Ο σκοπός του καταψύκτη

Ο καταψύκτης είναι ένα μέρος όπου τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα. Οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι ένας καταψύκτης πρέπει να μπορεί όχι μόνο να παγώνει γρήγορα, αλλά και να αποθηκεύει κατεψυγμένα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν υπάρχουν τέσσερα αστέρια στον καταψύκτη, τότε πληροί αυτές τις παραμέτρους. Σε περίπτωση που ο καταψύκτης μπορεί να αποθηκεύσει μόνο κατεψυγμένα τρόφιμα, αλλά είναι αδύνατο να παγώσει, ένας τέτοιος καταψύκτης θα πρέπει να έχει τρία αστέρια. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία του δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από -18 βαθμούς. Για να διατηρηθούν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά στα κατεψυγμένα τρόφιμα, είναι απαραίτητη η ταχεία κατάψυξη. Όσο χαμηλότερη είναι η συνολική θερμοκρασία στο θάλαμο, τόσο πιο γρήγορα θα παγώσουν τα τρόφιμα που πρόκειται να καταψυχθούν. Η λειτουργία γρήγορης ψύξης παρέχει μείωση της θερμοκρασίας κατά έξι βαθμούς για γρήγορη κατάψυξη. Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, η ένδειξη ενημερώνει για αυτό ανάβοντας το κόκκινο φως.
Εάν ο καταψύκτης παρέχει φυσική κατάψυξη, τότε η θερμοκρασία στον θάλαμο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από -24 βαθμούς. Υπάρχουν όμως και τέτοια μοντέλα καταψύκτη, η θερμοκρασία των οποίων είναι -32 μοίρες. Αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να αποδοθεί σε υπερπάγωμα. Η γρήγορη ψύξη αποτρέπει το σχηματισμό κομματιών πάγου στο προϊόν. Διαφορετικά, κατά την απόψυξη, όλοι οι χυμοί θα χαθούν λόγω τέτοιας ζημιάς. Οι γευστικές ιδιότητες τέτοιων προϊόντων έχουν μάλλον χαμηλά χαρακτηριστικά.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε θερμοκρασία -18. Το κρέας μπορεί να αποθηκευτεί σε αυτή τη θερμοκρασία για 12 μήνες. Εάν η θερμοκρασία στην κατάψυξη είναι -12 μοίρες, τότε τα λαχανικά και το κρέας μπορούν να αποθηκευτούν σε αυτό για τρεις μήνες. Και μόνο δύο εβδομάδες μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη σε θερμοκρασία -6 βαθμών. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία στο θάλαμο είναι υψηλότερη από -18 μοίρες, τότε αυτό το μοντέλο ανήκει στο BHP χαμηλής θερμοκρασίας. Τέτοιοι καταψύκτες επισημαίνονται με δύο αστέρια. Τέτοια ψυγεία πρέπει να έχουν θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από -12 μοίρες. Όλοι οι καταψύκτες που είναι εξοπλισμένοι με λειτουργία γρήγορης κατάψυξης είναι εξοπλισμένοι με ψύξη συμπίεσης.

Ο σκοπός του καταψύκτη
Ο σκοπός του καταψύκτη
Ο σκοπός του καταψύκτη
Ο σκοπός του καταψύκτη Ο σκοπός του καταψύκτη Ο σκοπός του καταψύκτηHome | Articles

April 22, 2024 23:05:21 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting