Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden

Der er gået lidt mere end ti år siden den første robotstøvsuger dukkede op. I løbet af denne tid er enheden blevet forbedret, og dens placering har også ændret sig: fra kontorer og offentlige institutioner blev enheden flyttet til private lejligheder. Nu er en moderniseret enhed, der selvstændigt kan overvåge gulvbelægningens renhed, blevet tilgængelig for enhver forbruger, da prisen på en robotstøvsuger er faldet markant i de seneste år.
Strukturen af robotstøvsugeren, princippet om dens drift
Hver enhed er nødvendigvis udstyret med følgende blokke: navigationssystem, motor, batteri, rengøringsmodul. Renhedsniveauet på den behandlede overflade afhænger af, hvor godt hver af dem klarer de funktioner, der er tildelt den.
Navigation
Når robotten bevæger sig rundt i lokalet, støder den på en masse forhindringer, som navigationssystemet bruges til med succes at overvinde. Takket være hende omgår enheden sikkert sofaer og stole, undgår kollisioner med andre ting. Med dårlig ydeevne af denne enhed kan enheden miste orienteringen i rummet, sidde fast et sted, efterlade et område snavset.
Forskellige i henhold til princippet om drift af orienteringssystemet i rummet er blevet skabt. Hver af dem har både plusser og minusser. De mest almindelige typer af navigationsblokke er:
• med robotsensorer;
• med fjernbetjeningsrelæer;
• laserudstyr;
• videoenheder.
Når du bruger de indbyggede sensorer i robotstøvsugerens kofanger, analyseres situationen i rummet på et bestemt tidspunkt, hvis der stødes på en forhindring, vender enheden til siden eller bevæger sig langs forhindringen. Moderne enheder har også evnen til at analysere graden af forurening og om nødvendigt arbejde mere intensivt.
Hvor godt denne type støvsuger vil navigere i terrænet afhænger af mange faktorer:
• antallet af sensorer og princippet om deres funktion;
• processorhastighed;
• enhedens hukommelsesstørrelse;
• andre nuancer.
Separate modeller, møder områder med meget støv og snavs, skift bevægelsesalgoritmen, cyklisk bevægelse frem og tilbage (til siden, i en cirkel osv.).
Navigationsenheder placeret i rummet bruges også, nogle gange fungerer de som en zoneseparator. De kaldes også fyrtårne, nogle gange kaldet virtuelle vægge. Udadtil ligner de en lille plastikboks, der tjener som en kilde til infrarøde stråler. De opfattes ikke af menneskeligt syn, udgør ingen skade på kroppen (denne stråling bruges endda til medicinske formål).
Hidtil anses lasernavigation som den mest avancerede, som anvender afstandsmålere, der automatisk bestemmer afstanden til genstande i rummet og ud fra den modtagne information udgør et "kort", der er gemt i robottens hukommelse. Typisk er modeller med sådanne systemer domineret af retlinede baner. Efter at have fjernet et rum, flytter robotten selv til et andet rum.
Robotstøvsugere med kameraer udfører orientering langs loftet. Linsen er placeret på enhedens toppanel og modtager et billede af væggene og loftet. Hvad bevægelsesalgoritmen vil være, afhænger af den specifikke producent. Enheden kan bevæge sig tilfældigt, i en lige linje, i cirkler.
rengøringsproces
Generelt er princippet om at rense overfladen det samme for de fleste modeller: børsten placeret på siden fanger snavset og flytter det tættere på midten, hvor hovedbørsten fejer alt i skraldespanden. Der opsamles støv og andet affald af luftstrømmen og overføres til støvopsamleren, hvor presningen finder sted. Derefter renses luften i filtre og blæses ind i rummet gennem et specielt hul. Rengøringskvaliteten er således mere afhængig af børsternes funktion og filtreringen af luftmassen. I nogle modeller returneres en del af støvet til rummet sammen med den rensede luft.
De vigtigste parametre for robotstøvsugeren
Der findes mange forskellige enheder med forskellige funktioner. Derfor, når du vælger en støvsuger af denne type, er det værd at sætte dig ind i hovedegenskaberne, dette vil lette valget af en model, der passer bedst til dig. De vigtigste enhedsparametre er angivet nedenfor:
• Sæt med medfølgende børster. Oftest omfatter det to stykker, en af dem er gummi. Under driften af støvsugeren har man travlt med at samle støv (brist), den anden fejer stort affald (krummer, sand osv.). De fleste apparater har en sidebørste, hvilket gør rengøringen mindre tidskrævende.
• Den type filter, der anvendes. Der er mange muligheder her, lige fra simple skumpuder til flerlags HEPA-luftrensere, ideel til folk med tendens til allergi.
• Motoreffekt, i gennemsnit 40-65 watt.
• Affaldssamlerens rumfang, som kan nå 1 liter.
Moderne apparater, efter rengøring, har evnen til selvstændigt at vende tilbage til "basen" til genopladningsenheden.

Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden
Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden
Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden
Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og orden Robotstøvsuger er en garanti for renlighed og ordenHome | Articles

April 25, 2024 02:31:54 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting