Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων

Υπάρχουν πολλά gadget σήμερα. Διάφορα τηλέφωνα, αναγνώστες, ξυπνητήρια, κάμερες και πολλά άλλα.
Ακόμη και οι συνηθισμένες οικιακές συσκευές γίνονται όλο και περισσότερο gadget. Και δεν αφορά μόνο τις τηλεοράσεις, οι οποίες γίνονται όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσουν από έναν υπολογιστή. Τώρα ακόμη και οι ηλεκτρικές σκούπες γίνονται gadget, ένα ζωντανό παράδειγμα τέτοιου gadget είναι η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ roomba.
Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το ερώτημα πώς μπορεί μια ηλεκτρική σκούπα να γίνει gadget; Υπάρχει μόνο ένα μοτέρ και βούρτσες με σωλήνες. Αλλά αυτό ανήκει ήδη στο παρελθόν. Εξάλλου, το να κουβαλάς μια ηλεκτρική σκούπα στο δωμάτιο και να παίρνεις σκόνη και σκουπίδια από τις πιο σκοτεινές γωνιές και σχισμές, με τα χέρια σου, είναι ένα μάλλον ανόητο έργο. Γιατί να σπαταλάς τον χρόνο σου σε αυτό όταν μπορείς να κάνεις κάτι πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον, να πας για ψώνια και να αγοράσεις προσαρμοσμένους καναπέδες, να πάς σινεμά, να βγεις με φίλους ή να απολαύσεις το θέατρο. Και με την ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να εμπιστευτείτε την ίδια την ηλεκτρική σκούπα, η οποία θα κάνει εξαιρετική δουλειά.
Πολύ συχνά, σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, βλέπουμε διάφορα ρομπότ καθαρισμού που κάνουν όλη τη δουλειά για έναν άνθρωπο και μετά την ολοκλήρωσή τους σβήνουν. Αποδεικνύεται ότι τέτοια ρομπότ υπάρχουν και μάλιστα έχουν το δικό τους όνομα, το robot vacuum cleaner roomba, από το iRobot. Αυτή η ρομποτική ηλεκτρική σκούπα είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτοκαθαρισμό.
Ας μιλήσουμε περισσότερα για τη δουλειά αυτού του gadget.
Ένα τέτοιο ρομπότ έχει διάφορους τρόπους καθαρισμού του διαμερίσματος. Η πρώτη λειτουργία ονομάζεται "αφαίρεση τώρα". Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε ένα κουμπί Καθαρισμός, το ρομπότ ενεργοποιείται αμέσως και πηγαίνει να καθαρίσει το δωμάτιο. Μετά την εκτόξευση, το ρομπότ αρχίζει να κινείται στο δωμάτιο, όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά χαοτικά, αλλά στην πραγματικότητα το ρομπότ λειτουργεί όπως είχε προγραμματιστεί, θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό ολόκληρης της περιοχής του δωματίου σε περίπου 20-30 λεπτά.
Η τροχιά του ρομπότ roomba δεν είναι σε καμία περίπτωση χαοτική. Χρησιμοποιούνται αρκετά περίπλοκοι αλγόριθμοι για την επιλογή της τροχιάς: το ρομπότ λαμβάνει συνεχώς νέα δεδομένα από τους αισθητήρες που βρίσκονται σε αυτό και αργότερα αρχίζει να αναλύει πώς να κινηθεί καλύτερα σε μια σπείρα, κατά μήκος της περιμέτρου ή διασχίζοντας το δωμάτιο. Ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή καθαρισμού, το ρομπότ μετράει το χρόνο μέχρι το τέλος της εργασίας του.
Η ίδια η διαδικασία καθαρισμού, στο ρομπότ roomba, χωρίζεται σε τρία επίπεδα - η πλαϊνή βούρτσα καθαρίζει το πάτωμα κατά μήκος των σανίδων βάσης, καθώς και στις γωνίες του δωματίου, τα σκουπίδια πηγαίνουν στις κύριες βούρτσες, υπάρχουν δύο από αυτές το ρομπότ, καθένα από τα οποία περιστρέφεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, οι βούρτσες καθαρίζουν τέλεια την επιφάνεια. Τα σκουπίδια μαζεύονται με τσουγκράνα σε έναν ειδικά καθορισμένο κάδο απορριμμάτων, το ρομπότ αφαιρεί επίσης την υπόλοιπη βρωμιά, ένα λεπτό φίλτρο είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των μικρότερων υπολειμμάτων.

Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων
Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων
Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων
Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλων Διαφορές μεταξύ του Roomba και άλλων μοντέλωνHome | Articles

July 23, 2024 07:51:22 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting