Welke koelkast is beter om te kopen?

In tijden die niet zo ver van ons verwijderd waren, werden onze voorouders gedwongen allerlei trucs uit te halen om hun voedsel vers te houden. Zo bouwen veel mensen die in het Noorden wonen tot op de dag van vandaag gletsjers in de kelders van hun huizen: de elektriciteit valt op die plaatsen regelmatig uit, en niemand wil hierdoor een voedselvergiftiging oplopen... Gelukkig hebben we koelkasten, een overvloed aan modellen die zelfs de meest veeleisende klanten versteld doen staan. En dit zijn niet langer alleen "koelkasten", maar de meest complexe apparaten die onafhankelijk toegang hebben tot internet ... Daarom moet u, voordat u koopt, een beetje weten over de theorie van het kiezen van koelkasten!
Naast traditionele koelkasten met één kamer zijn er koelkasten met twee kamers en koelkasten met meerdere kamers. Door het relatief eenvoudige ontwerp van koelkasten met één kamer kunnen ze een zeer hoge mate van betrouwbaarheid combineren met een betaalbare prijs. Het belangrijkste nadeel van dergelijke modellen is de noodzaak van periodiek ontdooien van een "laag" ijs op de wanden van de vriezer.
Veel moderne koelkasten hebben drie kamers. De derde kamer is de nultemperatuurkamer of "versheidszone". Het is bedoeld voor opslag van bederfelijke producten. De meest voorkomende zijn gecombineerde koelkasten met twee kamers met een koelkast en een vriezer. U kunt elke combinatie van kamervolumes kiezen, afhankelijk van uw voedselopslagbehoeften.
Koelkasten met twee kamers kunnen zowel met één als met twee compressoren werken. De laatste optie is minder zuinig, maar handiger, bijvoorbeeld bij het ontdooien kunt u een van de camera's uitschakelen. De vriezer, die zich onder de koelkast bevindt en uit meerdere secties bestaat, moet gemiddeld 2 keer per jaar worden ontdooid.
Als de koelkast een No Frost-systeem heeft, hoeft deze helemaal niet te worden ontdooid, maar wordt aanbevolen om hem minimaal één keer per jaar uit te schakelen voor preventieve reiniging. Het koelgedeelte werkt bij de meeste modellen in de modus voor automatisch ontdooien (of automatisch ontdooien), d.w.z. de koelkast verwijdert gecondenseerd vocht zonder uw tussenkomst.
Controle
De koelkast wordt op twee manieren bestuurd: elektromechanisch en elektronisch. Dit laatste houdt in dat de koelkast een elektronisch bedieningspaneel heeft met een digitaal display en een afstandsbediening die alle nodige gegevens over de werking ervan weergeeft. Elektromechanische besturing is voor velen bekender. Dit wordt uitgevoerd door simpelweg aan de thermostaatknop in het koelkastcompartiment of daarbuiten op het bovenvlak van de kast te draaien. Deze hoofdkenmerken helpen u snel te navigeren bij het kiezen van een koelkast in onze catalogus.
De meest populaire merken koelkasten: koelkasten Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Energieverbruik is een kenmerk dat, van alle andere parameters van de koelkast, de meeste invloed heeft op de staat van uw portemonnee na aankoop van een koelkast. Besteed daarom bij het kiezen van een model speciale aandacht aan deze parameter (soms worden de woorden "energie-efficiëntie" en "economy class" gebruikt).
De energieklasse staat aangegeven op de sticker op de koelkast en in de productomschrijving en wordt bepaald in het waardenbereik van A t/m G, waarbij:
van A tot C - zeer zuinig en economy class
D - tussenwaarde
van E tot G - hoog en zeer hoog stroomverbruik.
Alles komt erop neer dat na enige tijd het concept van "klasse Super A" ook zal worden geïntroduceerd in de internationale classificatie, voor koelkasten die al bestaan, en waarvan de energieverbruiksindicatoren veel lager zijn dan de gebruikelijke klasse A.
Gezien de Russische realiteit kan worden opgemerkt dat een hoger elektriciteitsverbruik met relatief lage betalingen ervoor de portemonnee van de consument niet hard zal raken - terwijl verbeterde modellen die elektriciteit besparen meestal meer kosten.
Probeer daarom bij het kiezen tussen een economisch model en zijn "oneconomische" tegenhangers uit te zoeken wat minder is: het verschil in kosten of de kosten van het verbruik van extra kilowatt / uur gedurende een bepaalde periode (1 jaar, 2 jaar, 5 jaar , 10 jaar). De berekening is nogal willekeurig (elektriciteit kan in prijs stijgen of in prijs dalen), maar het stelt je in staat om je op de een of andere manier te oriënteren in de droge cijfers van de kenmerken.
Er zijn echter andere manieren om kosten te besparen en energie te besparen die geen extra inspanning vergen:
1. Laat warm voedsel afkoelen tot kamertemperatuur voordat u het in de koelkast plaatst;
2. Voorkom onnodig openen van de deur en laat deze niet lang openstaan;
3. Verander de stand van de thermostaat afhankelijk van de vulling van de koelkast met producten;
4. Als je voedsel maandenlang niet in de vriezer gaat bewaren, stel daar dan niet de laagste bewaartemperatuur in;
Plaats de koelkast niet in de buurt van fornuizen, ovens, radiatoren of soortgelijke warmtebronnen.

Welke koelkast is beter om te kopen?
Welke koelkast is beter om te kopen?
Welke koelkast is beter om te kopen?
Welke koelkast is beter om te kopen? Welke koelkast is beter om te kopen? Welke koelkast is beter om te kopen?Home | Articles

April 16, 2024 06:49:15 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting