Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης

Λίγο περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εμφάνιση της πρώτης ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η συσκευή βελτιώθηκε και η θέση της άλλαξε επίσης: από γραφεία και δημόσια ιδρύματα, η συσκευή μεταφέρθηκε σε ιδιωτικά διαμερίσματα. Τώρα, μια εκσυγχρονισμένη συσκευή που μπορεί να παρακολουθεί ανεξάρτητα την καθαριότητα του δαπέδου έχει γίνει διαθέσιμη σε κάθε καταναλωτή, αφού η τιμή μιας ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Η δομή της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ, η αρχή της λειτουργίας της
Κάθε συσκευή είναι απαραίτητα εξοπλισμένη με τα ακόλουθα μπλοκ: σύστημα πλοήγησης, κινητήρας, μπαταρία, μονάδα καθαρισμού. Το επίπεδο καθαριότητας στην επεξεργασμένη επιφάνεια εξαρτάται από το πόσο καλά το καθένα από αυτά αντιμετωπίζει τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί.
Πλοήγηση
Προχωρώντας στο δωμάτιο, το ρομπότ συναντά πολλά εμπόδια, για τα οποία χρησιμοποιείται το σύστημα πλοήγησης για να τα ξεπεράσει με επιτυχία. Χάρη σε αυτήν, η συσκευή παρακάμπτει με ασφάλεια καναπέδες και καρέκλες, αποφεύγει τις συγκρούσεις με άλλα πράγματα. Με κακή απόδοση αυτής της μονάδας, η συσκευή μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό της στο χώρο, να κολλήσει κάπου, να αφήσει κάποια περιοχή βρώμικη.
Έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας του συστήματος προσανατολισμού στο δωμάτιο. Κάθε ένα από αυτά έχει και τα θετικά και τα πλην. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι μπλοκ πλοήγησης είναι:
• με αισθητήρες ρομπότ.
• με ρελέ απομακρυσμένης κίνησης.
• συσκευές λέιζερ.
• συσκευές βίντεο.
Όταν χρησιμοποιείτε τους ενσωματωμένους αισθητήρες στον προφυλακτήρα της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ, η κατάσταση στο δωμάτιο αναλύεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή, εάν συναντήσετε ένα εμπόδιο, η συσκευή γυρίζει στο πλάι ή κινείται κατά μήκος του εμποδίου. Οι σύγχρονες συσκευές έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναλύουν τον βαθμό μόλυνσης και, όπου χρειάζεται, να λειτουργούν πιο εντατικά.
Το πόσο καλά αυτός ο τύπος ηλεκτρικής σκούπας θα πλοηγηθεί στο έδαφος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:
• τον αριθμό των αισθητήρων και την αρχή της λειτουργίας τους.
• Ταχύτητα επεξεργαστή.
• Μέγεθος μνήμης συσκευής.
• άλλες αποχρώσεις.
Ξεχωριστά μοντέλα, συναντώντας περιοχές με πολλή σκόνη και βρωμιά, αλλάζουν τον αλγόριθμο κίνησης, κινούνται κυκλικά μπρος-πίσω (στο πλάι, σε κύκλο κ.λπ.).
Χρησιμοποιούνται επίσης συσκευές πλοήγησης που τοποθετούνται στο δωμάτιο, μερικές φορές λειτουργούν ως διαχωριστής ζώνης. Ονομάζονται επίσης φάροι, μερικές φορές ονομάζονται εικονικοί τοίχοι. Εξωτερικά, μοιάζουν με ένα μικρό πλαστικό κουτί που χρησιμεύει ως πηγή υπέρυθρων ακτίνων. Δεν γίνονται αντιληπτά από την ανθρώπινη όραση, δεν βλάπτουν το σώμα (αυτή η ακτινοβολία χρησιμοποιείται ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς).
Μέχρι σήμερα, η πλοήγηση με λέιζερ θεωρείται η πιο προηγμένη, η οποία χρησιμοποιεί μετρητές απόστασης που καθορίζουν αυτόματα την απόσταση από τα αντικείμενα στο δωμάτιο και, με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνονται, συνθέτουν έναν «χάρτη» που είναι αποθηκευμένος στη μνήμη του ρομπότ. Τυπικά, τα μοντέλα με τέτοια συστήματα κυριαρχούνται από ευθύγραμμες τροχιές. Μετά την αφαίρεση ενός δωματίου, το ίδιο το ρομπότ μετακινείται σε άλλο δωμάτιο.
Οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες με κάμερες πραγματοποιούν προσανατολισμό κατά μήκος της οροφής. Ο φακός τοποθετείται στο επάνω πλαίσιο της συσκευής, λαμβάνοντας μια εικόνα των τοίχων και της οροφής. Το ποιος θα είναι ο αλγόριθμος κίνησης εξαρτάται από τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Η συσκευή μπορεί να κινηθεί τυχαία, σε ευθεία γραμμή, σε κύκλους.
διαδικασία καθαρισμού
Γενικά, η αρχή του καθαρισμού της επιφάνειας είναι η ίδια για τα περισσότερα μοντέλα: η βούρτσα που βρίσκεται στο πλάι αιχμαλωτίζει τη βρωμιά και την μετακινεί πιο κοντά στο κέντρο, όπου η κύρια βούρτσα σαρώνει τα πάντα στον κάδο απορριμμάτων. Εκεί, η σκόνη και άλλα υπολείμματα συλλέγονται από το ρεύμα αέρα και μεταφέρονται στον συλλέκτη σκόνης, όπου γίνεται η πίεση. Μετά από αυτό, ο αέρας καθαρίζεται σε φίλτρα και διοχετεύεται στο δωμάτιο μέσω μιας ειδικής τρύπας. Έτσι, η ποιότητα του καθαρισμού εξαρτάται περισσότερο από τη λειτουργία των βουρτσών και το φιλτράρισμα της μάζας του αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα, μέρος της σκόνης επιστρέφεται στο δωμάτιο μαζί με τον καθαρό αέρα.
Οι κύριες παράμετροι της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες με διαφορετικές δυνατότητες. Επομένως, όταν επιλέγετε μια ηλεκτρική σκούπα αυτού του τύπου, αξίζει να εξοικειωθείτε με τις κύριες ιδιότητες, αυτό θα διευκολύνει την επιλογή ενός μοντέλου που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Οι πιο σημαντικές παράμετροι της συσκευής παρατίθενται παρακάτω:
• Σετ παρεχόμενων βουρτσών. Τις περισσότερες φορές, περιλαμβάνει δύο κομμάτια, ένα από αυτά είναι καουτσούκ. Κατά τη λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, ο ένας είναι απασχολημένος με τη συλλογή σκόνης (βραχίονα), ο δεύτερος σκουπίζει μεγάλα σκουπίδια (ψίχουλα, άμμο κ.λπ.). Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν πλευρική βούρτσα, κάτι που κάνει τον καθαρισμό λιγότερο χρονοβόρο.
• Ο τύπος του φίλτρου που χρησιμοποιείται. Υπάρχουν πολλές επιλογές εδώ, από απλά μαξιλαράκια αφρού έως πολυστρωματικούς καθαριστές αέρα τύπου HEPA, ιδανικοί για άτομα επιρρεπή σε αλλεργίες.
• Ισχύς κινητήρα, κατά μέσο όρο 40-65 Watt.
• Ο όγκος του σκουπιδοσυλλέκτη, που μπορεί να φτάσει το 1 λίτρο.
Οι σύγχρονες συσκευές, μετά τον καθαρισμό, έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν ανεξάρτητα στη «βάση», στη συσκευή επαναφόρτισης.

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης
Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης
Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης
Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξης Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ είναι εγγύηση καθαριότητας και τάξηςHome | Articles

June 24, 2024 13:31:03 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting