Πώς να επιλέξετε ένα DVR

Η συσκευή εγγραφής αυτοκινήτου είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή για τους λάτρεις του αυτοκινήτου που σας επιτρέπει να καταγράφετε πληροφορίες κυκλοφορίας ήχου και βίντεο από ένα αυτοκίνητο. Σήμερα, ανάμεσα σε ένα σωρό ατυχήματα και αμφιλεγόμενες καταστάσεις μεταφοράς, κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας για τον οδηγό οποιουδήποτε αυτοκινήτου.
Τις περισσότερες φορές, τα DVR χρησιμοποιούνται για να αποδείξουν την αθωότητά τους σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε για εγκατάσταση μεταφοράς είτε για παράνομες ενέργειες των αστυνομικών της τροχαίας. Στη συνέχεια, ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση: πώς να επιλέξετε ένα DVR και να καταλάβετε τι είναι λεπτομερώς!
Ανάμεσα στην ταχύρυθμη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο και σε ένα σωρό κατασκευαστές που προσφέρουν την ψηφιακή τους τεχνολογία, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς με τα ονόματα και τους όρους. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της μιας ή της άλλης συσκευής; Ποιες «παγίδες» σας περιμένουν κατά την επιλογή; Ποιες ερωτήσεις αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και τι πρέπει πρώτα από όλα να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα DVR για ένα αυτοκίνητο;
Μέθοδος τοποθέτησης DVR
Μια σημαντική παράμετρος που σχετίζεται περισσότερο με τη μηχανική παρά με τα ηλεκτρονικά της συσκευής. Για μακροχρόνια απρόσκοπτη λειτουργία, η συσκευή πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια στη σωστή θέση στο αυτοκίνητο και, το πιο σημαντικό, να έχει καλή θέα χωρίς να τραβήξει την προσοχή του οδηγού και να μην τον αποσπά την προσοχή από την κατάσταση στο δρόμο.
Καταχωρητές γενικής χρήσης με κούμπωμα σε γυαλί. Συνήθως στερεώνονται στο ποτήρι με μια συνηθισμένη βεντούζα. Οι φορητές συσκευές εγγραφής αυτού του τύπου εγκαθίστανται πολύ εύκολα. Κάθε άτομο χωρίς περιττά προβλήματα και προβλήματα θα εγκαταστήσει ανεξάρτητα μια τέτοια συσκευή στο αυτοκίνητό του. Επίσης, δεν θα υπάρχουν δυσκολίες με τη γωνία κλίσης του καταχωρητή, μια τέτοια βάση είναι πολύ βολική στη χρήση. Η αχίλλειος πτέρνα αυτού του τύπου βάσης είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και η έλλειψη ασφάλειας. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ιδιαίτερα οξύ κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής και το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας στο αυτοκίνητο όταν είναι ενεργοποιημένο το κλιματιστικό είναι σημαντική. Επιπλέον, ένας τέτοιος καταχωρητής πρέπει να κρύβεται πιο συχνά, καθώς βρίσκεται σε εμφανές σημείο, προσελκύει υπερβολική προσοχή στον εαυτό του. Ένα άλλο αρνητικό σημείο είναι η τροφοδοσία της συσκευής εγγραφής, είναι δυνατή μόνο από τον αναπτήρα, δεν θα λειτουργήσει η σύνδεση της συσκευής με άλλο τρόπο.
Ενσωματωμένα στηρίγματα αυτοκινήτου στο τζάμι της πίσω όψης. Εδώ, πρώτα απ 'όλα, αξίζει να σημειωθεί η αξιοπιστία της στερέωσης της συσκευής και η καλή τοποθεσία και η μυστικότητα του καταχωρητή (δεν θα χρειαστεί να κρύβεται από τα αδιάκριτα μάτια και να αφαιρείται συνεχώς τη νύχτα). Επιπλέον, υπάρχει συνεχώς email. παροχή ρεύματος στο αυτοκίνητο. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι η συγκέντρωση των συναρτήσεων. Ως ωραίες προσθήκες σε συσκευές αυτού του τύπου, μπορείτε να βρείτε μια οθόνη για τη σύνδεση κάμερας οπισθοπορείας ή, για παράδειγμα, ανιχνευτή ραντάρ. Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγεται μόνο το υψηλό κόστος της συσκευής και η εγκατάσταση του DVR, αφού σίγουρα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αυτοκινήτων.
Συσκευές εγγραφής βίντεο με χωριστά συνδεδεμένες κάμερες. Τέτοιοι καταχωρητές αποτελούνται δομικά από μια ξεχωριστή μονάδα εγγραφής βίντεο, μια κάμερα και μια οθόνη για την προβολή του τραβηγμένου βίντεο. Η ιδιαιτερότητα της μονάδας εγγραφής βίντεο είναι ότι με τη βοήθειά της μπορείτε να συνδέσετε πολλές κάμερες ταυτόχρονα και να καταγράψετε την κατάσταση της κυκλοφορίας από πολλές απόψεις. Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν κινδυνεύετε να χάσετε μια σημαντική λεπτομέρεια του περιστατικού. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια τέτοια συσκευή, καθώς η μονάδα είναι εγκατεστημένη κρυμμένη, για παράδειγμα, κάτω από το ταμπλό ενός αυτοκινήτου. Οι κάμερες μπορούν να τοποθετηθούν παντού, μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο. Αυτή η λύση είναι η πιο βολική και επαγγελματική. Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης και η τιμή αντισταθμίζονται από την ευκολία σχεδιασμού και χρήσης.
Οπτική
Τα οπτικά και ο φακός παίζουν έναν από τους θεμελιώδεις ρόλους στο DVR, αφού με τη βοήθειά τους συλλαμβάνεται η εικόνα. Σε τι πρέπει να διορθώσετε την εικόνα και να τραβήξετε το DVR όχι μόνο την κατάσταση στο αυτοκίνητο, αλλά και πολύ πέρα από τα σύνορά του. Επομένως, η γωνία θέασης του φακού θα πρέπει επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή. Εάν η γωνία θέασης είναι μικρότερη από το διάστημα 90 έως 1400, τότε δεν συνιστούμε να το αγοράσετε, καθώς υπάρχει πιθανότητα μια σημαντική λεπτομέρεια ενός ατυχήματος ή άλλης κατάστασης απλά να ξεφύγει από την προσοχή σας ή να μην μπει στο κάδρο , οι πληροφορίες σχετικά με τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν στην επόμενη λωρίδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τη μεγάλη γωνία θέασης, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η εικόνα μπορεί να παραμορφωθεί και να είναι αδύνατο να αναγνωρίσετε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες, όπως έναν αριθμό αυτοκινήτου.
Αποθήκευση και επεξεργασία εικόνων
Για να προβάλετε το βίντεο στον υπολογιστή σας, πρέπει να εγγράψετε το βίντεο σε ψηφιακή μορφή. Από αυτή την άποψη, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένες παραμέτρους που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα της εικόνας:
Η ανάλυση εικόνας είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Τα σημερινά DVR σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε βίντεο σε διαφορετικές αναλύσεις. Από VGA 640 επί 480 σε Full HD από 1920 επί 1080 pixel. Όλοι γνωρίζουν ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο λεπτομερείς θα είναι οι εικόνες και τα βίντεο από τη συσκευή εγγραφής. Μερικές φορές αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν πρέπει να λάβετε υπόψη τις μικρές λεπτομέρειες ενός αυτοκινήτου, όπως η κατάσταση. τον αριθμό ή τη μάρκα του οχήματος.
Ο αριθμός των καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επίσης η πιο σημαντική παράμετρος. Δείχνει τον αριθμό των καρέ που λαμβάνονται ανά δευτερόλεπτο του χρόνου. Αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται επίσης ταχύτητα εγγραφής του DVR. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των καρέ, τόσο καλύτερο θα είναι το βίντεο και θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη δυναμική ενός ατυχήματος ή άλλων σημαντικών σημείων. Τα σημερινά DVR σάς επιτρέπουν να φωτογραφίζετε με ταχύτητα τουλάχιστον 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Επέκταση ή μορφή αρχείου. Το σύγχρονο λογισμικό σάς επιτρέπει να συμπιέσετε το βίντεο έτσι ώστε η απώλεια ποιότητας εικόνας να είναι ελάχιστη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η χωρητικότητα της κάρτας μνήμης του DVR είναι πολύ περιορισμένη και η συμπίεση σάς επιτρέπει να μειώσετε το μέγεθος του εγγεγραμμένου αρχείου σε πραγματικό χρόνο, εξοικονομώντας έτσι τη μνήμη της συσκευής. Χάρη σε αυτό, μπορείτε να προβάλλετε αρχεία βίντεο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων σήμερα είναι το AVI με κωδικοποιητές MJPEG ή H.264. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πιο συμπαγή αρχεία σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τον κωδικοποιητή H.264 και τις πιθανές τροποποιήσεις του.
Αποθήκευση βίντεο. Για να γίνει αυτό, οι συσκευές εγγραφής βίντεο χρησιμοποιούν τυπικές κάρτες μνήμης. Η μορφή τους είναι SD ή Micro Sd (T-Flash). Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι αναμφίβολα το μέγεθος της κάρτας μνήμης, όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο για εγγραφή. Το κόστος των καρτών SD είναι πιο αποδεκτό από τις αντίστοιχές τους.
Χαρακτηριστικά DVR
Ποιο DVR να επιλέξω; Κατά την αγορά, δώστε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Ενσωματωμένη οθόνη
Ένα από τα πιο βολικά χαρακτηριστικά είναι η ενσωματωμένη οθόνη. Εάν δεν υπάρχει οθόνη, προσέξτε εάν υπάρχει εξωτερική έξοδος για σύνδεση σε εξωτερικό δέκτη βίντεο στο αυτοκίνητό σας.
Αυτόματη εκκίνηση και αυτόματη απενεργοποίηση της συσκευής εγγραφής βίντεο κατά την εκκίνηση ή τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του αυτοκινήτου
Όλα είναι ξεκάθαρα από το όνομα. Ο οδηγός συχνά ξεχνά να απενεργοποιήσει τα DVR, επομένως η αυτόματη απενεργοποίηση / ενεργοποίηση θα είναι ευπρόσδεκτη.
Αντικατάσταση αρχείων
Ο χρόνος καταγραφής των ελεγκτών αυτοκινήτων είναι περιορισμένος και είναι έως 5 λεπτά. Όταν η κάρτα μνήμης γεμίσει, τα παλιά αρχεία διαγράφονται και η εγγραφή νέων υλικών βίντεο συνεχίζεται.
Ωρα και ημερομηνία
Όλοι έχετε παρατηρήσει ότι κατά την προβολή αρχείων από το DVR, η ώρα και η ημερομηνία είναι απαραίτητα καθορισμένες στο επάνω ή στο κάτω μέρος της οθόνης.
Ηχογράφηση
Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα μικρόφωνο για την εγγραφή ήχου. Προσέξτε την ποιότητα του μικροφώνου και τον ήχο που αναπαράγεται.
Αισθητήρας κίνησης
Σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε το DVR όταν εμφανίζεται ένας αισθητήρας κίνησης στο πεδίο δράσης. Στη Ρωσία, η χρήση τέτοιων καινοτομιών δεν βρήκε ανταπόκριση στους πολίτες, επομένως αυτή η λειτουργία παρέμεινε αζήτητη.
Καταγραφή συντεταγμένων GPS
Αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό, αν και αρκετά σπάνιο. Διορθώνει τις συντεταγμένες σας στο χάρτη και συνδέσμους στο βίντεο.
Οπίσθιο φωτισμό
Χρήσιμο πράγμα στο σκοτάδι. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υπέρυθρο φωτισμό. Το αρνητικό σημείο είναι η χαμηλή ποιότητα της ηχογράφησης τη νύχτα, γιατί ο φωτισμός αφήνει πολλά περιθώρια.
Λειτουργία φωτογραφίας
Ένα κοινό και σημαντικό χαρακτηριστικό που υποστηρίζεται από πολλά σύγχρονα DVR. μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση ατυχήματος να διορθωθούν ζημιές στο αυτοκίνητο από επιθεωρητές της τροχαίας και να παράσχουν πληροφορίες στην ασφαλιστική εταιρεία. Ο οδηγός δεν έχει πάντα μια κάμερα στο χέρι, επομένως είναι σημαντικό να έχετε αυτήν τη λειτουργία στο DVR σας.
Πώς να επιλέξετε τη σωστή συσκευή εγγραφής βίντεο; Μην ξεχνάτε το κόστος. Υπάρχουν πολλά μοντέλα συσκευών εγγραφής βίντεο και ποικίλλει από 60-700 ρούβλια έως αρκετές δεκάδες χιλιάδες για μοντέλα με μια δέσμη λειτουργιών. Πρώτα απ 'όλα, κατά την επιλογή, αποφασίστε ποια χαρακτηριστικά χρειάζεστε και ποια όχι. Πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να θεωρούν αυτό το πράγμα περιττό, αλλά η πρακτική δείχνει ότι με την ανάπτυξη των αυτοκινήτων στους δρόμους της Ρωσίας, οι καταγραφείς αυτοκινήτων βοηθούν στην επίλυση διαφόρων προβληματικών καταστάσεων, τόσο σε ατυχήματα όσο και στη ζωή.

Πώς να επιλέξετε ένα DVR
Πώς να επιλέξετε ένα DVR
Πώς να επιλέξετε ένα DVR
Πώς να επιλέξετε ένα DVR Πώς να επιλέξετε ένα DVR Πώς να επιλέξετε ένα DVRHome | Articles

May 26, 2024 21:18:47 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting