Sådan fungerer et LCD-tv

Konkurrencen blandt tv'er er meget høj. Et af de nuværende krav er evnen til at behandle digitale signaler. På grund af deres oprindelse har LCD-tv i første omgang en række alvorlige fordele.
I den moderne verden er en person stærkt afhængig af adskillige tekniske "assistenter" - biler, computere, GPS-systemer, mobiltelefoner og anden elektronik. LCD - teknologi har formået at bevise sin anvendelighed på alle områder af menneskelig aktivitet. Det er svært at forestille sig noget teknologisk avanceret uden et informativt LCD-display, som er praktisk til at overvåge driften af enhver enhed. LCD-teknologi finder nye anvendelser hver dag. Ikke overraskende erobrede hun it-markedet og revolutionerede i sidste ende produktionen af fjernsyn.
LCD-tv er flade, stilfulde enheder, der vokser i efterspørgsel dag for dag.
Funktionsprincip
"Flydende" krystaller blev opdaget i 1888 af en østrigsk botaniker. Under forskellige forhold har de forskellige grader af gennemsigtighed. I 60'erne af det sidste århundrede lykkedes det forskerne at skabe de første eksperimentelle modeller af flydende krystalskærme, men de var for ustabile til at blive sat i produktion. Først relativt for nylig har udviklerne opnået acceptable resultater.
I moderne tv'er bruges TFT LCD-teknologien oftest - en tynd-film transistor flydende krystal display. Den består af to plader af glaslignende polariseret materiale, hvoraf den ene er dækket med TFT-film. Filmen indeholder krystaller, hvor mange krystaller - så mange pixels. Tyndfilmstransistorer regulerer strømstrømmen, hvilket får deres krystaller til at ændre sig og deformeres, hvilket giver gennemsigtighed/opacitet.
Selve krystallerne lyser ikke, så der er et lysstofrør bag displayet. Displayet og lampen er adskilt af en hvid skærm, der fordeler lyset jævnt.
For at få et farvebillede bruges et specielt filter. Det tilføjer røde, grønne og blå farver. Enhver anden farve kan skabes ved at kombinere dem. Da pixels er meget små, ender seeren med at se et "helt" billede.
På grund af LCD-teknologiens funktioner udsender skærmen ikke stråling.
Billede
Skærmens diagonal i LCD-tv når 50 tommer, og i nogle modeller - og mere. Indtil nu har producenterne ikke været i stand til helt at løse problemet med at øge størrelsen. For hver tilføjet pixel kræves der tre transistorer, og i modeller over 37 tommer er lysfordelingen problematisk. Heldigvis har førende producenter i vid udstrækning været i stand til at løse dette problem. Sony, Samsung, Sharp, LG - det er de mærker, hvorunder der sælges højkvalitets LCD-tv med en stor diagonal.
Skærmformatet på nogle modeller er 16:9, dette format er bedst egnet til at se DVD og HDTV, dog bevarer mange modeller det traditionelle 4:3, som de fleste tv-kanaler stadig understøtter. Uoverensstemmelsen mellem signalformaterne og tv'et kompenseres normalt af forskellige algoritmer.
Billedet på et LCD-tv er normalt meget lysere og mere kontrast end på en konventionel CRT. Det giver et godt "billede" i ethvert lys. Hverken dagslys eller kunstigt lys kan forstyrre dens korrekte funktion.
Du kan se tv fra enhver position, da synsvinklen normalt er fra 160 grader, i de nyeste modeller - op til 178 grader. Det plejede at være, at "plasma" har en bedre betragtningsvinkel, men den tilsvarende ydeevne af begge teknologier er næsten ens. Som regel påvirkes synsvinklen ikke mindst af skærmens "korn", den såkaldte. "dot pitch" - det er ønskeligt, at det er mindre end 0,28 mm.
En af de vigtigste egenskaber ved en LCD er responstiden - jo mindre den er, jo bedre (den viser, hvor hurtigt gennemsigtigheden af en individuel pixel kan ændre sig uden at miste billedkvaliteten). Responstiden måles i millisekunder, den optimale værdi er 20 ms eller mindre. Hurtige svartider er meget vigtige, når du ser DVD'er og HDTV'er på store skærme, især i actionscener.
I modsætning til plasma- og CRT-tv'er "brænder billedet i LCD'en ikke ud", så det er meget godt til at arbejde med en computer eller tilslutte en video-set-top-boks. Visningskvaliteten af tekst og grafik er meget høj.
En af de almindelige misforståelser er "jo højere opløsning, jo større billede." Sådan er det ikke altid. I de fleste konventionelle CRT-tv'er er opløsningen VGA (640X480 pixels), mens LCD'er også kan have XGA (1024X768) eller W-XGA (1280X768). Før du studerer tallene, er det bedre at sammenligne selve "billedet".
Tekniske funktioner
Normalt sælges LCD-tv'er med et indbygget lydsystem, tunere osv., men det er bedre at finde ud af på forhånd, hvad der er inkluderet i sættet. For eksempel understøtter tv'er fra nogle producenter ikke pc-forbindelser, hvilket kan komme som en overraskelse for en uopmærksom køber, nogle gange er tv'et ikke udstyret med højttalere for at arbejde i et hjemmebiografsystem.
Det er vigtigt, at TV'et understøtter HDTV-signal. Et digitalt billede i høj opløsning er meget bedre end et normalt billede. I dag arbejder nogle kabel- og betalings-satellitkanaler med HDTV, i fremtiden vil konventionelt TV også arbejde med det.

Sådan fungerer et LCD-tv
Sådan fungerer et LCD-tv
Sådan fungerer et LCD-tv
Sådan fungerer et LCD-tv Sådan fungerer et LCD-tv Sådan fungerer et LCD-tvHome | Articles

June 13, 2024 20:43:56 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting