Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill

Sinds de oudheid worden gerechten bereid in een Russische oven vooral gewaardeerd om hun onovertroffen smaak en aroma. Airfryer is een van de pogingen om de manier van koken in een oven na te bootsen in een moderne keuken.
Wat is een airfryer en hoe werkt het
Een heteluchtgrill of, zoals het oorspronkelijk heette, een heteluchtoven is een elektrisch huishoudelijk apparaat voor het op verschillende manieren bereiden van voedsel met behulp van hete luchtstromen, uitgevonden in de VS in de jaren 80 van de vorige eeuw en destijds ontworpen om magnetrons te vervangen . De naam "luchtgrill" werd voor het eerst gebruikt in Rusland in 1996 en is sindsdien een begrip geworden voor dit keukenapparaat.
Extern is de luchtgrill een glazen vat-kolf met een standaard en een deksel, waarin een verwarmingselement en een ventilator zijn ingebouwd. Het verwarmingselement verwarmt de lucht in de kolf tot een bepaalde temperatuur en de ventilator verdeelt gelijkmatig de hete luchtstromen die erin circuleren en het gerecht bereiden. Buiten is het bedieningspaneel.
Airfryer voordelen
De aanwezigheid van het woord "grill" in de naam van onze "held" betekent niet zo'n beperkte specialisatie. Integendeel, dit wonderapparaat kan veel keukenapparatuur geheel of gedeeltelijk vervangen, omdat het kan braden, bruinen, barbecueën, een dubbele boiler en broodrooster kan vervangen, het effect van een pot of pot kan creëren en zelfs ryazhenka kan maken! Er zijn ook niet-standaard opties voor het gebruik van een heteluchtgrill - u kunt het gebruiken om vis en vlees te roken, stoofschotels en taarten te koken, potten te steriliseren, fruit en kruiden te drogen, te ontdooien en eenvoudig kant-en-klare maaltijden op te warmen. Bovendien kunt u verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden, wat tijd en energie bespaart door meerdere bakjes van elk hittebestendig materiaal in de glazen kom te plaatsen.
Het is belangrijk op te merken dat u op een heteluchtgrill kunt koken zonder olie en vetten toe te voegen, de heteluchtkookmethode behoudt een maximum aan nuttige stoffen en vitamines in de producten, zodat uw gerechten niet alleen smakelijk en smakelijk van uiterlijk zijn, maar ook gezond.
Airfryer kookt snel: zo serveer je bijvoorbeeld een gegrilde kip van 1 kg in 40 minuten na de start van de bereiding. Door de transparantie van de kolf kan het kookproces continu worden gevolgd. In de regel zal het apparaat u met een geluidssignaal op de hoogte stellen van het einde van het werk.
Airfryer-functies. Waar op te letten bij het kopen
Hoewel in de basis alle luchtroosters hetzelfde zijn, kunnen ze van elkaar verschillen door de aan- of afwezigheid van een aantal extra functies en accessoires.
De belangrijkste functies van de aerogrill zijn:
Timer (aanwezig in bijna alle modellen, alleen de werkingstijd kan variëren - van 1 tot 24 uur met de mogelijkheid van een uitgestelde start)
De reeds genoemde geluids- en lichtindicatie van het begin en einde van het werk
Mogelijkheid om het vermogen aan te passen (verwarmingstemperatuur van het verwarmingselement)
Ventilatorsnelheid instelbaar
Type afdekking - verwijderbaar of bevestigd met een speciale beugel. Het eerste type is iets handiger om schoon te maken, het tweede is betrouwbaarder en veiliger (minder risico op brandwonden door het hete oppervlak van het deksel of het per ongeluk laten vallen)
Zelfreinigende functie (aanwezig in dure modellen)
Type besturing (mechanisch of elektronisch)
Aantal kookprogramma's
Wat accessoires betreft, deze kunnen een extra mondstuk bevatten dat het volume van de kolf vergroot, verschillende onderzetters, tangen, spatels en pannenlappen voor het extraheren van kant-en-klare gerechten, een receptenboek. Besteed aandacht aan de uitrusting van de luchtgrill die u van plan bent te kopen.
Tot slot nog wat praktische tips. Airfryer gaat specifiek om met bepaalde methoden om producten te koken. Het begrijpen van de fijne kneepjes van zijn werk zal beoordelingen en advies van de eigenaren van aerogrills helpen.
Zo kwamen we erachter dat de luchtgrill een modern compact en multifunctioneel keukenapparaat is voor het bereiden van vele lekkere en gezonde gerechten.
Eet smakelijk!

Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill
Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill
Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill
Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrill Russisch fornuis in je keuken. Hoe kies je een luchtgrillHome | Articles

April 16, 2024 07:04:10 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting