Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken

Onder de naam "Stofzuiger" wordt het beschouwd als zo'n apparaat dat met behulp van door een luchtcompressor ijle lucht vuil en stof aanzuigt dat zich ophoopt in het filter van de stofzuiger. Het wordt meestal gebruikt om binnenvloeren en tapijten schoon te maken.
De belangrijkste componenten van de stofzuiger zijn een ventilator en een elektromotor, die in het lichaam zijn ingebouwd. Voor het gemak is de stofzuiger uitgerust met een speciale flexibele slang en zuigmonden voor verschillende behoeften.
Er zijn dergelijke soorten stofzuigers, afhankelijk van de reikwijdte: vloer-, knapzak-, hand-, borstelstofzuigers, auto, enz. Vloerstofzuigers worden als de meest voorkomende beschouwd. Stofzuigers zijn ook onderverdeeld volgens de verwijderingsmethode: met een zak met een container en met een waterfilter.
Stofzuiger met verwisselbare stofafscheider
Dit zijn modellen in het ontwerp waarvan een stofzak wordt gebruikt, waarin stof en kleine vuildeeltjes zich tijdens het schoonmaken ophopen. In de regel wordt de stofafscheider in de stofzuiger geïnstalleerd, deze kan gemaakt zijn van stof, die zich constant in de stofzuiger bevindt en tijdens het vullen vrij is van vuil, en ook verwijderbaar - gemaakt van papier of niet-geweven materiaal . Omdat permanente stofafscheiders van stof zijn gemaakt, zijn ze niet effectief, omdat ze alleen grote stofdeeltjes kunnen opvangen, terwijl kleine deeltjes in de lucht worden gespoten. Vervangbare stofafscheiders zijn effectiever bij het schoonmaken, omdat. ze kunnen stof van slechts 0,3 micron vasthouden (ziektekiemen, allergenen en zelfs geuren).
Cycloon stofzuiger
Dergelijke stofzuigers omvatten modellen waarin een speciaal cycloonfilter is ingebouwd, tijdens het reinigen worden stof en vuil, evenals andere vuildeeltjes, door middelpuntvliedende kracht erin verzameld. In 1986 werd de eerste Dyson cycloonstofzuiger uitgebracht. Qua effici├źntie zijn cycloonstofzuigers niet bijzonder superieur aan klassieke stofzuigers, wat niet gezegd kan worden van de prijs, die vaak een orde van grootte hoger ligt.
Stofzuiger met waterfilter
Dit zijn de soorten stofzuigers waarbij filtratie plaatsvindt door de luchtstroom in een speciale container met water te besproeien, zodat het grote stof wordt vastgehouden door de container met water te mengen en sterk verspreid fijn stof in een speciale afscheider achterblijft. In de afscheider ontstaat een omgekeerde tocht, hierdoor gaan alleen luchtmoleculen er doorheen, maar worden stof en water vastgehouden.

Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken
Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken
Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken
Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerken Soorten stofzuigers met gedetailleerde kenmerkenHome | Articles

May 28, 2024 00:25:47 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting