Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο;

Οι κατασκευαστές ψυγείων αγωνίζονται να νικήσουν τον ανταγωνισμό. Σε ποια κόλπα καταφεύγουν: δημιουργούν μοντέλα με απίστευτο σχεδιασμό, επινοούν νέες λειτουργίες. Όλα αυτά με έναν στόχο - να προσελκύσουν αγοραστές. Μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων βάζει τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου σε αμηχανία, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα μοντέλο από μια τέτοια αφθονία. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τα συστήματα απόψυξης του ψυγείου, αφού διαβάσουν το υλικό, οι αναγνώστες θα μπορούν να καταλάβουν ποια συσκευή για την αποθήκευση τροφίμων είναι πιο κατάλληλη γι 'αυτούς.
Κατά την αγορά ενός ψυγείου, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι η μέθοδος απόψυξης της συσκευής. Υπάρχουν τρεις κύριες τεχνολογίες για αυτή τη διαδικασία:
1. στάγδην?
2. συνδυασμένο?
3. αέρας, πιο γνωστός ως «No Frost».
Ο κύριος σκοπός αυτών των συστημάτων είναι να αποτρέψουν το σχηματισμό κρούστας χιονιού στις επιφάνειες του καταψύκτη και του ψυγείου. Αν και δεν μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κινητήρα ή άλλων στοιχείων της συσκευής, αλλά η παρουσία του επηρεάζει την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των αποθηκευμένων προϊόντων και της συσκευής εξάτμισης. Εξαιτίας αυτού, η λειτουργία κατάψυξης επιδεινώνεται σημαντικά, τοποθετείται αυξημένο φορτίο στον κινητήρα.
σύστημα σταγόνας
Αυτή η μέθοδος απόψυξης συνίσταται στο γεγονός ότι το συμπύκνωμα συγκεντρώνεται στον πίσω τοίχο, αυτό συμβαίνει λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στο ψυγείο όταν ανοίγει. Κάθε φορά αυτή τη στιγμή, θερμός αέρας εισέρχεται στη συσκευή, ο οποίος συμβάλλει στο σχηματισμό υγρασίας. Περιοδικά, όταν υπάρχει παύση στη λειτουργία του συμπιεστή, το υγρό ρέει σε ένα ειδικό δοχείο, μετά το οποίο εξατμίζεται. Ταυτόχρονα, δεν σχηματίζεται παγετός στο χώρο του ψυγείου, αλλά υπάρχει στην κατάψυξη. Επομένως, περιοδικά το ψυγείο θα πρέπει να αποψύχεται.
Δεν πιάνει πάγο
Σε εξοπλισμό ψύξης με τέτοιο σύστημα απόψυξης, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένη κυκλοφορία αέρα, ενώ τα σωματίδια υγρασίας αφαιρούνται από το διαμέρισμα του ψυγείου. Η τεχνολογία είναι καλή γιατί δεν θα συσσωρευτεί πάγος στους τοίχους του ούτε στον θάλαμο κατάψυξης. Αυτό είναι το τεράστιο συν της. Δεδομένου ότι ο αέρας κινείται συνεχώς μέσα στη συσκευή, τα τρόφιμα ψύχονται ομοιόμορφα και επομένως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Υπάρχει επίσης ένα μείον: τα προϊόντα, όντας συνεχώς στο «πρόχειρο», στεγνώνουν. Διατηρήστε τα σε σφραγισμένη συσκευασία.
Οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω για την απόψυξη οικιακών συσκευών δεν είναι ιδανικές, καθεμία από αυτές έχει μειονεκτήματα, επομένως οι κατασκευαστές αναζητούν συνεχώς μια διέξοδο, προσπαθώντας να βρουν τον καλύτερο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν μοντέλα που συνδυάζουν και τις δύο επιλογές. Αυτό θα συζητηθεί παρακάτω.
Συνδυασμένο σύστημα
Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται μόνο σε ακριβά μοντέλα. Το κύριο σημείο είναι το εξής: ο θάλαμος ψύξης αποψύχεται με σύστημα σταγόνων και ο θάλαμος κατάψυξης αποψύχεται με εξαναγκασμένο αερισμό. Μια τέτοια εφαρμογή από την πλευρά του καταναλωτή δεν έχει μειονεκτήματα. Υπάρχουν τεχνικά μειονεκτήματα: το ψυγείο έχει περισσότερα μπλοκ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος του.
Γνωρίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε για την επιλογή ενός ψυγείου. Όταν προτιμάτε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, φροντίστε να ρωτήσετε για την κατηγορία εξοικονόμησης ενέργειας και τη χωρητικότητά του - αυτές οι παράμετροι είναι επίσης σημαντικές.

Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο;
Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο;
Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο;
Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο; Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο; Επιλογή ψυγείου: ποιο σύστημα απόψυξης είναι καλύτερο;Home | Articles

April 14, 2024 00:53:01 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting