Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων;

Ο καθένας καθορίζει τον ρόλο του φούρνου μικροκυμάτων στην καθημερινή ζωή: για κάποιους είναι ένα άλλο μοντέρνο «παιχνίδι», για άλλους είναι απαραίτητος και απαραίτητος βοηθός στην κουζίνα. Κάποιος το παίρνει για να ζεστάνει γρήγορα και με ασφάλεια τα τρόφιμα, για κάποιον αντικαθιστά πλήρως την εστία και τον φούρνο. Πράγματι, σε έναν σύγχρονο φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε όχι μόνο να ξεπαγώσετε τα τρόφιμα, να μαγειρέψετε σούπες, λαχανικά, ψάρια, κρέας, αλλά και να ψήσετε πίτες, να μαγειρέψετε κοτόπουλο με νόστιμη τραγανή κρούστα και άλλες γαστρονομικές απολαύσεις. Είναι σημαντικό μόνο να επιλέξετε το σωστό μοντέλο και τότε το κόστος των νέων οικιακών συσκευών θα δικαιολογηθεί και οι ιδιοκτήτες του θα είναι ικανοποιημένοι.
Μιλώντας για ενσωματωμένες οικιακές συσκευές, ακόμη και οι έμπειροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν πάντα ότι μπορεί να αποδοθεί και ένας φούρνος μικροκυμάτων. Εν τω μεταξύ, ειδικά κουφώματα παράγονται εδώ και πολύ καιρό, με τη βοήθεια των οποίων μια ποικιλία μοντέλων φούρνων μικροκυμάτων στερεώνονται με ασφάλεια στις κόγχες των ντουλαπιών τοίχου, ελευθερώνοντας έτσι χώρο στα τραπέζια της κουζίνας και στα κομοδίνα. Έτσι, ο αγοραστής έχει την επιλογή ενός ενσωματωμένου φούρνου μικροκυμάτων ή ενός σόλο φούρνο μικροκυμάτων.
Τι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων; Το πιο απλό είναι ένα ντουλάπι με μια πόρτα που περιέχει ένα μάγνητρο. Είναι αυτός που δημιουργεί τα ίδια τα μικροκύματα ή, με επιστημονικούς όρους, τις υπερυψηλές συχνότητες (SHF), με τη βοήθεια των οποίων πραγματοποιείται η θερμική επεξεργασία των προϊόντων. Υπό την επίδραση των κυμάτων μικροκυμάτων, τα μόρια του νερού που περιέχονται στα τρόφιμα αρχίζουν να ταλαντώνονται, θερμαίνονται και θερμαίνονται ό,τι τα περιβάλλει. Έτσι, τα προϊόντα μαγειρεύονται, σαν να λέγαμε, από μέσα. Δεν απαιτείται λίπος ή νερό για το μαγείρεμα του κρέατος, των πουλερικών ή των ψαριών στο φούρνο μικροκυμάτων και το φαγητό διατηρεί στο μέγιστο τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Τύποι φούρνων μικροκυμάτων
Όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:
ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ;
φούρνοι μικροκυμάτων και γκριλ?
φούρνους μικροκυμάτων, ψησταριά και συναγωγή.
Σε οποιοδήποτε μοντέλο του πρώτου τύπου, μπορείτε να ξεπαγώσετε, να μαγειρέψετε και να ξαναζεσταίνετε. Αλλά για να πάρετε πιο ποικίλα πιάτα, δεν αρκούν μόνο τα μικροκύματα, έτσι πολλά σύγχρονα μοντέλα φούρνων μικροκυμάτων είναι εξοπλισμένα με σχάρα.
Η σχάρα είναι δύο τύπων: θερμαντικό στοιχείο και χαλαζία.
Η σπείρα του θερμαντικού στοιχείου της σχάρας βρίσκεται στο πάνω μέρος του θαλάμου εργασίας και μερικές φορές βρίσκεται επίσης κάτω. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να εξασφαλίσετε πιο ομοιόμορφη θέρμανση των προϊόντων και να δημιουργήσετε αυτή την πολύ ορεκτική τραγανή κρούστα που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε έναν απλό φούρνο μικροκυμάτων. Σε ορισμένα μοντέλα, η σχάρα μπορεί να αλλάξει τη θέση της από οριζόντια σε κατακόρυφη. Με όλα τα πλεονεκτήματα, η σχάρα του θερμαντικού στοιχείου έχει ένα ακόμη πράγμα που τόσο συχνά αποδεικνύεται καθοριστικό κατά την επιλογή ενός φούρνου μικροκυμάτων: τα μοντέλα με αυτό κοστίζουν λιγότερο από παρόμοια που είναι εξοπλισμένα με χαλαζία.
Η σχάρα χαλαζία είναι ενσωματωμένη στο επάνω μέρος του φούρνου μικροκυμάτων. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από ένα στοιχείο θέρμανσης, πράγμα που σημαίνει ότι ο θάλαμος εργασίας μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο όγκο προϊόντων. Η σχάρα χαλαζία είναι σταθερή, αποκτά ισχύ πιο γρήγορα και είναι πολύ πιο εύκολη στη φροντίδα της. Φυσικά, θα πρέπει να πληρώσετε λίγο παραπάνω για αυτό.
Τα μοντέλα με σχάρα και λειτουργία μεταφοράς σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε τα πιο αληθινά γαστρονομικά αριστουργήματα. Μπορείτε να μαγειρέψετε σε αυτά με πέντε διαφορετικούς τρόπους: χρησιμοποιώντας φούρνους μικροκυμάτων, ψήσιμο στη σχάρα, καθώς και συνδυασμό από φούρνους μικροκυμάτων και γκριλ, ψησταριά και μεταφορά, φούρνους μικροκυμάτων και αερόθερμο. Τα μικροκύματα μεταφοράς διαθέτουν θερμαντικό στοιχείο και ανεμιστήρα που διανέμει τον αέρα σε όλο τον θάλαμο μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο σαν να ψήνατε το φαγητό στο φούρνο, αλλά ο αέρας στην κουζίνα δεν θερμαίνεται και ακόμη και το καλοκαίρι σε υπερβολική ζέστη, η διαδικασία μαγειρέματος δεν προκαλεί ταλαιπωρία.
Ένας καλός φούρνος μικροκυμάτων με ψησταριά και αερισμό με την παρουσία ηλεκτρικού βραστήρα και καφετιέρας στο σπίτι σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς την εστία και το φούρνο. Γιατί να αντικαταστήσετε μια ογκώδη, αν και γνώριμη από την παιδική κουζίνα, αν τα πάντα - από ζωμό μέχρι κομπόστα και πίτες - μπορούν να μαγειρευτούν στο φούρνο μικροκυμάτων; Τέτοια μοντέλα, εγκατεστημένα σε μικρές καφετέριες και κουζίνες γραφείων, αντιμετωπίζουν τέλεια το έργο τους, επιτρέποντας όχι μόνο να ζεστάνουν μαγειρεμένα τρόφιμα, αλλά και να τηγανίζουν κοτόπουλο ή ψάρι, να ψήνουν μάφιν και να φτιάχνουν κράκερ.
Ωστόσο, η άνεση απαιτεί μια αξιοπρεπή επένδυση, και οι διαστάσεις του φούρνου με θερμική μεταφορά και τη σχάρα ξεπερνούν τις διαστάσεις ενός απλού φούρνου μικροκυμάτων ίδιας έντασης.
Όγκος μικροκυμάτων
Αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να δοθεί λιγότερη προσοχή από τον τύπο του φούρνου μικροκυμάτων και τον τύπο της σχάρας, επειδή ο όγκος του θαλάμου εργασίας εξαρτάται από το πόσα προϊόντα μπορείτε να φορτώσετε και να μαγειρέψετε ταυτόχρονα. Ένας φούρνος μικροκυμάτων με όγκο θαλάμου εργασίας 8,5 λίτρων είναι αρκετός για ένα άτομο, ένα μοντέλο 13-19 λίτρων είναι αρκετά κατάλληλο για δύο και εάν η οικογένειά σας αποτελείται από 3 ή περισσότερα άτομα, θα πρέπει να εστιάσετε στα 23-32 λίτρα. Αλλά αυτός ο όγκος δεν είναι το όριο! Σε όσους θέλουν να καλούν καλεσμένους και να κάνουν πάρτι, θα αρέσει ο φούρνος με όγκο από 38 έως 41 λίτρα, όπου μπορείτε εύκολα να χωρέσετε ένα μεγάλο κοτόπουλο, πάπια ακόμα και μια χήνα, όπου μπορείτε να ψήσετε μια ψητή πατάτα ή μια μεγάλη κατσαρόλα πιλάφι. . Ωστόσο, να θυμάστε ότι η ενσωματωμένη σχάρα απαιτεί μια συγκεκριμένη θέση, επομένως οι φούρνοι με μικροκύματα και οι φούρνοι μικροκυμάτων με πανομοιότυπη σχάρα έχουν διαφορετικό όγκο του θαλάμου εργασίας.
Τύπος ελέγχου
Ο τύπος ελέγχου του φούρνου μικροκυμάτων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πόσο βολικό θα είναι για εσάς να το χρησιμοποιήσετε. Κάθε μία από τις μεθόδους που προσφέρουν σήμερα οι κατασκευαστές αυτού του τύπου οικιακών συσκευών έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Ο απλούστερος και πιο αξιόπιστος είναι ο μηχανικός έλεγχος. Δύο περιστροφικά πόμολα σάς επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ισχύ της συσκευής και τον χρόνο λειτουργίας της. Συνήθως, ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζεται στα 30-60 λεπτά.
Ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να είναι με το πάτημα του κουμπιού ή με την αφή.
Τα κουμπιά παρέχουν δυνατότητα επιλογής των επιπέδων ισχύος, του χρόνου μαγειρέματος, της εναλλαγής στη λειτουργία ψησίματος ή συναγωγής. Μέχρι σήμερα, αυτός ο τύπος ελέγχου φούρνου μικροκυμάτων θεωρείται βέλτιστος: είναι απλός και αρκετά αξιόπιστος. Μερικές φορές ένα περιστροφικό κουμπί βρίσκεται δίπλα στο πληκτρολόγιο.
Το πάνελ αφής είναι εντελώς ομαλό και παρέχει τη δυνατότητα πλήρους αυτοματισμού της διαδικασίας μαγειρέματος. Συνήθως με τη βοήθειά του μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων μια σειρά από τις αγαπημένες σας συνταγές και σε ορισμένα μοντέλα τέτοιες συνταγές περιλαμβάνονται ήδη στο πρόγραμμα. Απλά πρέπει να καθορίσετε το βάρος των προϊόντων και τον τύπο του πιάτου που θέλετε να παραλάβετε. Ο ίδιος ο φούρνος θα ρυθμίσει την επιθυμητή ώρα, θα επιλέξει τη λειτουργία και στο τέλος της διαδικασίας θα ηχήσει.
Σε αντίθεση με τα πλαστικά κουμπιά, τα κουμπιά αφής δεν έχουν έντονη ανακούφιση και ενεργοποιούνται από ένα ελαφρύ άγγιγμα.
Πρόσθετα χαρακτηριστικά και αξεσουάρ
Μία από τις πρόσθετες λειτουργίες του φούρνου μικροκυμάτων είναι η δυνατότητα παροχής ατμού, ο οποίος βοηθά στην αποφυγή υπερβολικής ξήρανσης ορισμένων τροφίμων κατά την προετοιμασία τους. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, τα τρόφιμα μαγειρεύονται δύο έως τρεις φορές πιο γρήγορα και διατηρούν τη φυσική τους υφή.
Η δυνατότητα αερισμού του θαλάμου εργασίας μπορεί να ονομαστεί ασήμαντη, αλλά πολύ ευχάριστη. Η μυρωδιά του ψαριού ή του κρέατος με μπαχαρικά αφαιρείται μέσα σε λίγα λεπτά και λίγο μετά την προετοιμασία ενός ζεστού πιάτου, μπορούν να ψηθούν σφολιάτες ή πίτες.
Η σχάρα πολλαπλών επιπέδων σάς επιτρέπει να ζεστάνετε πολλά πιάτα ταυτόχρονα.
Με δύο σχάρες γκριλ, μπορείτε να μαγειρέψετε διπλάσιο φαγητό σε μια «συνεδρία».
Ορισμένοι φούρνοι είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία αυτόματου βάρους, δηλαδή είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένη ηλεκτρονική ζυγαριά. Σε τέτοια μοντέλα, δεν χρειάζεται να υποδεικνύεται το βάρος των προϊόντων που τοποθετούνται στον θάλαμο εργασίας - ο φούρνος μικροκυμάτων θα το καθορίσει μόνος του.
Το πιάτο Krusty, αλλιώς γνωστό ως Crisp, σας επιτρέπει να τηγανίζετε φαγητό πάνω του όπως σε τηγάνι. Είναι κατασκευασμένο από ειδικό μέταλλο και θερμαίνεται έως 200°C.
Η λειτουργία "Διπλή εκπομπή" που δηλώνεται από τον κατασκευαστή σημαίνει ότι η πηγή ακτινοβολίας είναι διχασμένη. Αυτός ο διαχωρισμός συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη θέρμανση των προϊόντων και αυξάνει την απόδοση του φούρνου.
Μερικές φορές οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι εξοπλισμένοι με μια διαδραστική λειτουργία, με την οποία ακόμη και ένα παιδί μπορεί να μαγειρέψει. Η κύρια ερώτηση εμφανίζεται στην οθόνη και χρειάζεται μόνο να την απαντήσετε για να εμφανιστεί η επόμενη. Ορισμένα μοντέλα αντιγράφουν φωνητικά τα μηνύματα που εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων.
Ηλεκτρονικό βιβλίο μαγειρικής - αυτή η δυνατότητα θα διευκολύνει πολύ το πορτοφόλι σας κατά την αγορά και τη ζωή μετά την παράδοση του «έξυπνου» φούρνου μικροκυμάτων στο σπίτι σας. Ακόμη και ένα παιδί μπορεί να μαγειρέψει με τη βοήθεια μιας συλλογής συνταγών, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, στην εποχή των υπολογιστών μας, τα παιδιά είναι πολύ καλύτεροι φίλοι με τα ηλεκτρονικά από τους ενήλικες.
Εσωτερικό θαλάμου
Η εσωτερική επίστρωση του θαλάμου εργασίας μπορεί να είναι διαφορετική.
Το σμάλτο είναι ίσως το πιο κοινό. Ο καθαρισμός είναι απλός και δεν απαιτεί πολύ χρόνο: απλώς σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων με ένα υγρό μαλακό πανί.
Η κεραμική επίστρωση είναι σχεδόν αδύνατο να καταστραφεί, τουλάχιστον όταν η σόμπα χρησιμοποιείται για τον προορισμό της, σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα σωματίδια λίπους δεν παραμένουν πάνω του και αυτά που παραμένουν κατά λάθος στους τοίχους ξεπλένονται εύκολα με ένα σφουγγάρι ή χαρτοπετσέτα.
Ο θάλαμος εργασίας από ανοξείδωτο χάλυβα έχει ελκυστική εμφάνιση, υψηλή αντοχή και είναι σε θέση να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, δυστυχώς, η φροντίδα του απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο.
Μερικά φθηνά μοντέλα απλών μικροκυμάτων μπορούν απλά να βαφτούν "κάτω από το σμάλτο". Δεδομένου ότι τέτοιοι φούρνοι χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη θέρμανση μαγειρεμένου φαγητού, αυτή η επίστρωση μπορεί να διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά με παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, θα συμβεί ακριβώς αυτό που θα συμβεί με το χρώμα: απλά θα ξεκολλήσει.
Πώς να αποφασίσετε για μια μάρκα
Όπως δείχνει η εμπειρία των αγορών -ηλεκτρονικών και απολύτως πραγματικών-, οι τιμές για τους φούρνους μικροκυμάτων κυμαίνονται από 100$ έως 2200 ευρώ. Και αν μια συγκεκριμένη διαφορά τιμής μεταξύ διαφορετικών τύπων φούρνων είναι κατανοητή - περιλαμβάνει το κόστος μιας ψησταριάς, ενός ανεμιστήρα μεταφοράς, μιας οθόνης και μιας οθόνης αφής, τότε οι φούρνοι μικροκυμάτων με το ίδιο σύνολο λειτουργιών από διαφορετικούς κατασκευαστές σας κάνουν να σκεφτείτε. Γιατί να πληρώσετε, ας πούμε, εξακόσια όταν το ίδιο πράγμα μπορεί να αγοραστεί για τέσσερα; Το ίδιο, αλλά όχι το ίδιο. Δοκιμάστε να συγκρίνετε φθηνά μοντέλα παραγωγής με μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπου κάθε λεπτομέρεια δοκιμάζεται και προσαρμόζεται για να λειτουργεί τέλεια! Ίσως αυτό να είναι ασήμαντο, αλλά η χρήση συμπαγούς ακριβού εξοπλισμού είναι πολύ πιο ευχάριστη από το φθηνό αντίστοιχο. Στους φούρνους μικροκυμάτων Miele, Bosch, Siemens, Gaggenau ή Kuppersbusch, το ίδιο το άγγιγμα του υλικού της επιφάνειας, του γυαλιού της πόρτας, των κουμπιών ή των πόμολα ελέγχου είναι ευχάριστο. Τα μοντέλα τέτοιων γνωστών εμπορικών σημάτων είναι ένας κομψός σχεδιασμός, η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και ευχάριστων μικρών πραγμάτων και είναι επίσης εγγύηση για άψογη λειτουργία.
Διάρκεια ζωής και εγγύηση
Η εγγύηση του κατασκευαστή για τους φούρνους μικροκυμάτων είναι συνήθως 1 έτος, ενώ η αναφερόμενη διάρκεια ζωής κυμαίνεται από 5 έως 8 χρόνια. Ορισμένα καταστήματα παρέχουν υπηρεσία τριών ετών εγγύησης για μοντέλα που κατασκευάζονται από γνωστούς κατασκευαστές.
Και τελικά
Με όλη την ποικιλία των λειτουργιών ενός σύγχρονου φούρνου μικροκυμάτων, αξίζει να θυμάστε ότι το κύριο πράγμα σε αυτό δεν είναι μια ενσωματωμένη τοστιέρα, κουκούλα ή δέκτης, ούτε η δυνατότητα ανεξάρτητης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και σίγουρα όχι η δυνατότητα " μιλώ". Φούρνοι μικροκυμάτων, ψησταριά και αερισμός - αυτό είναι που χρειάζεστε για το καθημερινό μαγείρεμα ή το ζέσταμα φαγητού.
Η οθόνη υγρών κρυστάλλων είναι ένα ευχάριστο πράγμα, αλλά όχι πολύ προσαρμοσμένο στις πτώσεις τάσης "μας". Οι πίνακες ελέγχου αφής αντιδρούν επίσης «επώδυνα» σε μια διακοπή ρεύματος, οπότε αν είστε αποφασισμένοι να αγοράσετε ακριβώς τέτοια μοντέλα, φροντίστε να αγοράσετε έναν σταθεροποιητή. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να πληρώσετε από 70 έως 200 συμβατικές μονάδες για αυτό.
Δεν έχει σημασία ποιον φούρνο μικροκυμάτων αποφασίζετε να επιλέξετε: ενσωματωμένος ή σόλο, με μια πλήρη γκάμα λειτουργιών ή τον απλούστερο, το κυριότερο είναι ότι ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις σας και γίνεται πραγματικός βοηθός στην κουζίνα και όχι όμορφος ακριβά έπιπλα. Σε αυτό το άρθρο, μιλήσαμε για τις κύριες παραμέτρους με τις οποίες πρέπει να επιλέξετε έναν φούρνο μικροκυμάτων. Και μόνο εσείς μπορείτε να προσδιορίσετε το επιθυμητό χρώμα και σχήμα.

Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων;
Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων;
Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων;
Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων; Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων; Πώς να επιλέξετε φούρνο μικροκυμάτων;Home | Articles

July 14, 2024 18:04:15 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting