Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι μια ποιοτική ηλεκτρική σκούπα: εκτός από το γεγονός ότι μας επιτρέπει να κάνουμε το σπίτι μας καθαρότερο, ο ποιοτικός καθαρισμός των ραφιών με αυτό το πιο χρήσιμο κομμάτι οικιακής συσκευής μας επιτρέπει να αποφύγουμε πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν όλοι οι τύποι ηλεκτρικών σκουπών να προσφέρουν τόσο εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο άρθρο μας, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις πιο πρακτικές συμβουλές για την επιλογή τους, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να αγοράσετε ένα πραγματικά υψηλής ποιότητας και λειτουργικό μοντέλο που όχι μόνο ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις σας, αλλά και δεν μπορεί να τρυπήσει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.
Κριτήρια επιλογής
Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες χωρίζονται σε δύο ομάδες - για στεγνό ή υγρό καθάρισμα. Ο εξοπλισμός στεγνού καθαρισμού διακρίνεται από προσιτή τιμή, ποικιλία μοντέλων, μικρές διαστάσεις και βάρος. Η ηλεκτρική σκούπα πλυσίματος είναι απαραίτητη για το πλύσιμο δαπέδων, συνδυάζει στεγνό και υγρό καθάρισμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό χαλιών και επικαλυμμένων επίπλων, αλλά το εντυπωσιακό μέγεθος, η πολυπλοκότητα συντήρησης και η υψηλή κατανάλωση ενέργειας δεν επιτρέπουν τη συχνή χρήση της.
Η εξουσία δεν είναι βίτσιο. Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν την ισχύ αναρρόφησης και την κατανάλωση ισχύος. Η κατανάλωση ενέργειας χαρακτηρίζει την κατηγορία κατανάλωσης ενέργειας της ηλεκτρικής σκούπας (όσο υψηλότερη είναι, τόσο περισσότερες πρόσθετες επιλογές έχει αυτός ο τύπος εξοπλισμού), αλλά δεν επηρεάζει την ποιότητα του καθαρισμού, η οποία εξαρτάται από την ισχύ αναρρόφησης. Συμβαίνει ότι με την ίδια ενεργειακή κλάση, ο βαθμός αναρρόφησης είναι διαφορετικός για διαφορετικά μοντέλα. Οι ηλεκτρικές σκούπες με ρυθμιστή ισχύος είναι πολύ βολικές. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να επιλέξετε μια ισχύ στην περιοχή από 300 έως 450 watt.
Σύστημα φίλτρου. Πρώτα απ 'όλα, ο αναρροφούμενος αέρας εισέρχεται στον συλλέκτη σκόνης. Μπορεί να είναι είτε τύπου «σακούλας» -σε μορφή υφασμάτινης ή χάρτινης σακούλας- είτε κυκλωνικού τύπου, στην οποία η βρωμιά συλλέγεται σε ειδικό δοχείο. Και τα δύο έχουν μειονεκτήματα: οι χάρτινες και υφασμάτινες σακούλες πρέπει να αλλάζονται αγοράζοντας νέες, και τα κυκλωνικά φίλτρα κάνουν την ηλεκτρική σκούπα αδέξια και αυξάνουν το επίπεδο θορύβου. Εκτός από τον συλλέκτη σκόνης, οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με πρόσθετα φίλτρα που καθαρίζουν και απολυμαίνουν τον αέρα που βγαίνει έξω.
Τύποι ακροφυσίων. Τα πιο απαραίτητα ακροφύσια είναι οι βούρτσες για λεία δάπεδα και οι βούρτσες για τα χαλιά, καθώς και ένα ακροφύσιο σχισμής. Η βούρτσα turbo είναι πολύ χρήσιμη, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει ένας περιστρεφόμενος κύλινδρος - διευκολύνει τη συλλογή τριχών και τρίχας ζώων από το πάτωμα. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, αξίζει να αξιολογηθεί το επίπεδο του θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία, το μήκος του σωλήνα και του καλωδίου και η παρουσία ενός δείκτη για την πλήρωση του δοχείου σκόνης. Κάθε πρόσθετη επιλογή κοστίζει χρήματα, αλλά αποδίδουν κατά τη λειτουργία μιας πραγματικά βολικής και αξιόπιστης μονάδας.

Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής
Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής
Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής
Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογής Οι ηλεκτρικές σκούπες και οι τύποι τους: όλα για τις περιπλοκές της επιλογήςHome | Articles

April 22, 2024 22:13:13 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting