Επίγεια τηλεόραση

Αυτή τη στιγμή στη Ρωσία, οι τηλεοπτικές εκπομπές στο πρότυπο SECAM (625 γραμμές), η εικόνα εμφανίζεται με ανάλυση 720 επί 576 pixel και ρυθμό καρέ 25 ανά δευτερόλεπτο.
Ορισμένες ξένες χώρες εκπέμπουν σε μορφή PAL, η οποία διαφέρει μόνο στον αλγόριθμο χρωματικής κωδικοποίησης.
Πιστεύεται ότι οι πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες εκπέμπουν σε μορφή NTSC 3.58. Σε αυτό το πρότυπο, ο αριθμός καρέ ανά δευτερόλεπτο είναι 29,97 και η ανάλυση οθόνης στην ψηφιακή αναπαράσταση είναι 720 επί 480 pixel. Έτσι, το πρότυπο NTSC έχει υψηλότερο ρυθμό καρέ, αλλά η κατακόρυφη ανάλυση είναι χαμηλότερη.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να σχηματίσετε μια εικόνα - προοδευτικός και διαπλεκόμενος. Με την προοδευτική απεικόνιση, κάθε καρέ έχει όλες τις γραμμές της εικόνας, δηλαδή, για παράδειγμα, με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, θα εμφανίζονται 30 πλήρη καρέ. Με τη συμπλεγμένη μέθοδο μετάδοσης εικόνας, τα ζυγά καρέ θα εμφανίζουν ζυγές γραμμές της αρχικής εικόνας (πλήρες καρέ) και τα μονά καρέ θα εμφανίζουν μονές γραμμές. Μια πλεγμένη εικόνα φαίνεται κάπως θολή σε σύγκριση με μια προοδευτική εικόνα, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τον όγκο των πληροφοριών που μεταδίδονται. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει το τρεμόπαιγμα που δημιουργείται από μια συμπλεγμένη εικόνα.
Μια προοδευτική εικόνα συμβολίζεται με το γράμμα p (προοδευτική), για παράδειγμα 720p. Πεπλεγμένη εικόνα - υποδεικνύεται με το γράμμα I (πεπλεγμένο), για παράδειγμα 1080i.
Οι παλιές μορφές PAL, SECAM και NTSC 3.58 χρησιμοποιούν έναν διαπλεκόμενο τρόπο μετάδοσης πληροφοριών.

Επίγεια τηλεόραση
Επίγεια τηλεόραση
Επίγεια τηλεόραση
Επίγεια τηλεόραση Επίγεια τηλεόραση Επίγεια τηλεόρασηHome | Articles

July 19, 2024 15:10:06 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting