Verschillen tussen Roomba en andere modellen

Er zijn tegenwoordig veel gadgets. Diverse telefoons, lezers, wekkers, camera's en vele anderen.
Zelfs gewone huishoudelijke apparaten worden steeds meer gadgets. En het gaat niet alleen om tv's, die zijn steeds moeilijker te onderscheiden van een computer. Nu worden zelfs stofzuigers gadgets, een sprekend voorbeeld van zo'n gadget is de roomba robotstofzuiger.
Het eerste dat in me opkomt, is de vraag hoe een stofzuiger een gadget kan worden? Er is alleen een motor en borstels met slangen. Maar dat is al verleden tijd. Het is tenslotte een nogal stomme taak om met je eigen handen een stofzuiger door de kamer te dragen en stof en vuil uit de donkerste hoeken en gaten te halen. Waarom zou u hier uw tijd aan verspillen als u iets nuttigers en interessanters kunt doen, winkelen en op maat gemaakte banken kopen, naar de bioscoop gaan, uitgaan met vrienden of genieten van het theater. En stofzuigen kun je aan de stofzuiger zelf toevertrouwen, die doet het uitstekend.
Heel vaak zien we in sciencefictionfilms verschillende schoonmaakrobots die al het werk voor een persoon doen en na voltooiing worden ze uitgeschakeld. Het blijkt dat zulke robots bestaan en zelfs een eigen naam hebben, de robotstofzuiger roomba, van iRobot. Deze robotstofzuiger is speciaal ontworpen voor zelfreiniging.
Laten we meer praten over het werk van deze gadget.
Zo'n robot heeft verschillende manieren om het appartement schoon te maken. De eerste modus heet "nu verwijderen". Om dit te doen, drukt u gewoon op één Clean-knop, de robot gaat onmiddellijk aan en gaat de kamer schoonmaken. Na de lancering begint de robot door de kamer te bewegen, wat op het eerste gezicht chaotisch lijkt, maar in feite werkt de robot zoals gepland, hij zal het hele gebied van de kamer in ongeveer 20-30 minuten schoonmaken.
Het traject van de roomba-robot is bepaald niet chaotisch. Er worden vrij complexe algoritmen gebruikt om het traject te selecteren: de robot ontvangt voortdurend nieuwe gegevens van de sensoren erop en begint later te analyseren hoe hij het beste in een spiraal kan bewegen, langs de omtrek of door de kamer te doorkruisen. Afhankelijk van hoe groot het reinigingsgebied is, telt de robot de tijd tot het einde van zijn werk.
Het reinigingsproces zelf, bij de roomba-robot, is verdeeld in drie niveaus - de zijborstel reinigt de vloer langs de plinten, evenals in de hoeken van de kamer, het afval gaat naar de hoofdborstels, er zijn er twee in de robot, die elk in verschillende richtingen draait, de borstels maken het oppervlak perfect schoon . Afval wordt in een speciaal daarvoor bestemde afvalbak geharkt, de robot verwijdert ook het resterende vuil, voor het opzuigen van het kleinste vuil is een fijnfilter nodig.

Verschillen tussen Roomba en andere modellen
Verschillen tussen Roomba en andere modellen
Verschillen tussen Roomba en andere modellen
Verschillen tussen Roomba en andere modellen Verschillen tussen Roomba en andere modellen Verschillen tussen Roomba en andere modellenHome | Articles

May 22, 2024 21:49:09 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting