Hvordan vælger man en emhætte?

Emhætten er en fuldgyldig "beboer" i en moderne lejlighed. Hvis du ofte laver mad i familien, kan du ikke undvære denne enhed. Du ønsker ikke, at dit nyistandsatte køkken skal miste sin pragt om et år, vel? Svaret er indlysende, og hvis det er tilfældet, skal du tage dig af kampen mod fedt og sod. Du kan selvfølgelig arrangere en generel rengøring efter hver madlavning, men det er bedre at købe en emhætte. Hvordan man ikke laver en fejl, når du vælger denne enhed - du vil lære af vores materiale.
Før du køber noget fra husholdningsapparater, er det tilrådeligt at i det mindste generelt forstå, hvordan dette noget fungerer. Udvinding er ingen undtagelse. Heldigvis er denne enhed enkel, så det tager ikke meget tid at studere den.
Emhættens hovedopgave er at beskytte loft, møbler og apparater i køkkenet mod sod og fedt, der sætter sig på dem. At rense luften fra ubehagelige lugte, der ofte opstår i processen med kulinarisk hekseri, er også hendes livsværk. Derudover tjener emhætten også til at oplyse køkkenbordpladen. Selvfølgelig ser moderne emhætter ret attraktive ud, så de kan godt dekorere køkkenet. Generelt er enheden en, men der er mange fordele.
Udformningen af køkkenemhætten er som følger: en krop lavet af metal eller plastik, nogle gange med træ- eller glasindsatser, en motor (nogle gange to) og filtre til rensning af den indkommende luft.
Konstruktionstype
Afhængigt af installationsstedet er selve emhætten fremstillet i et passende hus og har nogle andre teknologiske funktioner. Afhængig af typen af design kan emhætten opdeles i:
Ø Sådanne emhætter er fastgjort til loftet over arbejdsområdet. Behovet for en ø-emhætte opstår, hvis komfuret er i midten af køkkenet eller ikke støder op til nogen af væggene (afhængigt af dens placering er ovnen en slags "ø" - deraf navnet på emhætterne).
Vægmonteret (kuppel eller pejs) Dette er den mest almindelige type emhætte, designet til vægmontering. De er lavet i kuppelformede, pyramideformede, rektangulære og andre former.
Hjørnehætter Denne type refererer til vægmonterede emhætter, hvis krop er optimeret til montering i hjørnet af rummet.
Indbygningsemhætter Emhættetypen er beregnet til montering i den nederste del af et hængende skab over brændeovnen. Ofte har sådanne hætter et tilbagetrækkeligt panel, som er designet til at øge luftindtagsområdet. De fleste køkkener har et lille område, så sådanne indbyggede emhætter giver dig mulighed for at spare arbejdsplads så meget som muligt.
Cirkulation og flow
Afhængigt af typen af luftrensning kan emhætter opdeles i cirkulation og flow. Mange moderne modeller af emhætter kan fungere både i flowtilstand og i recirkulationstilstand.
Cirkulerende emhætter renser den luft, de suger ind, ved hjælp af et filtersystem og returnerer den tilbage til rummet og holder på den måde varmen i lejligheden, hvilket er særligt vigtigt i den kolde årstid. Først passerer luften gennem et fedtfilter, som fanger store nok partikler som fedtdråber, forbrændingsprodukter mv. Sådanne filtre kan både være engangs- og genanvendelige. Engangsfiltre er normalt lavet af syntetisk vintercreme, interlining eller papir. Når disse filtre bliver tilstoppede, skal de kasseres. Derfor er det meget mere økonomisk at bruge genanvendelige akryl- eller metalfiltre. Efter smøring passerer luft slutrensning i kulfilteret. Sådanne filtre er engangsfiltre og skal genkøbes, da de bliver snavsede.
Fordele:
Der er ikke behov for et bygningsventilationssystem.
Nem tilslutning.
Holder varmen i koldt vejr.
Minusser:
Udskiftning af kulfiltre (efterhånden som de bliver snavsede).
Lav rengøringseffektivitet. Uanset hvor høj kvalitet filtrene er, renser de ikke luften med 100%, oftest er dette tal tættere på 70%.
Vi anbefaler kun cirkulationshætter, hvis der er væsentlige vanskeligheder med at tilslutte emhætten til ventilationsskakten.
Flowrensningsmetoden er baseret på fjernelse af forurenet luft uden for lokalerne. Denne type er sværere at installere, da det vil kræve at bore teknologiske huller i væggen for at forbinde til ventilationssystemet. Men på samme tid er emhætter, der bruger flow-rensningsmetoden, meget mere effektive, da forurenet luft vil blive udstødt fuldstændigt, og ren luft vil erstatte den.
I gennemstrømningshætter er der kun installeret et fedtfilter. Det er nødvendigt, så der ikke samler sig et fedtlag på emhættens vægge og blæserbladene, hvilket kan føre til svigt af elektriske dele.
Typer af filtre, deres rengøring og udskiftning
Der er tre typer fedt- eller grovfiltre:
syntetiske winterizer, non-woven eller papirfiltre er engangsfiltre. Skilte er påført deres overflade, som kan ses gennem beskyttelsesgitteret på emhættehuset. Udskiftning foretages, når mærkerne ophører med at vises på filteroverfladen;
Akrylfiltre er klassificeret som genanvendelige filtre. Med jævne mellemrum, cirka en gang om måneden, skal de vaskes i varmt sæbevand. I dette tilfælde behøver filteret ikke at blive klemt hårdt, da det let kan blive beskadiget;
aluminiumsfiltre er også genanvendelige. Da det bliver snavset, cirka en gang om måneden, skal et sådant filter rengøres med et affedtningsmiddel eller lægges i opvaskemaskinen. Da aluminiumsfilteret normalt er sammensat af flere tynde lag perforeret aluminium, skal det håndteres med forsigtighed for at undgå at beskadige overfladen.
Kulfiltre består af aktivt kul. De er til engangsbrug og udskiftes cirka hver 4.-6. måned. Mere præcise filterudskiftningstider bør specificeres af emhætteproducenten. Vi understreger, at alle filtre konstant skal overvåges, da en tilstoppet filteroverflade under aktiv brug af emhætten vil reducere driftsydelsen drastisk og øge belastningen på motoren, hvilket kan reducere emhættens levetid betydeligt.
Ekstraktionsydelse
Når du vælger en emhætte, er det nødvendigt at være opmærksom på en sådan parameter som gennemstrømning eller ydeevne af emhætten. Denne parameter viser mængden af luft, som emhætten kan passere gennem sig selv pr. tidsenhed. Det måles i kubikmeter luft i timen. For at beregne denne parameter er der følgende formel:
Produktivitet = (rummets volumen) x (hyppigheden af luftudskiftning).
Det vil ikke være svært for dig at beregne rumfanget ved at gange køkkenets areal med loftets højde. For større nøjagtighed kan det volumen, som køkkenmøblerne optager, trækkes fra det resulterende volumen.
Luftskiftehastigheden er en værdi, der bestemmer antallet af luftskift i rummet på en time. For optimal luftudveksling skal denne parameter være lig med 12.
Men under alle omstændigheder er det bedre at vælge en emhætte med en ydeevnemargin, da konstant drift ved maksimal effekt i høj grad vil påvirke levetiden. Desuden vil emhætten ved maksimal hastighed lave en ret høj lyd. Hvis kanalen konstrueret til emhætten desuden har bøjninger, vil dette skabe en ekstra belastning på emhætten. Som allerede nævnt, da filtrene bliver snavsede, falder emhættens ydeevne også, hvilket også skal tages i betragtning.
Denne formel er kun en anbefaling. Så for eksempel i et køkken på et lille område kan koncentrationen af skadelige stoffer under aktiv madlavning meget hurtigt nærme sig kritiske værdier. For at undgå dette skal du muligvis se på emhætterne, hvis ydeevne er 1,5-2 gange den anbefalede.
Dimensioner og støjniveau
Ved valg af størrelser er det nødvendigt at bygge videre på brændeovnens størrelse. Så bredden af emhætten skal være større end eller lig med bredden af pladen, så vil den fange hele luftstrømmen med de flygtige stoffer, der er indeholdt i den. Standard emhættebredder er 50, 60 og 90 cm.
Støjniveauet måles i decibel. Så for eksempel er en støj på 40 dB sammenlignelig med stille menneskelig tale i en afstand af flere meter, og 60 dB vil være sammenlignelig med niveauet af menneskelig tale i en afstand på omkring 1 m. Det gennemsnitlige udstødningsniveau ved maksimal effekt er cirka 60-70 dB. Da folk ofte kan være i køkkenet i lang tid, kan støj have en meget negativ effekt på en persons humør. Hvis du vil undgå dette, så skal du være opmærksom på emhætter med to blæsere og højkvalitets elektriske motorer.
Styring
Hovedbetjeningen til emhætten er motorkontakt, hastighedsregulator og belysning. Hastighedsregulatoren er nyttig ud fra det synspunkt, at det langt fra altid er nødvendigt at bruge emhætten på fuld kapacitet. Og i tilfælde, hvor det virkelig er nødvendigt, vil turbotilstand være nyttig (ikke til stede i alle modeller).
Selve koblingen kan være tryk-, berørings- eller elektronisk.
Den enkleste type er trykknapstyring, som består af en gruppe kontakter placeret på emhættens frontpanel. Afhængigt af en bestemt opgave er det nødvendigt at tænde eller slukke for den ønskede kontakt.
Med touch off er der i stedet for store kontakter bittesmå knapper, der tændes med et let tryk på tasterne. Samtidig er knappen placeret i niveau med panelet og synker ikke ned i det, hvilket vil påvirke lette rengøringen af emhætten positivt. Plusserne ved en sådan kontrol kan også tilskrives et smukt udseende.
Den dyreste styring er elektronisk. Så den elektroniske enhed giver dig mulighed for at indstille forskellige driftstilstande for emhætten med bestemte tidsintervaller. Derudover har sådanne hætter et stort antal ekstra funktioner. For eksempel en automatisk stigning i emhættens ydeevne i tilfælde af alvorlig luftforurening. Automatisk tænding ved madlavning. Tænd for belysningen, når en person nærmer sig brændeovnen, filtertilstopningsindikator og meget mere. Selvfølgelig kan du nemt undvære alt dette, men alle de ekstra funktioner tilføjer en masse plusser til et sådant kriterium som brugervenlighed.
Den resterende slagfunktion vil være nyttig: den lader ventilatorerne være tændt i yderligere 10 minutter, efter at emhætten allerede er blevet slukket. Dette giver en endelig ren luft efter endt madlavning. Ikke mindre nyttig er en anden mulighed - intervaltilstanden. Emhætten tænder automatisk ved lav effekt hver time og giver derved ekstra ventilation til rummet.
Som du kan se, er det ikke så svært at finde ud af, hvilken emhætte der er at foretrække til dit køkken. Det vigtigste er at tage højde for flere grundlæggende parametre. Ved at gøre dette får du en fremragende enhed, hvis fordele er mærkelige at tale om, hvis du ikke ønsker at have et røget loft og fedtede køkkenmøbler og hårde hvidevarer. Udvindingsomkostningerne varierer. Der er økonomiske modeller, og der er enheder med indbyggede radioer, tv'er, med mulighed for at oprette forbindelse til en computer ved hjælp af dyre materialer i finishen. Det er dit valg.

Hvordan vælger man en emhætte?
Hvordan vælger man en emhætte?
Hvordan vælger man en emhætte?
Hvordan vælger man en emhætte? Hvordan vælger man en emhætte? Hvordan vælger man en emhætte?Home | Articles

June 21, 2024 23:40:32 +0300 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting