Έτοιμη τηλεόραση HDTV;

Εάν έχετε πάει σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών τον τελευταίο χρόνο, πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει τις ετικέτες στις τηλεοράσεις που γράφουν "HDTV READY". Ωστόσο, αυτή η συντομογραφία δεν σημαίνει καθόλου ότι η τηλεόραση θα δείχνει HDTV. Οι περισσότερες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά (καλοκαίρι 2006) μπορούν πραγματικά να λάβουν ένα τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας και... να το συμπιέσουν στη συνήθη ανάλυση των 720 επί 576 pixel.
Η πραγματική HDTV θα λειτουργεί μόνο σε τηλεοράσεις με "εγγενή" ανάλυση 1920 * 1080. Αλλά τέτοιες τηλεοράσεις κοστίζουν τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες δολάρια. Επιπλέον, μέχρι τώρα δεν έχουν πάει καθόλου στη Ρωσία. Μόλις τον Ιούλιο του 2006, σημάδεψα τις τηλεοράσεις LCD Acer και Philips στην αλυσίδα λιανικής KEY στην Αγία Πετρούπολη. Το κόστος της τηλεόρασης Acer ήταν περίπου 2.500 $.
Επομένως, εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, σας συνιστώ να δώσετε προσοχή σε τηλεοράσεις LCD με ανάλυση 1280 επί 720 που κοστίζουν περίπου 1.000 $.
Μπορείτε επίσης να δείτε οθόνες με μεγάλη διαγώνιο που κοστίζουν περίπου 300 $.
Ο εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για HDTV είναι πιο ακριβός από το συνηθισμένο, αλλά όχι πολύ.
Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας χωρίζονται σε δύο ομάδες: HDTV με δυνατότητα αναβάθμισης και HDTV ενσωματωμένη. Η πρώτη ομάδα μπορεί να εμφανίσει προγράμματα HD μόνο με έναν εξωτερικό δέκτη HDTV, που κοστίζει περίπου 700 $. Οι ενσωματωμένες τηλεοράσεις HDTV μπορούν να προβάλλουν κανάλια HDTV χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι θεωρείται ότι έχει εγκατασταθεί ένας ενσωματωμένος δέκτης (δηλ. δέκτης) για τη λήψη σήματος HDTV από την επίγεια τηλεόραση. Προς το παρόν, μπορείτε να λαμβάνετε HDTV στην κεραία του αέρα μόνο στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Αγγλία. Στη Ρωσία, η HDTV μπορεί να παρακολουθεί μόνο δορυφορικά κανάλια HDTV. Το άνοιγμα των καλωδιακών καναλιών προγραμματίζεται μόνο. Επομένως, η αγορά μιας ενσωματωμένης τηλεόρασης HDTV είναι εξαιρετικά παράλογη. Για να συμπληρωθεί η εικόνα, πρέπει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο του 2004 πωλούνται μόνο τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη στις ΗΠΑ.

Έτοιμη τηλεόραση HDTV;
Έτοιμη τηλεόραση HDTV;
Έτοιμη τηλεόραση HDTV;
Έτοιμη τηλεόραση HDTV; Έτοιμη τηλεόραση HDTV; Έτοιμη τηλεόραση HDTV;Home | Articles

May 21, 2024 10:00:55 +0300 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting