Svartid i LSD-tv

Ifølge nogle er denne egenskab den vigtigste for LCD-tv. Andre mener, at det ikke afspejler den reelle billedkvalitet. Under alle omstændigheder er der brugt nok midler på udviklingen af emnet til at gøre opmærksom på det.
Blandt de faktorer, der bestemmer kvaliteten af at vise "billeder" på en LCD-tv-skærm, modtager specifikationen "responstid" normalt den mest tvetydige vurdering fra specialister og almindelige brugere. Desværre er dette ikke kun på grund af den sædvanlige pluralisme af meninger, der er iboende i ethvert vidensfelt. TV-selskaber har gjort meget for at skabe forvirring om dette spørgsmål.
Generelt er responstid den hastighed, hvormed den flydende krystalcelle-pixel på en LCD-skærm er i stand til at ændre graden af gennemsigtighed og danner et billede. Imidlertid anser næsten enhver fabrikant det for sin pligt at indføre sit eget "koordinatsystem", baseret på sine egne ideer om fænomenets essens.
Hovedpointen, der forener alle de forskellige specifikationer - for alle systemer er det generelt accepteret, at jo lavere responstid, jo højere billedkvalitet. Dette gælder især for forældede LCD-tv'er eller produkter fra "tredje divisions"-producenter - unge koreanske eller kinesiske virksomheder, der ikke har nok midler til at implementere effektive teknologier.
Store svartider betyder først og fremmest et sløret "billede". I dette tilfælde efterlader objekter i hurtig bevægelse et såkaldt spor, der er mærkbart for beskuerens øjne. Først og fremmest kan denne egenskab manifestere sig, når man ser sportsprogrammer, dynamiske scener i film, og fans af action-computerspil kan også opleve dens effekt (når de spiller på en set-top-boks eller tilslutter et tv som en skærm).
Uanset lysstyrken, kontrasten og opløsningen på en tv-skærm, kan langsomme responstider ødelægge din seeroplevelse. Derfor har en del af producenterne, som har små materielle og tekniske muligheder, grebet problemet kreativt an - ved at opfinde deres egne systemer til måling af responstiden.
Muligheder
For tidlige LCD-tv'er var der kun én målestandard - den såkaldte stige-og-fald-respons eller TrTf (Time rising, Time falling). I dette tilfælde er overgangstiden (i millisekunder - ms) for den "flydende" krystal fra den aktive tilstand (sort) til den inaktive tilstand (hvid) og tilbage angivet. I virkeligheden tages der højde for 90 % aktivitet for sort og 10 % aktivitet for hvide farver. Den velkendte standardudvikler VESA har taget det til sig til tv og skærme.
Der er dog ingen hårde direktiver her endnu. På trods af VESA's autoritet har producenterne fundet plads til manipulation inden for denne ramme. Så for eksempel i tv-apparatets specifikationer er kun halvtid angivet - cellens overgang fra sort til hvid. Dette giver dig mulighed for at "skære" responstiden til det halve. En yderligere mulighed for at manipulere tal er deklarationen af de maksimale pixel-responshastigheder i stedet for de gennemsnitlige.
En anden måde at måle responstiden på er GTG (Grå til Grå). Det, der måles her, er ikke overgangen fra sort til hvid, men overgangstiden fra en gråtone til en anden. Det er klart, at alle disse specifikationer ikke korrelerer med hinanden.
Når man bemærker responstidsindikatoren i instruktionerne, angiver ikke alle producenter med hvilket system de er målt. Mange angiver det slet ikke. Nogle - fordi de ikke anser det for vigtigt, andre fordi der faktisk ikke er noget at angive for dem.
"Kanonisk" variant
Og ikke desto mindre er den mest almindelige standard TrTf (tid stiger, tid falder). Først og fremmest bruges det af store virksomheder "med et navn".
Den optimale responstid for dette system i den seneste tid var 20-25 ms. Ifølge eksperter er dette ganske nok til komfortabel visning af "hurtig" video. Men hvis du tror på brugerne, er nogle af dem i stand til at skelne mellem løkken og tolv og endda otte millisekunder. Det er klart, at disse er individuelle træk ved den visuelle perception af individer, for ifølge nogle skøn svarer billedet på skærmen på et 50 Hz CRT-tv omtrent til 16 millisekunders LCD.
Konklusion
Under omstændighederne er det umuligt ikke at indrømme, at selvom "svartid" bestemt er en vigtig værdi, skal hovedopmærksomheden først og fremmest lægges vægt på detaljerne: målesystemet, producentens subjektive vurdering osv.
Heldigvis er VESA allerede begyndt at forene en fælles standard baseret på TrTf. Det er stadig at håbe, at det snart vil blive vedtaget overalt.

Svartid i LSD-tv
Svartid i LSD-tv
Svartid i LSD-tv
Svartid i LSD-tv Svartid i LSD-tv Svartid i LSD-tvHome | Articles

April 19, 2024 03:30:43 +0300 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting