Waarom kiezen voor DVB-T

De werking van telecenters met overlappende zones van betrouwbare ontvangst op dezelfde frequentie is volledig afwezig in ATSC en wordt aanbevolen voor gebruik in de DVB-T-standaard. Dit vernietigt het gebruikelijke idee van frequentieplanning, maakt het bouwen van hoge antennestructuren overbodig, vermindert het aantal zenders met een factor 6-7 en maakt het mogelijk om het zendvermogen verder te verminderen met 25-30%.
Weerstand tegen meervoudige reflecties wanneer de hoofd- en gereflecteerde signalen gelijk zijn, wordt geleverd in de DVB-T-standaard en is volledig afwezig in ATSC (het niveau van het gereflecteerde signaal is minder dan 15 dB).
De DVB-T-standaard vereist niet dat bestaande analoge televisieprogramma's worden opgegeven, omdat het een hoog beveiligingsniveau heeft voor analoge tv. De minder veilige ATSC-standaard, zelfs met NTSC-inkepingsfilters, bracht de Amerikaanse regering ertoe een volledig digitaal overgangsprogramma in te voeren.
De bandbreedte in de DVB-T-standaard is volledig aanpasbaar aan elk land en is vast in ATSC (slechts 6 MHz).
De transmissiesnelheid in de DVB-T-standaard varieert van 5 tot 32 Mbps en is vast in ATSC (19,3 Mbps).
De DVB-T-standaard ondersteunt, evenals ATSC, HDTV en Dolby AC-3.
Het daadwerkelijke zendvermogen is bijvoorbeeld in Londen minder dan 10 kW en zorgt voor een betrouwbare ontvangst van de DVB-T-standaard binnen een straal van 114 km, terwijl in New York een zender met een vermogen van 350 kW geen 100% ontvangst geeft zelfs binnen een straal van 10 km.
Ontvangst op een binnenantenne of draagbare TV levert bij de DVB-T-standaard geen problemen op, bij de ATSC-standaard is dat in de meeste gevallen onmogelijk.
De parameters van de DVB-T-standaard kunnen goed worden aangepast aan stedelijke gebieden. Er is een keuze: door geleidelijk het aantal uitgezonden tv-programma's te verhogen, wanneer er gebieden van onzekerheid zijn, beslissen of het voordeliger is om de bekabeling in huizen te verbeteren of het aantal bereikte programma's te beperken.
De DVB-T-standaard maakt het gebruik van conventionele, verouderde antennedistributieapparatuur mogelijk, zonder enige aanpassingen, terwijl het in ATSC noodzakelijk is om nauw gerichte tv-antennes te gebruiken die kunnen worden aangepast (met behulp van een motor), wat geen betrouwbare ontvangst garandeert.

Waarom kiezen voor DVB-T
Waarom kiezen voor DVB-T
Waarom kiezen voor DVB-T
Waarom kiezen voor DVB-T Waarom kiezen voor DVB-T Waarom kiezen voor DVB-THome | Articles

May 24, 2024 04:07:04 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting