Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten

Aangezien alle standaarden van de DVB-familie zijn gebaseerd op de MPEG-2 digitale compressiestandaard, is voor het organiseren van uitzendingen in DVB-T dezelfde apparatuur vereist als voor het organiseren van digitale satellietuitzendingen. Allereerst zijn dit MPEG-2 DVB video-/audio-encoders, IP/DVB-encapsulators en multiplexers. Alleen modulatoren verschillen, aangezien elk van de DVB-standaarden (-S, -C, -T) precies verschilt in het modulatietype, omdat elk is ontworpen voor optimale transmissie over verschillende fysieke media (kabel, satellietverbindingen, uitzending).
Als voorbeeld van het bouwen van een uitzendcentrum in de DVB-T-standaard kunnen we de samenstelling en het werkingsprincipe van de testzone voor DVB-T-uitzending beschouwen, die in Moskou is gecreëerd op basis van het OKTOD-uitzendcentrum met de actieve deelname van SYRUS SYSTEMS, dat de volledige set van kanaalvormende apparatuur MPEG-2 DVB leverde en installeerde.
De door SYRUS SYSTEMS geleverde uitrusting omvat: CODICO E-1000 professionele video-encoders, CODICO E-1000 audio-audio-encoders, CODICO RTM-3800 multiplexer, CODICO IGW-600 IP DVB-encapsulator, mediaserver, DVB-T-abonnee-ontvangers, controle en monitoring systeem, het FAZZT Digital Delivery System gegarandeerde gegevensleveringsprogramma. Op het centrale zendstation wordt een pakket digitale programma's gevormd en uitgezonden in de DVB-T-standaard op de frequentie van een van de on-air televisiezenders (kanaal 34, 578 MHz). Ontvangers van abonnees ontvangen een signaal uit de ether, decoderen het en voeren video en geluid uit naar een tv. Radioprogramma's kunnen vanaf de ontvanger worden uitgevoerd naar een audioversterker om te luisteren. Gelijktijdig met tv- en camperprogramma's in het pakket worden IP-verkeersgegevens via een apart kanaal verzonden. Tegelijkertijd worden zowel unidirectionele gegevensoverdracht zonder een omgekeerd kanaal als internettoegang volgens een asymmetrisch schema met een verzoek via een inbelverbinding georganiseerd.
Het gecreëerde systeem maakt het mogelijk om transmissie in één pakket te organiseren, op één draaggolffrequentie, tot 4 televisieprogramma's, 8 radioprogramma's en een datatransmissiekanaal. De ontvangst vindt plaats op conventionele televisieantennes.

Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten
Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten
Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten
Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projecten Apparatuur voor de uitvoering van DVB-T-projectenHome | Articles

May 21, 2024 09:54:15 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting