Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου

Κατά τη λειτουργία του ψυγείου, μπορεί να σχηματιστούν εναποθέσεις παγετού ή χιονιού. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορους τρόπους απόψυξης του ψυγείου. Ο καταψύκτης προσφέρει είτε χειροκίνητη απόψυξη είτε No Frost. Ο θάλαμος του ψυγείου διαθέτει επίσης δύο τύπους απόψυξης. Μπορεί να είναι αυτόματη απόψυξη στάγδην ή σύστημα No Frost. Προς το παρόν, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα ψυγείο που να παρέχει χειροκίνητη απόψυξη του θαλάμου του ψυγείου. Τα περισσότερα σύγχρονα ψυγεία διαθέτουν σύστημα απόψυξης με σταγόνες. Αυτό το σύστημα είναι αποτελεσματικό και απλό. Το πίσω τοίχωμα του θαλάμου ψύξης είναι εξοπλισμένο με εξατμιστή. Η αποστράγγιση βρίσκεται στο κάτω μέρος του εξατμιστή. Ο θάλαμος ψύξης έχει θετική θερμοκρασία. Ενώ ο συμπιεστής λειτουργεί, το πίσω τοίχωμα του ψυγείου έχει πάγο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο συμπιεστής σταματά τη λειτουργία του και ο πάγος αρχίζει να λιώνει. Όλα τα σχηματισμένα σταγονίδια ρέουν στο λουτρό, το οποίο βρίσκεται στον συμπιεστή. Μετά από αυτό, το νερό εξατμίζεται. Αυτή η διαδικασία είναι σταδιακή. Ταυτόχρονα, είναι εντελώς αόρατο σε όσους χρησιμοποιούν συνεχώς το ψυγείο.
Αν σκεφτούμε τη χειροκίνητη απόψυξη του καταψύκτη, αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να απενεργοποιείτε τον καταψύκτη για απόψυξη κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα, θα απαλλαγεί από κάθε παγετό και πάγο που μπορεί να σχηματιστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κάμερας. Όλο το αποψυγμένο νερό πρέπει να συλλέγεται και να χύνεται. Αλλά ο καταψύκτης μετά από αυτή τη διαδικασία πρέπει να πλυθεί καλά και να σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί. Το σύστημα No Frost θα φροντίσει μόνο του να ξεπαγώσει τον καταψύκτη.
Υπάρχει μια άποψη μεταξύ ορισμένων χρηστών ψυγείων ότι τα τρόφιμα στεγνώνονται σε ψυγεία με το σύστημα No Frost. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε ψυγείο. Απλώς, σε έναν καταψύκτη με σύστημα No Frost, αυτή η διαδικασία προχωρά λίγο πιο γρήγορα από ό,τι με έναν τυπικό τύπο απόψυξης. Επομένως, σε τέτοια ψυγεία, τα προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται κλειστά. Όμως τα ψυγεία με το σύστημα No Frost έχουν επίσης μειονεκτήματα. Αυτό το σύστημα καταλαμβάνει πολύ χώρο. Περίπου 20 λίτρα. Αλλά μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών του, όπως η ευκολία αποθήκευσης των προϊόντων, η ευκολία χρήσης ξεχωρίζει.

Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου
Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου
Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου
Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείου Επιλογή του τύπου απόψυξης ψυγείουHome | Articles

July 14, 2024 17:27:21 +0300 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting