν εξόδους ακουστικών και ηχείων, δώστε προσοχή σε αυτό το σημείο όταν επιλέγετε, χρησιμοποιώντας την επέκταση MP3, μπορείτε όχι μόνο να διαβάσετε, αλλά και να ακούσετε αρχεία ήχου.
Δείτε φωτογραφίες και εικόνες. Η πιο κοινή μορφή εικόνας είναι το Jpeg. Τα ηλεκτρονικά βιβλία κατανοούν όχι μόνο αυτή τη μορφή, αλλά και τα gif, png, tiff και bmp.
Πρόσθετες λειτουργίες.
Μαγνητόφωνο, συσκευή εγγραφής φωνής. Η παρουσία του δεν είναι υποχρεωτικό χαρακτηριστικό για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, αλλά αν χρειάζεται να σημειώσετε οποιεσδήποτε σκέψεις ή σημαντικά σημεία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ή διάλεξης, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς συσκευή εγγραφής φωνής.
WiFi. Απαιτείται η παρουσία μονάδας ασύρματης επικοινωνίας για τη λήψη βιβλίων. Δώστε προσοχή σε αυτή τη λεπτομέρεια κατά την επιλογή.
Εργονομία της συσκευής
Μπορείτε να αξιολογήσετε τη διαχείριση ενός e-book μόνο κρατώντας το στα χέρια σας. Μην τεμπελιάζετε να κάνετε ένα ταξίδι στα σούπερ μάρκετ ηλεκτρονικών υπολογιστών της πόλης σας και να μάθετε τι είναι πιο βολικό για εσάς, πώς βρίσκονται τα κουμπιά ελέγχου ή κύλισης, καθώς είστε μεμονωμένοι και τι φαίνεται άσχημο ή άβολο σε ένα άτομο βέλτιστη σε άλλη.
Δώστε προσοχή σε αυτά τα σημεία όταν επιλέγετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο. Καλή τύχη!

Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο
Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο
Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο
Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο Πώς να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίοHome | Articles

May 28, 2024 20:52:00 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting