Sådan vælger du en projektor

Den ret høje pris på projektoren indebærer dens omhyggelige valg. 30-60 tusind rubler er præcis det beløb, du skal fokusere på. Dette materiale hjælper dig med at besvare spørgsmålet: hvordan man vælger en projektor og forstår nuancerne og vigtige punkter i dette valg.
Som nævnt ovenfor skyldes den ret høje pris for en projektor primært dens design. Først og fremmest, når du vælger en digital enhed, skal du beslutte, hvad du skal bruge den til? Det samme bør man gøre for en projektor, for en projektor til præsentationer og en projektor til at se film derhjemme er helt forskellige ting.
Tag for eksempel en projektor til præsentationer. Da den ofte rejser med dig til forskellige arrangementer, kommer dens kompakthed, vægt og lysstyrke frem i første omgang. Situationen og kravene er anderledes for hjemmeprojektorer, da de kræver støjsvag drift og høj billedkvalitet.
Overvej de grundlæggende principper for projektoren
CTR projektorer
Tre kinescopes danner et fælles billede ved hjælp af en linse kombineret på skærmen. Sådanne projektorer er karakteristisk voluminøse, tunge (vægten kan nå flere titusinder af kilo) og er ikke mobile, derfor er de ikke egnede til servering af præsentationer. Derudover er opsætning af sådanne enheder kompleks og kræver hjælp fra en specialist. Den positive side ved CTR-projektorer er billedkvaliteten. Nøjagtig farvegengivelse og rige toner, ingen støj eller pixelering. Alle disse fordele gør den til en fantastisk projektor til at se film i dit hjem.
Det er umuligt ikke at bemærke den høje pris, der skal betales for en sådan projektor, så langt de fleste købere bliver straks elimineret.
LCD-projektorer
Princippet for at konstruere et billede er som følger: lyset, der passerer gennem den flydende krystalmatrix, rammer skærmen. Denne arbejdsfysik giver dig mulighed for at producere forholdsvis kompakte modeller med god lysstyrke. Af de alvorlige ulemper er det værd at bemærke støjen fra blæseren, der køler matrixen, da den består af krystaller, der er følsomme over for høje temperaturer. Hvis du ser nærmere efter, kan du også finde et gitter af matrixpixels på skærmen.
For at forbedre billedkvaliteten bruger producenter nogle gange flere flydende krystalmatricer. LCD-projektorer er et af de mest populære segmenter på projektormarkedet, prisen på sådanne modeller kan variere fra 30.000 tusind rubler og mere.
LP projektorer
En forholdsvis ny udvikling, der allerede har sine kunder. Teknologien er baseret på en reflekterende matrix, som består af mange mikrospejle. Lyset fra denne lampe reflekteres fra matrixen gennem et specielt lysfilter og rammer skærmen. En væsentlig fordel i forhold til LCD-projektorer er manglen på pixel sek på skærmen, dette opnås ved en reduceret kant mellem spejlene, sammenlignet med en flydende krystal matrix. Et andet positivt punkt er det høje niveau af lysstyrke. Dette sker, fordi lysstrømmen rammer skærmen uden tab, i modsætning til LCD-projektorer. Og det sidste plus er manglen på inerti.
Blandt minusserne kan der skelnes mellem diskret billeddannelse, enten punktet er belyst eller ej.
Teknologien er ufuldkommen, men producenterne finder en vej ud af situationen. Ved at øge antallet af matricer og øge filtrene.
Køb ikke billige DLP-projektorer for at se videoer. det genererede billede er ret specifikt, og der er en flimrende effekt på skærmen, som trætter øjnene under længere tids visning.
D-ILA projektorer
Den mest kraftfulde teknologi, der inkorporerer de positive egenskaber ved LCD- og DLP-projektorer. Arbejder på en reflekterende kompleks matrix af flydende krystaller. Kan arbejde ved høje temperaturer. Eksperter anser denne teknologi for at være den bedste, og producenterne udvikler den.
Men det er værd at bemærke, at disse projektorer ikke er almindelige i livet. Årsagen til dette er en for høj pris, så dit valg vil højst sandsynligt være begrænset til LCD- og DLP-projektorer.
Projektor opløsning
I gamle dage var opløsningen af projektoren på niveau med standard pc-videokort, men med udviklingen af digital teknologi, high-definition tv og fremkomsten af DVD og FullHD, er opløsningen af projektorer blevet meget højere.
Overvej de almindelige tilladelsesmuligheder:
SVGA (800x600)
XGA (1024x780)
SXGA (1280 x 1024)
UXGA (1600x1200)
QXGA(2048x1536)
Fuld HD (1920x1080)
WUXGA(1920 x 1200)
HD 4K (4096x2400)
Ud over de anførte er der også mindre almindelige formater. Som allerede nævnt er widescreen-modeller mere velegnede til at se film. Det er også værd at bemærke, at tendenserne i moderne digitale teknologier og tv i høj grad bestemte overgangen af produktionen af projektorer til storformatmatricer blandt producenterne.
Moderne projektorer understøtter almindelige farveformater PAL, SECAM, NTSC4, inklusive HDTV med høj opløsning.
Bemærk venligst, at jo højere opløsning, desto bedre bliver billedet på skærmen, og jo højere koster projektoren.
Lysstrøm, lysstyrke
Lysstrømsenheder ANSI lm. Vi vil ikke gå ind i tekniske problemer, men kun give de værdier, som du kan navigere til. For projektorer designet til at se film i et mørkt rum er en lysstrøm på 700 til 1500 ANSI lumen tilstrækkelig. Hvis din projektor bruges til præsentationer i godt oplyste lokaler, er det tilrådeligt at købe en projektor med høj lysstyrke.
Når du køber, er det værd at overveje, at lysstrømmen angivet i projektorens tekniske egenskaber er lavere end de faktiske værdier med omkring 10% og i nogle tilfælde endda mere.
Pas også på ikke at udsætte skærmen for sollys. Nej, selv den mest kraftfulde projektor vil give et godt billede af høj kvalitet i dette tilfælde, så sørg for at bruge persienner eller gardiner lavet af tykt stof, når du ser film.
Netværksgrænseflader
Trådløs datatransmission er i trend i dag. Fraværet af ledninger, Wi-Fi og bluetooth-teknologier er fast etableret i livet for enhver aktiv pc-bruger. Dagens projektorer er i stand til at modtage data over et netværk, inklusive trådløst. Efter at have købt en speciel adapter, får enhver projektor mulighed for at modtage streaming video.
Kontrast
Forholdet mellem den maksimale belysning af skærmen og det minimale kaldes kontrastforholdet. Kontrast er en af de vigtigste faktorer, når du skal vælge en projektor til din hjemmebiograf. Til dato forsøger producenter, der konkurrerer med hinanden, at øge denne parameter lidt i produktets egenskaber. Med alt dette ændres produktionsteknologier ikke på samme tid, og det er næsten umuligt at forstå på grundlag af, hvad producenten sætter dette eller hint tal. Desværre spiller alt dette en grusom joke på køberen, og det er derimod ret svært at vælge en projektor. For eksempel var denne værdi i 2004 cirka 3.000:1, og i 2010 var tallet i pasdataene 10.000:1. Du skal fokusere på brandet og din egen opfattelse.
projektor linse
Moderne projektorer er udstyret med zoomobjektiver. Dette letter arbejdet meget, det bliver muligt at ændre billedstørrelsen uden at flytte projektoren fra sted til sted.
Muligheden for at styre billedet, fokusjustering findes i dag fra fjernbetjeningen.
I de mest avancerede modeller er linserne udstyret med elektriske drev, som ikke kun tillader manuelt, men også fra fjernbetjeningen, at ændre billedskalaen og justere fokus. Denne kvalitet er selvfølgelig praktisk, især når projektoren er monteret på loftet, men det øger prisen på enheden. Den vigtigste egenskab ved linsen er den såkaldte. Throw Ratio Pro er en værdi svarende til forholdet mellem projektionsafstanden og billedets bredde. Standardobjektiver har Pro i området 1,8-2,2, langfokus - op til 4-8, kortfokus - 0,8 -1,2. For nylig er projektorer dukket op med ekstremt små værdier af projektionsforholdet. Disse projektorer, der er i stand til at producere billeder 80 til 100 tommer diagonalt (ca. 180 til 200 cm brede) ved en projektionsafstand på kun 8 til 30 cm, er primært beregnet til brug med interaktive whiteboards og andre specielle applikationer.

Sådan vælger du en projektor
Sådan vælger du en projektor
Sådan vælger du en projektor
Sådan vælger du en projektor Sådan vælger du en projektor Sådan vælger du en projektorHome | Articles

May 21, 2024 10:33:15 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting