Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen

Ensimmäisen robottipölynimurin ilmestymisestä on kulunut hieman yli kymmenen vuotta. Tänä aikana laitetta on paranneltu, ja myös sen sijainti on muuttunut: toimistoista ja julkisista laitoksista laite on siirretty yksityisiin asuntoihin. Nyt jokaisen kuluttajan saataville on tullut modernisoitu laite, joka voi itsenäisesti valvoa lattiapäällysteen puhtautta, koska robottipölynimurin hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina.
Robottipölynimurin rakenne, sen toimintaperiaate
Jokainen laite on välttämättä varustettu seuraavilla lohkoilla: navigointijärjestelmä, moottori, akku, puhdistusmoduuli. Käsitellyn pinnan puhtausaste riippuu siitä, kuinka hyvin kukin niistä selviää sille osoitetuista toiminnoista.
Navigointi
Liikkuessaan huoneessa robotti kohtaa paljon esteitä, joiden ylittämiseen käytetään navigointijärjestelmää. Hänen ansiostaan laite ohittaa turvallisesti sohvat ja tuolit, välttää törmäykset muiden asioiden kanssa. Tämän laitteen huonon suorituskyvyn vuoksi laite voi menettää suunnan avaruudessa, juuttua jonnekin tai jättää osan alueesta likaiseksi.
Huoneen suuntausjärjestelmän toimintaperiaatteen mukaan on luotu erilaisia. Jokaisessa niistä on sekä plussat että miinukset. Yleisimmät navigointilohkotyypit ovat:
• robottiantureilla;
• kaukoliikereleillä;
• laserlaitteet;
• videolaitteet.
Robottipölynimurin puskuriin sisäänrakennettuja antureita käytettäessä analysoidaan huoneen tilannetta tietyllä hetkellä, jos este tulee vastaan, laite kääntyy sivulle tai liikkuu estettä pitkin. Nykyaikaisilla laitteilla on myös kyky analysoida kontaminaatioastetta ja tarvittaessa työskennellä intensiivisemmin.
Kuinka hyvin tämäntyyppinen pölynimuri navigoi maastossa, riippuu monista tekijöistä:
• antureiden lukumäärä ja niiden toimintaperiaate;
• prosessorin nopeus;
• laitteen muistin koko;
• muita vivahteita.
Erilliset mallit, kohtaavat alueita, joissa on paljon pölyä ja likaa, muuta liikealgoritmia, liikkumalla syklisesti edestakaisin (sivulle, ympyrässä jne.).
Myös huoneeseen sijoitettuja navigointilaitteita käytetään, joskus ne toimivat vyöhykeerottimena. Niitä kutsutaan myös majakoiksi, joita kutsutaan joskus virtuaaliseiniksi. Ulkoisesti ne näyttävät pieneltä muovilaatikolta, joka toimii infrapunasäteiden lähteenä. Ihmisen näkö ei havaitse niitä, ne eivät aiheuta haittaa keholle (tätä säteilyä käytetään jopa lääketieteellisiin tarkoituksiin).
Tähän mennessä edistyneimmäksi pidettiin lasernavigointia, joka käyttää etäisyysmittareita, jotka määrittävät automaattisesti etäisyyden huoneessa oleviin esineisiin ja muodostavat saatujen tietojen perusteella robotin muistiin tallennetun "kartan". Tyypillisesti tällaisia järjestelmiä sisältäviä malleja hallitsevat suoraviivaiset liikeradat. Yhden huoneen poistamisen jälkeen robotti itse siirtyy toiseen huoneeseen.
Kameroilla varustetut robottipölynimurit suorittavat suuntauksen kattoa pitkin. Linssi asetetaan laitteen yläpaneeliin, jolloin se vastaanottaa kuvan seinistä ja katosta. Liikealgoritmi riippuu tietystä valmistajasta. Laite voi liikkua satunnaisesti, suorassa linjassa, ympyröissä.
puhdistusprosessi
Yleisesti ottaen pinnan puhdistamisen periaate on sama useimmissa malleissa: sivulla oleva harja kerää lian ja siirtää sen lähemmäs keskustaa, missä pääharja lakaisee kaiken roskakoriin. Siellä ilmavirta kerää pölyä ja muuta roskaa ja siirretään pölynkerääjään, jossa puristus tapahtuu. Sen jälkeen ilma puhdistetaan suodattimissa ja puhalletaan huoneeseen erityisen reiän kautta. Siten puhdistuksen laatu on enemmän riippuvainen harjojen toiminnasta ja ilmamassan suodatuksesta. Joissakin malleissa osa pölystä palautetaan huoneeseen puhdistetun ilman mukana.
Robottipölynimurin pääparametrit
Saatavilla on monia erilaisia laitteita erilaisilla ominaisuuksilla. Siksi, kun valitset tämän tyyppistä pölynimuria, kannattaa tutustua tärkeimpiin ominaisuuksiin, mikä helpottaa sinulle parhaiten sopivan mallin valintaa. Tärkeimmät laiteparametrit on lueteltu alla:
• Mukana toimitetut harjat. Useimmiten se sisältää kaksi osaa, joista yksi on kumia. Pölynimurin käytön aikana toinen kerää pölyä (harjaisesti), toinen lakaisee suuria roskia (muruja, hiekkaa jne.). Useimmissa laitteissa on sivuharja, mikä tekee puhdistamisesta vähemmän aikaa vievää.
• Käytettävän suodattimen tyyppi. Täällä on monia vaihtoehtoja yksinkertaisista vaahtomuovityynyistä monikerroksisiin HEPA-tyyppisiin ilmanpuhdistimiin, jotka ovat ihanteellisia allergikoille alttiille ihmisille.
• Moottorin teho, keskimäärin 40-65 wattia.
• Jätteenkeräimen tilavuus, joka voi olla 1 litra.
Nykyaikaisilla laitteilla on puhdistuksen jälkeen mahdollisuus palata itsenäisesti "tukikohtaan", latauslaitteeseen.

Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen
Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen
Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen
Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksen Robotipölynimuri takaa puhtauden ja järjestyksenHome | Articles

April 15, 2024 15:37:00 +0300 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting